Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Γηροκομείο και GREEN DATA CENTER: 2 μεγάλα και σημαντικά έργα έρχονται εντός 2ετίας στη Μεγαλόπολη!

της Γεωργίας Δημητρακοπούλου

Πριν ούτε 1 μήνα ανακοινώθηκαν
οι  13 προτάσεις για έργα
που προώθησε ο  Δήμος Μεγαλόπολης
Αφορούσαν θυμίζουμε τις
"περιβόητες προτάσεις των 10 ημερών"
που εντάσσονται και χρηματοδοτούνται
στο τρέχον ΕΣΠΑ (2014 -2020)
  Δείτε το σχετικό άρθρο μας ΕΔΩ


Μεταξύ αυτών των 13 προτάσεων συμπεριλαμβάνονται και 2 συγκεκριμένες
1) Η κατασκευή του Γηροκομείου Μεγαλόπολης
και
2) Το Πράσινο Υπολογιστικό Κέντρο GREEN DATA CENTER


Δύο έργα που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για τον τόπο
και που σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις
θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2022!!!!
Το γηροκομείο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπήκε στην φάση πραγμάτωσης
Ένα έργο που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου
Που έχει στηριχθεί και μελετηθεί από την Τοπική Εκκλησία μας
Ο  Μητροπολίτης Ιερεμίας έχει αγωνιστεί σε όλα τα πεδία
Τον Αύγουστο 2018  μετά την απώλεια των χρημάτων από το Κληροδότημα
Παλαμήδη, που τελικά πήγαν στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης
το θέμα Γηροκομείο Μεγαλόπολης, φαινόταν χαμένο...
Δείτε το σχετικό μας άρθρο ΕΔΩ
Όμως πλέον είναι προ των πυλών!
Και μάλιστα με προγραμματισμό ολοκλήρωσης τα 2 χρόνια!
Μια είδηση, ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό που η Μεγαλόπολη
αξίζει να χειροκροτήσει και να περιμένει με χαρά!

Το δεύτερο έργο "Πράσινο Υπολογιστικό Κέντρο GREEN DATA CENTER"
είναι ένα έργο με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ωφέλεια
Που περνάει "στα ψιλά", ενώ είναι ένα έργο, που έρχεται από το μέλλον!
Αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία ενός ενεργειακά αποδοτικού κέντρου δεδομένων και υπηρεσιών το οποίο θα υποστηρίζει φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες για τη Δημόσια Διοίκηση
Προφέρει :.Εξέλιξη έρευνας-τεχνολογίας και Νέες θέσεις εργασίας .
Το αποτέλεσμα και χρησιμότητά του θα αντιληφθούμε όταν
με το καλό πραγματωθεί...

Κλείνοντας θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι βρισκόμαστε σε μια
πραγματικά ιδιαίτερη καμπή της ζωής του τόπου μας
Τα προβλήματα τεράστια, όσο και οι προσδοκίες!
Και πρέπει με όποιο τρόπο να μην "κολλήσουμε" μόνο στα προβλήματα
αλλά να εστιάσουμε και στις προσδοκίες και δυνατότητες
αυτής της πρωτόγνωρης περιόδου
για την αγαπημένη μας Μεγαλόπολη....





18 σχόλια:

  1. Θέσεις εργασίας από αυτά τα δύο έργα;;; 4; Και πολλές λέω... Το θέμα είναι να γίνουν επενδύσεις που να φέρουν θέσεις εργασίας και οχι μεγαλοπνοα σχέδια που δεν θα έχουν αντίκρισμα στην τοπική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα, δηλαδή αυτά τα δυο που είναι τα μόνα έργα που θα έχουν θέσεις εργασίας εσένα σε χαλάνε.Έχεις ιδέα πόσοι άνθρωποι μπορεί να δουλέψουν σε ένα γηροκομείο?Ασε το κοινωνικό όφελος που προσφέρει.Τα άλλα 11 που πολλά από αυτά είναι μπαρούφες δεν σε χαλασανε? Τι εννοείς επενδύσεις?Μήπως να μπείτε πάλι πουθενά μόνιμοι να τα ξύνετε όλη την ημέρα με 4000 ευρώ μισθό και από τα πενήντα σύνταξη με εφάπαξ ολόκληρη περιουσία?
      Ξεχάστε τα αυτά μερικοί τώρα πρέπει να δουλέψετε.Να δείτε πως είναι.

      Διαγραφή
    2. Εσύ αγαπητέ "δουλευταρά" του 9:56 μ.μ. σε τί το "παραγωγικό" απασχολείσαι; Ρωτώ γιατί μου κάνει μεγάλη εντύπωση να μην καταλαβαίνει κάποιος που υποτίθεται ότι είναι φουλ παραγωγικός δουλευταράς, τι εστί το "να γίνουν επενδύσεις που να φέρουν θέσεις εργασίας" που έγραψε ο συμπολίτης μας παραπάνω.
      Το γηροκομείο δηλαδή δεν θα είναι του δημοσίου; Με δημόσιο παρά δεν θα λειτουργεί (και θα κατασκευαστεί); Κατά συνέπεια και οι "εξωτερικοί συνεργάτες" του δεν θα νοούνται ως κρατικοδίαιτοι; Άλλαξαν οι βασικές οικονομικές αρχές και δεν το καταλάβαμε;
      Δηλαδή από το ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο (ΔΕΗ), στην Μεγαλόπολη κοιτάμε να πάμε σε κάποιο άλλο εξίσου κρατικοδίαιτο μοντέλο κι αυτό σε μερικούς φαντάζει και παραγωγικό! Κι ο άνθρωπος παραπάνω που είπε κάτι σωστό βρήκε και τον μπελά του, έγινε και τεμπέλης που τα ξύνει!

      Διαγραφή
    3. Το Γηροκομείο είναι ένα σπουδαίο και απαραίτητο έργο και έχει μεγάλο αντίκρισμα στήν τοπική κοινωνία και μακάρι να γίνει. Τώρα όποιοι ονειρεύονται ιδρύματα σαν τη ΔΕΗ με χιλιάδες καλοπληρωμένους -βολεμένους, μάλλον ζουν σε άλλο πλανήτη.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας
    θέσεις εργασίας; πόσες μπορεί να έχει ένα γηροκομείο... για υπολογίστε
    4-5 έχει μόνο το DATA Center
    Και προς θεού αν δεν είμαστε αισιόδοξοι ούτε με τέτοιου χαρακτήρα έργα τι ακριβώς προσμένουμε;;
    Γιαυτό και επεσήμανα στο τέλος...
    Να προστατευτούμε από την μιζέρια και την κατήφεια των δυσκολιών
    να μην επιτρέψουμε να μαυρίσουν την ψυχή και την ματιά μας
    Διότι αυτό είναι ο μεγαλύτερος και ανίκητος εχθρός μας!!!
    Γ. Δημητρακοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήμουν νιος και γέρασα μα η μαυρίλα κάποιων συμπολιτών μου δεν λέει να ασπρίσει.
    Μπορεί να μην έχω τελειώσει το γυμνάσιο μα αυτό δεν με εμποδίζει να χρησιμοποιήσω το μυαλό μου.
    Γηροκομείο:
    1 -2 γιατρούς
    4-5 νοσοκομες
    2 μαγείρους
    4-5 καθαρίστριες
    1 λογιστή
    1 φύλακα
    1 υπεύθυνο
    μάνη μάνη 18 ατομα
    συν οτι θα δουλέψουν τα καθαριστήρια που θα καθαρίζουν σεντόνια και ρούχα συν οτι θα δουλέψουν μαναβικα μπακάλικα όπου θα πέρνουν τα πραγματα για να μαγειρεψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνωμη αν σας εθιξα πολλους αλλα μιλαμε για ενα data center που θα απασχολει 5 ατομα υποθετικα και ενα γηροκομειο το οποιο τα νουμερα που βλεπω απο πανω αντιστοιχουν σε γηροκομειο 1200 θέσεων περιπου. Αμφιβαλλω πάρα πολύ αν υπάρχουν στην Μεγαλόπολη των 6000 κατοικων τοσες αναγκες.

    Αλλα δεν μπορουμε να συγκρινουμε εργα απασχολησης 20 ατομων με ειδικοτητες κιολας με το κλείσιμο των μονάδων που απασχολουν περιπου 2000 εργαζομενους.

    Ολοι αυτοι ανειδικευτοι εργατες θα πανε να δουλεψουν σε ενα data center ως τι; θα πάνε να δουλεψουν σε ενα γηροκομειο ως τι;

    Η Μεγαλοπολη δυστυχως δεν εχει προβλημα στήριξης των καταστηματων ακομα γιατι καλως η κακως οι μισθοί ηταν τεραστιοι για πολλα χρονια.

    Η Μεγαλοπολη εχει προβλημα απορρόφησης των νεων στην αγορα εργασιας. Δεν προβληματιζει κανεναν το γεγονος οτι πριν 20 χρονια οι μαθητες της πρωτης δημοτικου ηταν 120 ατομα και τωρα ειναι 60; δεν προβληματιζει κανεναν το γεγονος οτι η πολη γερναει;

    Οταν χανεις το εργατικο σου δυναμικο εισαι καταδικασμενος να αποτυχεις.

    Γι αυτο λοιπον εγω δεν καλυπτομαι με μεγαλα εργα που δεν θα εχουν αντικρισμα. Επελεξα να μεινω και να αγωνιστω στον τοπο μου και θελω το μελλον που του αρμοζει με εργα που θα απορροφήσουν κοσμο οχι απλα να τα κοιταμε και να λεμε τι ωραια εργα που καναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο μου θυμίζει το πρώτο σκέλος από κάτι memes του διαδικτύου με θεματολογία "τάδε, τί νομίζω ότι είναι vs τί είναι στην πραγματικότητα".
    Το green data center δεν θα δημιουργήσει ούτε μία θέση εργασίας στην Μεγαλόπολη γιατί πολύ απλά ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν είναι και δεν πρόκειται ποτέ να είναι σε θέση να το διαχειριστεί. Ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την ιστοσελίδα του, δεν μπορεί να διαχειριστεί μία τηλεθέρμανση την οποία αποφασίζει να σουτάρει για να γλυτώσει από τον βραχνά. Περιττό φυσικά να αναφέρω τί έγινε όχι μόνο στον Δήμο Μεγαλόπολης αλλά και σε πολλούς άλλους Δήμους της χώρας με τα δημοτικά δίκτυα WiFi. Τα διαχειρήστηκαν τόσο καλά που έπαψαν να λειτουργούν στον πρώτο κιόλας χρόνο ή δεν λειτούργησαν ποτέ.
    Τα data center απαιτούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως για την λειτουργία και την συντήρησή τους. Τα οποία είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν μόνο εξειδικευμένες εταιρίες του χώρου. Ο Δήμος Μεγαλόπολης εφόσον αναλάβει την διαχείριση του κέντρου δεδομένων θα είναι υποχρεωμένος να δαπανά κάθε τόσο αυτά τα ποσά και να αναθέτει μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών τα άνωθεν σε εξειδικευμένες εταιρίες. Επίσης για όποιον ακούει data center κι έχει στο μυαλό του το μέγαρο του πάλαι ποτέ ΟΤΕ στο Μαρούσι, ας προσγειωθεί εκ νέου στην πραγματικότητα γιατί μιλάμε για data center σε (οικίσκους) κοντέινερ.
    Παρακάτω παραθέτω ένα βίντεο του green data center του ΕΔΥΤΕ (το οποίο κόστισε τα διπλά χρήματα από αυτό που προορίζεται για την Μεγαλόπολη)
    Καθώς κι ένα λινκ με το κόστος ανάθεσης του έργου λειτουργίας & συντήρησης για δύο data center (το ένα είναι αυτό στο βίντεο) του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ)

    https://www.youtube.com/watch?v=fXNi_gWOQaM

    https://grnet.gr/2020/05/05/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF-5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Γηροκομείο είναι ένα σπουδαίο και απαραίτητο έργο και έχει μεγάλο αντίκρισμα στήν τοπική κοινωνία και μακάρι να γίνει. Τώρα όποιοι ονειρεύονται ιδρύματα σαν τη ΔΕΗ με χιλιάδες καλοπληρωμένους -βολεμένους, μάλλον ζουν σε άλλο πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου τι σας λέει ότι δεν θα είναι από την Τρίπολη Η την Καλαμάτα?
    Μην περιμένετε να είστε πάλι υπάλληλοι κανενός. Και στο γηροκομείο να δουλέψετε 600€ θα πάρετε. Σκεφτείτε άλλα πράγματα , πρωτογενή τομέα να έχετε και ένα πιάτο φαι. Γιατί με υπαλληλικια λεφτά δεν πρόκειται να κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Κ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ Θ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΑΝΩ -ΚΑΤΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΣΑΙ.ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Σ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.ΑΠΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

      Διαγραφή
  8. KAI AYTO ΠΑΠΑΤΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΗΡΟΔΌΤΗΜΑ; ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ; ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΣΑΝ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα μου επιτρεψετε να πω οτι πολλα μαγαζια της πολης εχουν προβλημα στηριξης.Κανενας δεν κατεκρινε τους μεχρι τωρα υπαλληλους της ΔΕΗ.Ολοι μας ειτε αμεσα ειτε εμμεσα απ αυτην ζουσαμε μεχρι τωρα.Το ποσα χρηματα βγαζει ο καθενας απ τη δουλεια του ειναι δικαιωμα του.το μονο προβλημα σ αυτη την πολη ειναι οτι απ τους 2000 υπαλληλους της Δεη που αναφερθηκαν παραπανω φοβαμαι οτι λιγοτεροι απ τους μισους μενουν μονιμα στη Μεγαλοπολη.Ας μην αναρωτιομαστε λοιπον γιατι τα παιδια στα σχολεια μειωθηκαν δραματικα,η απαντηση ειναι οτι γιατι με το μισθο της Δεη μεγαλο ποσοστο υπαλληλων πηρε τις οικογενειες του κ ετρεξε για ενα καλυτερο αυριο στην Καλαματα.Ας μην τρωγομαστε λοιπον.Σε μια πολη που ετσι κ αλλιως ειναι αδεια απο κοσμο,παει να γινει κατι.εστω κατι.Να ξαναγινουμε η μεγαλοπολη που ειμασταν δε θα γινει ποτε.Δυστυχως.Ας προσπαθησουμε ομως για κατι καλο κ ας επικροτησουμε για μια φορα την προσπαθεια που γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαχρονική "επικρότηση των προσπαθειών" των διοικούντων είναι αυτή που οδήγησε την Μεγαλόπολη στον απόλυτο μαρασμό.
      Αυτό το "κάτι" που πάει να γίνει αποτελεί καθρεφτάκι για ιθαγενείς, χρύσωμα χαπιού κ.α. ώστε να πάψουμε να εστιάζουμε στην μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι πως αποφασίστηκε και μεθοδεύτηκε ο άμεσος και βίαιος τερματισμός της λιγνιτικής δραστηριότητας χωρίς να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για μια ομαλή μετάβαση στο αύριο. Στο ήδη περιορισμένο χρονικό περιθώριο καταγράφονται κι επισήμως τραγικές καθυστερήσεις. Το περιβόητο Master plan το οποίο θα παρουσιαζόταν αυτή την περίοδο τελικά μετατέθηκε για το τέλος του χρόνου. Τα όποια εργάκια και δράσεις αναμένονται να ξεκινήσουν από το έτος 2021 και βλέπουμε. Από την Μεγαλόπολη όμως έχει ήδη αποχωρήσει κόσμος κι αναμένεται να αποχωρήσουν ακόμη περισσότεροι στο άμεσο μέλλον. Τις στιγμές που γράφω αυτές τις σειρές έχω μετρήσει ήδη 15 άτομα από την Μεγαλόπολη που εργάζονταν είτε με 8μηνα είτε σε εργολάβους, που έχουν αποχωρήσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο και ζουν κι εργάζονται πλέον αλλού. Έχει μεσολαβήσει ήδη ένα πρώτο κύμα μεταθέσεων στην ΔΕΗ με το οποίο μόνιμοι Μεγαλοπολίτες στην ΔΕΗ αποχώρησαν από την Μεγαλόπολη οικογενειακώς. Κι έρχονται προγράμματα εθελουσίας εξόδου και νέος κύκλος εκτενών μεταθέσεων για τα έτη 2022-2023 όπου οι λιγνιτικές θα αποτελέσουν παρελθόν κι ως γνωστών η 5η μονάδα είναι κορεσμένη.
      Κάποιοι θα ξυπνήσετε από τον λήθαργο όταν θα σκάνε αποφάσεις για κλείσιμο σχολικών μονάδων στην Μεγαλόπολη κι όταν κι επισήμως θα έχει μετατραπεί σε χωριό.

      Υ.Γ Για το "κάτι" που υποτίθεται ότι πάει να γίνει δεν υπάρχει το παραμικρό χρονοδιάγραμμα, κανένα επίσημο έγγραφο και καμία υπογραφή.

      Διαγραφή
  10. Πολλά σχόλια βλέπω, πάλι λογοκρισία βλέπω. Λείπει πάλι ένα σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καθε σοβαρη πολη εχει υποδομες σαν και το γηροκομειο. Εμας μας αφησαν να ρημαξουμε και τωρα μας πλασαρουν τα αυτονοητα ως δωρο. Σαν τους βουλευτες που εκαναν την υγεια κολοχανειο και σου πουλανε ρουσφετι ενα κρεβατι σε νοσοκομειο οταν αρρωστησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς, τις βασικές υποδομές μας τις παρουσιάζουν τώρα ως "αναπτυξιακό σχεδιασμό" για την μετά λιγνίτη εποχή στην Μεγαλόπολη. Για εκείνο το αρχαιολογικό μουσείο έχουν περάσει 30 χρόνια και 800 μελέτες, θα μπει κι αυτό τώρα στο στάδιο της υλοποίησης, τώρα που θα απομείνουν μόνο κουκουβάγιες και κουρούνες στην περιοχή. Αλλά όπως βλέπεις στου κουφού την πόρτα. Ο σανός είχε κι έχει μεγάλη πέραση στην Μεγαλόπολη.

      Διαγραφή
  12. Πότε αγωνίστηκε ο Μητροπολίτης για το γηροκομείο;
    Όταν έλεγε «εγώ δεν είμαι για να σας φτιάξω γηροκομείο, αυτά είναι για τον δήμαρχο»;
    Όταν γκρέμιζε το κτίριο της οδού Αγίου Νικολάου για να γίνει γηροκομείο χωρίς να υπάρχουν τα χρήματα αλλά μάλλον το γκρέμισαν για να μην πέσει σε κανένα κεφάλι;
    Τουλάχιστον έχει αυτογνωσία όταν ζητούσε μέσα στην εκκλησία της Μεγαλόπολης από τα παιδιά να γράψουν στους τοίχους της πόλης ΙΕΡΕΜΙΑΣ=ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή