Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Φιλαρμονική Μεγαλόπολης: το ΜΟΝΟ Νομικό Πρόσωπο που νομότυπα δημοσίευσε οικονομικά στοιχεία!!

Παραλάβαμε και δημοσιεύουμε  επιστολή αναγνώστη μας, που αφορά στον τρόπο λειτουργίας της Φιλαρμονικής Μεγαλόπολης - τόσο στο τυπικό όσο και στο προσωπικό επίπεδο.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα όπως θα δείτε....

---------------------------------------------
Κυρία Δημητρακοπούλου,

Όταν ο άνθρωπος είναι νοικοκύρης, φαίνεται από όσα κάνει στον ιδιωτικό του βίο, αλλά και στο δημόσιο. Μιλώ για τον ΚΥΡΙΟ Κωνσταντίνο Γαλάνη. Όσο διετέλεσε Διευθυντής του ΕΠΑΛ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται, ήταν πάντοτε νοικοκύρης. Στη διοίκηση, στην εμφάνιση της σχολικής μονάδας, την εν γένει λειτουργίας της.
Ε, δε θα μπορούσε να ...εκτροχιαστεί τώρα, μετά από μια τέτοια διαδρομή!

Έχει επί πολλά χρόνια, όπως όλοι γνωρίζουμε, την ευθύνη τη Φιλαρμονικής και το έργο του έχει φανεί κι εκεί. Όλα πάλι νοικοκυρεμένα.

Πριν από λίγους μήνες, το είχαμε επισημάνει, ενεργοποιήθηκε ο κόμβος στο Πρόγραμμα Διαύγεια, για την ανάρτηση των δαπανών και επιχορηγήσεων όλων των νομικών προσώπων που επιχορηγούνται από Δημόσιους Φορείς, μεταξύ αυτών και τους Δήμους. mef.diavgeia.gov.gr

Είχαμε επισημάνει ότι η μη συμμόρφωση των επιχορηγούμενων στη δημοσίευση των συγκεκριμένων στοιχείων, υποχρεώνει τους φορείς του Δημοσίου, μεταξύ αυτών και τους Δήμους, να μην επιχορηγούν στο μέλλον σωματεία κοκ.

Υπήρχε περίπτωση ο κ. Γαλάνης, ως ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ επαναλαμβάνω, να μη σεβαστεί το γράμμα του Νόμου; Οπωσδήποτε, δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση. Γιατί σέβεται τις 10.000€ που επιχορηγήθηκε η Φιλαρμονική από το Δήμο, δηλαδή, σέβεται τα χρήματα του μεγαλοπολίτικου λαού, και δημοσίευσε όσες δαπάνες έχει έως σήμερα κάνει η Φιλαρμονική!!!

Δυστυχώς, πρέπει, και σε αυτόν τον τόπο, να εξάρουμε τα αυτονόητα, γιατί κάποιοι άλλοι, δηλαδή όλα τα υπόλοιπα σωματεία (αθλητικά) που έχουν λάβει αντίστοιχες επιχορηγήσεις δεν έχουν ακόμα καταγράψει κανένα στοιχείο, ούτε ποσά επιχορηγήσεων ούτε δαπανών!


Μόνον δύο αθλητικά σωματεία έχουν εγγραφεί στο σύστημα, αλλά ακόμα δεν έχει καταγραφεί τίποτα.
Παρ' όλα αυτά, ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο τέλος του έτους ΠΑΡΑΝΟΜΑ, αποφάσισε να τα επιχορηγήσει, χωρίς να έχει προηγηθεί η δημοσίευση στοιχείων.

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ δημοσίευσε στοιχεία για να είναι καλυμμένη για το επόμενο έτος που θα ζητήσει επιχορήγηση. Έτσι κάνουν οι νοικοκύρηδες! 
Αλλά, δυστυχώς, ο Δήμος όλους με τον ίδιο τρόπο τους αντιμετωπίζει... 
Και εννοώ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί υπάρχουν τα ρημάδια τα ψηφαλάκια...

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ συμπολίτη , ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, έστω και ανώνυμα .
    Είναι υποχρέωση μου, ως πρόεδρος, να διασφαλισθεί την λειτουργία της Φιλαρμονικής, η οποία προσφέρει πολιτισμικά στην τοπική μας κοινωνία και να τηρήσουμε την νομιμότητα και την διαφάνεια.
    Ως εκ τούτου για να μπορέσουμε να επιδοτηθούμε μελλοντικά από τον Δήμο , οφείλαμε να δημοσιεύσουμε τα οικονομικά στοιχεία και τις δαπάνες μας του 2015, και σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν στην διάθεση όλων, τα σχετικά βιβλία - πράξεις και παραστατικά και σύντομα θα δημοσιεύσουμε και τα στοιχεία του 2016.
    Τέλος, χαίρομαι που κάποιοι πολίτες ενδιαφέρονται για τα κοινά και κάτι ακόμη περισσότερο..!
    Ελπίζω να έχουμε αρκετά νέα παιδιά μαθητές το 2016 . Καλή Χρονιά με υγεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδή τα υπόλοιπα σωματεία (αθλητικά, χορευτικοί, θεατρική κλπ. κλπ) δεν θα πάρουν οικονομική ενίσχυση το 2017;
    ή θα πάρουν με τρόπο ας πω "παράνομο";
    τι λέει γιαυτό ο δήμαρχος;
    διότι τα πράγματα μπλέκουν, αν τους χρηματοδοτήσουν με μη νόμιμους τρόπους
    ο δήμαρχος πρέπει να πάρει θέση και να μας εξηγήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάσκαλε τα σέβη μου!!!
    Ένας παλαιάς μαθητής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή