Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Η θέση της Λ.Σ. όπως εκφράστηκε στο Δ.Σ. για το Ψήφισμα που προτάθηκε από τα σωματεία των εργαζομένων της ΔΕΗ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ


Μεγαλόπολη 13/10/2021

Η θέση της Λ.Σ. όπως εκφράστηκε στο Δ.Σ. για το Ψήφισμα που προτάθηκε από τα σωματεία των εργαζομένων της ΔΕΗ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ.

Η αλληλεγγύη της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τους εργαζόμενους είναι δεδομένη. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα ψηφίζουμε ότι μας φέρνουν οι εργαζόμενοι, σώνει και καλά. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε αυτό το σχέδιο και θα εξηγήσουμε γιατί.

Με απορία στην αρχή, για το ποιος είναι ο συντάκτης του ψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, διαβάσαμε το εν λόγω κείμενο, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα κυβερνητικό κείμενο, ένα κείμενο γραμμένο από τους θιασώτες της απελευθέρωσης της αγοράς στην ενέργεια. Και έτσι είναι. Θεωρητικά το πρόβλημά τους είναι η απώλεια της πλειοψηφίας του 51% της ΔΕΗ και όχι της ΔΕΗ ΑΕ, σημαντικής για να :
1) Παίξει στρατηγικό ρόλο στη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
2) Είναι η εγγύηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχεια.
3) Να πραγματοποιήσει όλες τις επενδύσεις που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα (εννοούν και το φυσικό αέριο ;) σε Α.Π.Ε.

Κ. Δήμαρχε, κ. δ.σ..
Ξαφνικά το «πράσινο» έγινε το χρώμα όλων. Η ανάγκη της μεγάλης κρατικής παρέμβασης στην οικονομία (φυσικά σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και εις βάρος των εργαζομένων) και το όραμα για ένα πιο φιλικό περιβάλλον και πιο δίκαιο καπιταλισμό που θα φέρει το περιβόητο «πράσινο NewDeal», είναι η καραμέλα που πιπιλάνε όλοι.
Αυτό το σκοπό υπηρετεί και το ψήφισμα των συνδικαλιστών και όσων ταυτιστούν με αυτό. Εμείς φυσικά το επιστρέφουμε ως κατάπτυστο, ανήκουστο και απαράδεκτο και τους θιασώτες του τους παραδίδουμε στην κρίση των ανέργων και των εργαζόμενων του μόχθου και του μεροκάματου.Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, είναι το επόμενο βήμα της πολιτικής που ακολουθείται χρόνια τώρα και στην οποία συναινούν.

Εμείς έχουμε τοποθετηθεί και εμμένουμε στις θέσεις μας, οι οποίες δυστυχώς βγαίνουν αληθινές. Η προωθούμενη «Πράσινη Κοινωνική Συμφωνία» προσπαθεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Για να δημιουργηθεί πεδίο κερδοφορίας, πρέπει να καταστραφεί ένα τμήμα του υπάρχοντος κεφαλαίου, όπως οι λιγνιτικές μονάδες, τα δίκτυα μεταφοράς, τα παραδοσιακά καύσιμα κλπ. Και όλα αυτά στο όνομα της κλιματικής αλλαγής. Συνοδεύονται δε με αντεργατικές αλλαγές στον εργάσιμο χρόνο, τις μορφές απασχόλησης, το μισθό, αλλά και με την κλιμάκωση της κρατικής καταστολής, ως εργαλείο «πειθάρχησης» του λαού, όπως βλέπουμε να γίνεται σε διάφορες εργατικές κινητοποιήσεις.

Προκαλούμε να μας απαντήσουν :
· Γιατί κανένας δεν μιλάει για τους εργαζόμενους, αλλά όλοι μιλάνε για τους επενδυτές και τις επιδοτήσεις που θα πάρουν (οι οποίες προέρχονται από την φοροληστεία των εργαζόμενων) ;
· Πως μπορεί να είναι στρατηγικό καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος το Φυσικό Αέριο, όταν και ρυπαίνει αλλά και το 50% της περιεχόμενης σε αυτό ενέργεια χάνεται ;
· Γιατί δεν προωθήθηκαν τα Υδροηλεκτρικά Έργα ;
· Γιατί λένε ότι οι Α.Π.Ε. εξοικονομούν πόρους, αφού η πραγματική ισχύς τους είναι το ¼ της εγκατεστημένης και πόσες χιλιάδες ανεμογεννήτριες χρειάζονται για να πιαστούν οι στόχοι τους ;
· Γιατί προωθούν την καύση των απορριμμάτων και του RDF, δηλητηριάζοντας την ατμόσφαιρα,κατά συνέπεια και τους ανθρώπους ;
· Γιατί παραδίδουν κάθε βουνό, κάθε παραλία και κάθε δάσος, στις ορέξεις κατασκευαστικών και τουριστικών ομίλων ;

Η περιβαλλοντική ευαισθησία στον καπιταλισμό, εξαντλείται μέχρι εκεί που δίνει ώθηση στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Και έχει να κάνει και με το περιβάλλον αλλά και με τους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα.
Η πραγματική διέξοδος είναι ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός της κοινωνικοποιημένης παραγωγής, για τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας και του περιβάλλοντος, δηλαδή ο σοσιαλισμός. Όπου όλα θα γίνονται με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας, την εξάλειψη της ανεργίας και της ενεργειακής φτώχειας, την ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας, την προστασία του περιβάλλοντος. Όπου τα εργοστάσια θα παράγουν για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας. Αυτή είναι η σχέση που επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της αρνητικής επίδρασης στο περιβάλλον, από κάθε παραγωγική δραστηριότητα.

Καλούμε το λαό να οργανώσει την πάλη του. Να δώσει δυναμικό παρών και σαφή προσανατολισμό, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη πλατεία της Μεγαλόπολης την Παρασκευή 15 Οκτώβρη στις 12:00.Να αντεπιτεθεί απέναντι στις πράσινες και μπλε μπίζνες των ομίλων, που τσακίζουν τη ζωή του και καταστρέφουν το περιβάλλον. Ενάντια στις κάλπικες φιλολαϊκές λύσεις και τις αυταπάτες για ταξική συνεργασία και εθνική ομοψυχία που επικαλούνται τα αστικά κόμματα και οι εκφραστές τους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μεγαλόπολης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κατσιρούμπας Γεώργιος
Παναγουλοπούλου Λίλα.

10 σχόλια:

  1. Κκε χάχα δεκανίκια του πολιτικού συστήματος πού επιβιώνουν στην πλάτη ανθρώπων πού παριστάνουν τούς επαναστάτες θα είχε αξία να μάς πουν και για την παλιοχουνι τα υποτακτικα γιατί καλές είναι η κασέτες πού παίζουν αλλά βαρεθηκαμε να τις ακουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν ζαλιστεί και αυτά τα παιδιά από τις κολοτουμπες στην Μεγαλόπολη με τον εργάτη στην παλιοχουνι με τα αφεντικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έπιασα το υπονοούμενο και θα πρέπει να μιλάς συγκεκριμένα στην Παλιόχουνη όλα λειτουργούν θεσμικά ο εργάτης είναι εργάτης και εργοδότης είναι εργοδότης.
      Τι άλλο θέλουμε ????

      Διαγραφή
  3. Προς εσάς που σχολιάζετε αρνητικά: τόσα χρόνια δεν βαρεθήκατε να σας κοροιδεύουν τα κόμματα που ψηφίζατε (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές τους στη ΓΕΝΟΠ και στη ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) ? Δε σας έλεγε το ΚΚΕ σαν κόμμα, τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ κι η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στα δημοτικά τι θα γίνει με την απελευθέρωση της ενέργειας και την απολιγνιτοποίηση ? Σας μιλούσαν για ανεργία, οικονομικό μαρασμό και τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα και τους λέγατε κινδυνολόγους ? Τώρα έρχεστε όλοι εσείς που στηρίζατε όλοι αυτή την κατάσταση να τα βάλετε με το ΚΚΕ ? Ήμαρτον ρε μάγκες !!! Καλώς δεν ψήφισε το ψήφισμα Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, γιατί είναι ρηχό, δεν απαντά στην ουσία ποιος, πως και γιατί φτάσαμε σ'αυτό το σημείο και θέλουν να ξεπλυθούν οι "συνδικαλισταράδες" κλακαδόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ανεχτήκανε το ξεπούλημα της ΔΕΗ τόσα χρόνια. Για την Παλαιόχουνη τι φρούτο είναι αυτό που αραδιάζετε πάλι ? Μήπως το ΚΚΕ υπέγραψε τη ΣΔΙΤ ? Μήπως ήταν κυβέρνηση (κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ΝΔ ?) Μήπως ήταν περιφερειάρχης της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που την προώθησε (κι όχι ο Νίκας κι ο Τατούλης ΝΔ δηλαδή μαζί με τις δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ?) . Σοβαρευτείτε λίγο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει το συνηθίζουν τα βαμμένα κομματόσκυλα των ΝΔΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ να τα βάζουν με το ΚΚΕ είτε επιρρίπτοντας του ευθύνες για τα πεπραγμένα των κομμάτων που ψηφίζουν με χέρια και με πόδια, είτε γιατί το ΚΚΕ με κάποιο μαγικό ραβδακι δεν ανέτρεψε τις πολιτικές των κομμάτων που αυτοί ψηφίζουν ώστε να γλυτώσουν και να μην φάνε τα σκατά που τρώνε τόσα χρόνια. Θέλει αρετή και τόλμη η παραδοχή των λάθος επιλογών κι όλα αυτά τα ανθρωπάκια δεν την έχουν. Εδώ δεν έχουν την αξιοπρέπεια να μην πάνε να ψηφίσουν τους βιαστές τους, τί περιμένεις από εκεί και πέρα.
      Αλλά κι εσείς ρε ΚΚΕδες η αλήθεια είναι πως δίνετε πατήματα με τα πεπραγμένα σας που ΔΕΝ συνάδουν με την ιδεολογία σας. Πολύ υποκρισία ρε παιδάκι μου. 365 ημέρες τον χρόνο "επανάσταση", μπλα μπλα για ισονομίες, ισότητες, δικαιοσύνη, κοινωνική ευμάρεια κτλ. και μόλις έρχονται οι εκλογές τρέχετε στους πολιτευτές της ΝΔουλας για τα ρουσφέτια. Για να μην ξεχάσουμε φυσικά τα προ μνημονίων χρόνια που όταν υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πήγαιναν στον δεύτερο γύρο, οι ΚΚΕδες πήγαιναν κι έριχναν την ψήφο στον υποψήφιο της ΝΔ.
      Έχουμε κάτι ΚΚΕδες στην Μεγαλόπολη που όλο λένε πως τους κυνηγούσαν και βρέθηκαν διορισμένοι στην ΔΕΗ με τους ρουσφετοδιαγωνισμούς των ΝΔΠΑΣΟΚ, πώς γίνεται να σε κυνηγάνε και να σε διορίζουν σε μόνιμη θέση στους διαγωνισμούς που αυτοί στήνουν για να βολέψουν τα ρουσφέτια τους; Πώς γίνεται τα παιδιά των ίδιων κατά άλλα κυνηγημένων να βρίσκονται με βυσματικές μεταθέσεις να κάνουν στρατιωτική θητεία στην Μεραρχία στην Τρίπολη και να είναι τις μισές ημέρες της εβδομάδας στο σπίτι τους στην Μεγαλόπολη;
      Όταν ήμουν εγώ στρατό πριν καμιά 15αρια χρόνια με κυβέρνηση Καραμάν Αλή είχαμε στην μονάδα κάτι βαμμένους ΚΚΚεδες (τρέχανε στις εξόδους να πάρουν ριζοσπάστη) που είχαν έρθει με ειδικότητα ταχυδρόμου (ναι καλά διαβάσατε, ειδικότητα ταχυδρόμος) και ήταν μονίμως κολιόμενοι στο ταχυδρομικό γραφείο του διοικητηρίου. Δεν τους έπιαναν αγγαρείες, δεν τους έπιαναν υπηρεσίες ακόμη και στα σκηνάκια εμείς καθίσαμε 12ηέμρο κι αυτοί έκαναν ένα διήμερο απλά για να λένε ότι έγραψαν συμμετοχή στις ασκήσεις. Με δεξιά κυβέρνηση παιδιά δεξιών έκαναν θητεία αβυσμάτιστοι και παιδιά "κυνηγημένων" ΚΚΕδων περνούσαν ζωή και κότα, πώς γίνεται αυτό;
      Αυτοί που είναι σταθεροί στην κομμουνιστική ιδεολογία είναι ελάχιστοι και τους ξεχωρίζεις εύκολα γιατί την ακολουθούν πιστά και στον τρόπο ζωής τους. Οι περισσότεροι δε εξ' αυτών έχουν πάψει να ασχολούνται με το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες (ε κάτι παραπάνω θα ξέρουν). Γνωρίζω άνθρωπο σε χωριό της Αρκαδίας που μέχρι και το ιδιωτικό του αγροτικό το έχει κάνει στην ουσία δημοσίας χρήσεως, τα κλειδιά είναι μονίμως πάνω στην μίζα κι όποιος από το χωριό θέλει το παίρνει και κάνει τις δουλειές του.

      Μάλλον για την ιστορία με την μονάδα στο Αθήναιο λένε και τον "Πόντικα" που έπαιξε τον ρόλο του προστάτη του Νίκα στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο.

      Διαγραφή
    2. Ή γνωστή ιστορία των παπατζηδων..και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

      Διαγραφή
  4. Αν συμφωνούσαν και τα γεγονότα με όλα τα υπόλοιπα που λες θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συζήτηση παρότι είναι σύνηθες φαινόμενο η έλλειψη διαλόγου. Τώρα για σοβαρότητα νομίζω ότι ο καθρέφτης είναι μια κάποια λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι τυχαίο η περιφρούρηση που γίνεται στις πορείες. Λυπάμαι αλλά αυτό συμβαίνει και σε σταυλους,είναι βασική αντίληψη του κκε αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάγια αρχή του ΚΚΕ είναι να είναι λαλίστατο σε όσα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται σε αυτή τη χώρα...Όταν όμως καλείται να απαντήσει στο ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει και κυρίως ΠΩΣ θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει, δείχνει μια δυσκολία...
    Συμπεριφέρεται σαν τον ποντικό που πρότεινε να βάλουν μια κουδούνα στην ουρά του γάτου, αλλά όταν τον ρώτησαν (οι άλλοι ποντικοί) ποιός θα τη βάλει και πώς θα τη βάλει, δεν έδωσε απάντηση...Κι από τότε περάσαν χίλια χρόνια, που λέει και το άσμα...
    Στο ίδιο καζάνι βράζουμε άπαντες μάγκες...δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, αναρχικοί και χρυσαυγίτες! Η μόνη "δύναμη" που έχουμε είναι η πελατειακή, με την κυριολεκτική και μεταφορική έννοια του όρου. Είτε ως καταναλωτές προϊόντων και υπηρεσιών είτε ως ψηφοφόροι! Όταν πάψουμε να είμαστε "πελάτες" τους τότε να δείτε πώς ζορίζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς οι κοινωνία βυθισμένη στα προβλήματα της αδυνατεί να παρακολουθήσει τον ύποπτο ρόλο κάποιων πολιτικών κομμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή