Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Γ. Παπαηλιού : φού κατακεραύνωσε το νομοσχέδιο για την πώληση της ΔΕΗ μετά το ψήφισε !!!!

Απίστευτο!!!!!
Γ. Παπαηλιού βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ)
αφού κατακεραύνωσε το νομοσχέδιο 
για την πώληση της ΔΕΗ
μετά το ψήφισε !!!!

Διαβάστε τι είπε......

Την πλήρη αντίθεσή του απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να αποεπενδύσει από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, ενώ ζήτησε "ισοδύναμα" εάν τελικά προχωρήσει.

Ο  Γ.. Παπαηλιού, αντιστοίχωςμε όσα είχε ήδη πει στις αρχές του Ιανουαρίου όταν είχε έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο-σκούπα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αρνητικός απέναντι στο νομοσχέδιο Σταθάκη.

"Δεν πείθουν οι απαντήσεις, μένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί μπήκε η Μεγαλόπολη στις λιγνιτικές μονάδες που πωλούνται" τόνισε ο Γ. Παπαηλιού, χαρακτηρίζοντας "αρνητική εξέλιξη" το θέμα.

Όπως είπε, δεν λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές προεκτάσεις του προβλήματος και σημείωσε ότι υπάρχουν χωριά που εγκαταλείφθηκαν και χωριά που απαλλοτριώθηκαν για να λειτουργήσει η ΔΕΗ, χωρίς σήμερα να λαμβάνεται υπόψη ούτε η μετεγκατάστασή τους. "Στο γνωστό θέμα του Τριπόταμου έχει υπάρξει κυβερνητική δέσμευση περιμένουμε το θέμα να λυθεί τώρα" τόνισε.

"Η Αρκαδία είναι από της πλέον μειονεκτικές περιοχές. Το ΑΕΠ εμφανίζεται υψηλό εξαιτίας της ΔΕΗ. Δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω ανεργία. Κι αυτό γιατί θα αφαιρέσει το κοινωνικό στοιχείου που η ΔΕΗ εμπλούτιζε την περιοχή. Θα καταργήσει ίσως όχι αμέσως, θέσεις εργασίας ενώ θα μειώσει το εισόδημα κατοίκων. Είναι μείζον ζήτημα η πώληση των λιγνιτικών μονάδων".

Ζήτησε να υπάρξει διασφάλιση διάρκειας και όρων εργασίας για όσους πάνε στις νέες εταιρίες, θέσπιση εντοπιότητας στις προσλήψεις, ρητή αναφορά για αποκατάσταση εδαφών, αύξηση του λιγνιτόσημου –χθες βράδυ ο Γ. Σταθάκης το ανέβασε από 1,2 σε 1,4- . "Οι πόροι πρέπει να πηγαίνουν στην τοπική κοινωνία και τον Δήμο, να μην πηγαίνουν στο γάμο του καραγκιόζη" υπογράμμισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.

Και κατέληξε λέγοντας ότι προσπάθησε να μιλήσει "με νηφαλιότητα και ρεαλισμό για το πρόβλημα. Όμως είναι πλήγμα η πώληση λιγνιτικών μονάδων χρειάζονται ισοδύναμα".

6 σχόλια:

  1. Εντάξει, ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ήτανε και είναι, ΟΛΙΓΟΣ και ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ! Θα τολμήσει να πατήσει το πόδι του στη Μεγαλόπολη; Να τον πάρετε με τα γιαούρτια και τις ντομάτες, να μάθει. ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ, άλλα να δηλώνει τη μια και άλλα να κάνει την ώρα της ψηφοφορίας, ο κιοτής. Και λίγα του έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον χαίρονται οι Συριζαίοι της Μεγαλόπολης! Έκαναν αμάν να τον προωθήσουν, γιατί τους καθόταν στο λαιμό ο Ζαχαριάς...
    Να τους χαίρονται βεβαίως και οι Νεοδημοκράτες και οι Πασόκοι τους δικούς τους (Κωνσταντινόπουλος-Βλάσης), που το έπαιξαν καλά το θέατρο του επαναστάτη, αλλά το 2015 είχαν ψηφισει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στο 3ο Μνημόνιο, δηλαδή και για το ξεπούλημα της ΔΕΗ...
    Ένας Μαντζιώρης υπήρξε μόνο για τη Μεγαλόπολη ρεεεεεε... Πάρτε το χαμπάρι, πας μη Μεγαλοπολίτης μας έχει γραμμένους, όπως και οι ντόπιοι αβανταδόροι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

      Διαγραφή
  3. Γιατι ο παπαδοπουλΟς ο τσιριγωτης που σκιζοντουσαν ταχα μου και επερναν αποφασεις σε εκτακτα δημοτικα συμβουλια οτι πανω απο το πτωμα τους θα γινει το εργοστασιο σκουπιδιων δεν πηγαν και ψηφισαν μετα ΝΑΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον έτσι θα τους είχαν συμβολέψει η δηκιγόρη τους ??????

      Διαγραφή
  4. ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ; ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ; ΟΧΙ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή