Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Κώστας Βλάσης:"Η Μακεδονία είναι κομμάτι της Πατρίδας μας!» (βίντεο)

Κώστας Βλάσης:
«Οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρήσουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί θίγει την υπερηφάνεια τους 
και τα θεμελιώδη της εθνικής τους ταυτότητας. 
Η Μακεδονία δεν είναι μια εκκρεμότητα. 
Η Μακεδονία είναι 
κομμάτι της Πατρίδας μας!»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συμφωνία που έφεραν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό.

Ο κ. Βλάσης μέσω της ομιλίας του αποδόμησε και καυτηρίασε, όχι μόνο την εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά και το σύνολο των πεπραγμένων της κυβέρνησης αλλά και τη στάση των στελεχών της απέναντι στην Πατρίδα, την Ιστορία, τη Θρησκεία και την Κοινωνία γενικότερα.

Σχετικά με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ο κ. Βλάσης τόνισε πως τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλικό κείμενο από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο “Severna Makedonija”, όπως ψευδώς για άλλη μία φορά υποστήριξε δημοσίως ο κ. Τσίπρας. Επιπλέον, το Erga Omnes για το οποίο υπερηφανεύεται η Κυβέρνηση είναι ψευδές, καθώς η υποχρέωση των Σκοπίων να εφαρμόσει τη συμφωνία μετατίθεται σε ένα αβέβαιο μέλλον. Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι η εν λόγω συμφωνία αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονές μας, γιγαντώνοντας έτσι τον υπάρχοντα αλυτρωτισμό, ενώ την ίδια ώρα υποχρεώνει τη χώρα μας να περάσει έλεγχο για πιθανή αλυτρωτική προπαγάνδα στην ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία!!!

Όπως σημείωσε ο κ. Βλάσης, η προτεινόμενη συμφωνία είναι το φυσικό επακόλουθο των ενεργειών μιας κυβέρνησης κι ενός Πρωθυπουργού που έχει δηλώσει άγνοια για την ύπαρξη θαλασσίων συνόρων, που συνέκρινε τον Φιντέλ Κάστρο με το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και που προσπάθησε να αφαιρέσει τα θρησκευτικά και την προσευχή από την παιδεία μας.

Ο κ. Βλάσης τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση που μέσα σε 3 χρόνια κατάφερε:
να δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια
να υπογράψει δύο αχρείαστα μνημόνια, αποτέλεσμα της υπερήφανης διαπραγμάτευσης που στοίχισε 100 δισ.
να φέρει τεράστιες μειώσεις μισθών και συντάξεων
να εφαρμόσει capital controls και να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας μας για πολλά χρόνια
να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας μας

Ο κ. Βλάσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας, τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις της, ενώ τα στελέχη της είναι πρόθυμα να ξεπουλήσουν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Κλείνοντας, ο κ. Βλάσης σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες είναι υπερήφανος λαός. Μπορεί να συγχωρούν πολλά, μπορεί κάποιες φορές να παρασύρονται και να λειτουργούν εν θερμώ, όμως δεν συγχωρούν ποτέ εκείνον που θίγει την υπερηφάνεια και τα θεμελιώδη της εθνικής τους ταυτότητας».




12 σχόλια:

  1. Κυρία Βλάση μάλλον δεν διαβάζετε καθόλου ιστορία. Τη Μακεδονία την πούλησε από το 1947 η παράταξη σας Όταν δέχτηκε ο την απόφαση του Τίτο να δώσει το όνομα Μακεδονία στο ομόσπονδο αυτό κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας. Την ξαναπουλησε ο δικός σας Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών που αποδέχτηκε με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας την παραμονή του ονόματος Μακεδονία στο κρατίδιο αυτό χωρίς να προβάλει βέτο. Την πούλησε ο γερο Μητσοτάκης αταν έλεγε να δώσουμε το όνομα και σε δέκα χρόνια θα το έχουμε όλοι ξεχάσει. Την ξεπούλησαν όλες οι κυβερνήσεις εδώ και 25 χρόνια που στήριζαν αδιάφορες ενώ 140 χώρες του ΟΗΕ και 4 απο τα 6 μονιμα μελη του συμβουλιου ασφαλειας αναγνώριζαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία.Τωρα έρχεται μια κυβέρνηση να βάλει τέλος σ αυτή την ξεφτίλα και η παράταξη σου φωνάζει για τη λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε... Διάβασα λίγο ιστορία κύριε Βλάση και πάψε να λειτουργείς σαν οπαδός του κόμματος που υπηρετείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ένα χωριό της περιοχής ήταν κάποτε, σε εποχές δύσκολες για τη γυναίκα, μια ελεύθερη κοπέλα που συνελήφθη σε ... σύναψη με παντρεμένο του χωριού.
      Τότε, την ευθύνη την απέδιδαν αποκλειστικά στη γυναίκα, την οποία η "παράδοση" επίτασσε να διαπομπευτεί από την (και καλά) ηθική κοινωνία του χωριού. Έτσι, την έβαλαν πάνω σε ένα γαϊδούρι και τη γύριζαν στα σοκάκια του χωριού, όπου άντρες και γυναίκες την έβριζαν και την έφτυναν, ως μοιχαλίδα...
      Κάποια στιγμή, μια γυναίκα της είπε "φτού σου, δε ντρέπεσαι!". Τότε, εκείνη της απαντά: "φτού σου κι εσένα"!
      Κάπως έτσι έχει και η υπόθεση της διαχείρισης του Μακεδονικού: Βάλε τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κοκ στη θέση του ...χριστεπώνυμου- ηθικοτάτου πλήθους τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όλο το προηγούμενο πολιτικό σύστημα και βάλε στη θέση της "μοιχαλίδος" το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
      Έχουν κάνει και οι δυο τα αίσχη, και τώρα αλληλοφτύνονται... Ξεφτιλισμένοι είναι όλοι τους!

      Διαγραφή
    2. τι λες ρε νουμερο συριζα προδοτες τοτε γιατι δεν εμπαιναν στο νατο η στην ευρωπαικη ενωση; παλιοβληματα

      Διαγραφή
    3. Ιστορικε του Κω.... Δεν ξέρεις τι λες

      Διαγραφή
  2. Ιδού τα πρόβατα έτοιμα και πάλι να ψηφίσουν τον επόμενο παραμυθατζή που θα τους τάξει λαγούς με πετραχήλια. Και την επομένη της εκλογής που θα είναι αδύνατον φυσικά να υλοποιήσει όλα αυτά που έταζε (γιατί ήταν τερατώδη ψέματα) μερικά από τα πρόβατα θα βελάξουν εκ νέου και θα τον ανακηρύξουν προδότη, άλλα απλά θα ξαναφάνε τον νέο σανό που θα τους σερβίρει με τα γνωστά “δεν φταίμε εμείς οι προηγούμενοι τα έκαναν” και όλα μαζί θα ψάχνουν για τον επόμενο παραμυθατζή που θα τους τάξει την νέα μεγάλη παραμύθα γιατί ΔΕΝ θέλουν να αποδεχθούν την αλήθεια.
    Τα πρόβατα δεν θέλουν να αποδεχθούν την αλήθεια, ότι η Ελλάδα μετά την λήξη του Β παγκόσμιου είναι ΔΕΜΕΝΗ στο άρμα αυτού που ονομάζεται δυτικό στρατόπεδο της Ευρωατλαντικής συμμαχίας. Τα πρόβατα δεν κατανοούν ότι δεν γίνεται να πας κόντρα στην συμμαχία χωρίς να πληρώσεις βαρύ τίμημα, ακόμη κι αν έχει προηγηθεί το εθνικό στραπάτσο της δεκαετίας του 1920 (τότε που τα πρόβατα πίστευαν ότι η αφεντομουτσουνάρα τους ήταν τόσο ισχυρή που μπορούσαν να κάνουν κουμάντο κόντρα στους συμμάχους) και το εθνικό στραπάτσο του 1974. Τα πρόβατα πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν στρατόπεδο χωρίς να δώσουν (πολλά για τα οποία δεν μπορείς να ξέρεις εάν θα έχουν την ανταποδοτικότητα που αναμένεις). Τα πρόβατα πιστεύουν ότι το έτος 2018 και προγενέστερα (με όλα όσα έχουν προηγηθεί) υπήρχε περίπτωση να υπάρξει λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία (γιατί τους το είπαν οι όψιμοι παραμυθάδες). Τα πρόβατα πιστεύουν ότι το θέμα θα μπορούσε να σέρνεται εις το διηνεκές χωρίς λύση (γιατί πάλι τους το είπαν οι όψιμοι παραμυθάδες). Τα ίδια πρόβατα πίστεψαν άλλωστε ότι τα μνημόνια μπορούν να καταργηθούν με έναν νόμο και να εφαρμοστούν προγράμματα Θεσ/νικης . Πιο πριν ότι θα γινόταν επαναδιαπραγμάτευση και θα εφαρμόζονταν τα Ζάππεια ή ότι θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια εάν δεν γίνονταν εκλογές το 2015. Πίστεψαν ότι λεφτά υπήρχαν, ότι το 15% έλλειμμα του ΑΕΠ στα τέλη του 2009 ήταν προϊόν πλεκτάνης εναντίον του εθνικού κεφαλαίου (ακα Βούδα της Ραφήνας), χωρίς να αναρωτηθούν ποτέ γιατί επέλεξε από μόνος του να τρέξει για πρόωρες εκλογές και γιατί στα επόμενα χρόνια ψήφιζε ΝΑΙ σε όλα. Εδώ πίστεψαν ότι το εθνικό κεφάλαιο θα καταπολεμούσε την διαφθορά, θα καταλόγιζε τις ευθύνες για το χρηματιστήριο ωωω και τι θυμήθηκα, ότι θα έφερνε ξανά την αναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Τα πρόβατα πίστεψαν ότι με το ευρώ θα γίνονταν ζάμπλουτοι και θα κολυμπούσαν στο χρήμα χωρίς υποχρεώσεις και αντίτιμο. Έτσι στήθηκαν μπροστά από ένα ΑΤΜ και χειροκροτούσαν εκστασιασμένα τους τότε παραμυθάδες κ.ο.κ
    Τα πρόβατα πιστεύουν σε απόλυτες ανεξαρτησίες με εθνικό νόμισμα, πως έτσι θα διαφεντέψουν τον κόσμο (ο οποίος έχει πάει στο φεγγάρι, έχει γυρίσει και οργανώνει αποστολές για άλλους πλανήτες & γαλαξίες) με την αξίνα και χορεύοντας τσάμικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση μοιράζει σανό και λέει ότι είναι μαρούλια.... ωραίο το σχόλιο αλλά κοιταξου στον καθρέφτη να δεις αν είσαι και εσύ η ησουν κάποτε ένα πρόβατο που έτρωγες Τριφύλλι

      Διαγραφή
    2. Τα πρόβατα πιστεύουν ότι κάποιοι έχουν πατήσει στο φεγγάρι, αλλά κανείς δεν έχει πατήσει το πόδι του εκεί...
      Αγαπητέ-ή, όπως καταλαβαίνεις, η αλήθεια είναι μια "πίτα", απ' την οποία ο καθένας έχει πάρει ένα κομμάτι της. Δεν είναι δυνατόν να την έχουν ολόκληρη κτήμα τους.

      Διαγραφή
    3. Για το πρόβατο της 19ης Ιουνίου 6:01 μ.μ.

      Ευχαριστώ που με επιβεβαίωσες 100%. Στο άνωθεν σχόλιο γράφω επί λέξη
      “Τα ίδια πρόβατα πίστεψαν άλλωστε ότι τα μνημόνια μπορούν να καταργηθούν με έναν νόμο και να εφαρμοστούν προγράμματα Θεσ/νικης”

      αλλά όταν είσαι φανατισμένο κομματόσκυλο δεν είσαι σε θέση να διακρίνεις ακόμη κι αυτό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά δεν ήμουν, δεν είμαι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνω σαν τα μούτρα σας. Αυτές τις κουτοπονηριές περί συλλογικής ευθύνης να τις κρατήσεις για τον εαυτό σου και το στενό οικογενειακό και φιλικό σου περιβάλλον. Προσωπικά δεν έχω ψηφίσει κανέναν εκ των κοινοβουλευτικών παραμυθάδων, σε παραπέμπω και στα εκλογικά αποτελέσματα του παρελθόντος στα οποία αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ουδέποτε τα κόμματα του κοινοβουλίου δεν έλαβαν το 100% των έγκυρων ψήφων. Πήγαινε λοιπόν τώρα να χειροκροτήσεις κανέναν πολιτικάντη και να ζητήσεις κανένα ρουσφέτι και μην προσπαθείς ματαίως να φορτώσεις στους άλλους (ή να τους εξισώσεις) τις δικές σου επιλογές.


      Για τον “φιλόσοφο” της 19ης Ιουνίου 6:41 μ.μ

      Λυπάμαι αλλά με άτομα που αναλώνονται σε θεωρίες συνωμοσίας ισχυριζόμενοι πως κατέχουν την “μεγάλη” αλήθεια (χωρίς ίχνος αδιαμφισβήτητης τεκμηρίωσης) δεν κάνω διάλογο. Ξέχασες να μας πεις για την επίπεδη γη, την κούφια γη, τους ελοχίμ κι άλλες Λιακοπούλιες αρλούμπες.

      Διαγραφή
    4. Μην τρελαίνεσαι και μην είσαι προπέτης...Απλά, είπα ότι κάθε "πρόβατο" πιστεύει τον "τσοπάνη" που νομίζει ότι του λέει αλήθεια.
      Όσο για τη Σελήνη, ένα σου λέω: Από τότε που πάτησαν (?) το πόδι τους Αμερικάνοι και Ρώσοι στη Σελήνη έχουν περάσει πολλές δεκαετίες...Γιατί δεν ξαναπήγαν; χι, χι...

      Διαγραφή
    5. Την απάντηση στην δίνει ο ίδιος ο αστροφυσικός στο τέλος του παρακάτω βίντεο
      https://www.youtube.com/watch?v=njEuJgZUU9w

      “Από τότε που πάτησαν (?) το πόδι τους Αμερικάνοι και Ρώσοι στη Σελήνη”
      Βλέπω από “γνώσεις” σκίζεις.

      Διαγραφή
  3. 11,29 ξαναγυρισε τωρα στη σπηλια σου, μαλλον δε ζεις αναμεσα σε ανθρωπους,η δε μπορεις να ζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο όρος άνθρωποι είναι γενικός. Το σύνολο των ανθρώπων το συνθέτουν διάφορες επιμέρους κοινωνικές ομάδες, μία εξ αυτών είναι και τα κομματόσκυλα. Πράγματι αποφεύγω να συναναστρέφομαι με κομματόσκυλα. Προφανώς δεν έχεις συνηθίσει να συναναστρέφεσαι με μη κομματόσκυλα γι΄ αυτό και σε ξενίζει η παρουσία μου. Και τώρα μπορείς να επιστρέψεις στο κομματικό σου μαντρί.

      Διαγραφή