Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Άρση της ασυλίας του Αλ. Μητρόπουλου ζητά ο οικονομικός Εισαγγελέας

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Αλέξη Μητρόπουλου ζητά με έγγραφό του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το οποίο θα διαβιβαστεί στη Βουλή, ο επίκουρος οικονομικός Εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, προκειμένου να ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι δικαστικές αρχές καταλογίζουν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Α' αντιπρόεδρο της Βουλής ότι κατά το παρελθόν απέκρυψε εισοδήματα από τα οποία τα δημόσια ταμεία απώλεσαν φόρους συνολικού ύψους 940.000 ευρώ.

Στις εξηγήσεις που παρείχε ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία φορολογική εκκρεμότητα και μάλιστα έχει προσφύγει στα δικαστήρια, γεγονός ωστόσο, που δεν εμποδίζει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.


Καμία παρανομία, σχολίασε ο Αλ. Μητρόπουλος

Απαντώντας στην είδηση περί αιτήματος άρσης της ασυλίας του, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου ανέφερε πως σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1453/2015 Πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την υπ’ αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του, που εκδόθηκαν μετά από σχετικό ερώτημα της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ Κατερίνας Σαββαΐδου, η φορολογική του υπόθεση είναι παραγεγραμμένη προ πολλών ετών.

Ο κ. Μητρόπουλος προσθέτει πως σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 677/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας (προδικαστική) και την υπ’ αριθ. 3752/2015 (τελεσίδικη), το πρόστιμο που του επεβλήθη για δικηγορική αμοιβή που εισέπραξε προ 16 ετών (1999) στο εξωτερικό, εκτός από παραγεγραμμένο, κρίθηκε (σχεδόν στο σύνολό του) και στην ουσία παράνομο, επειδή, όπως εξηγεί, ήδη είχε νομίμως και πλήρως φορολογηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3259/2004 («επαναπατρισμός κεφαλαίων»).

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι όλα τα παραπάνω έγγραφα είχε γνωστοποιήσει με δική του επιμέλεια στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, προϊστάμενο του κ. Γ. Δραγάτση. Επιπλέον σημειώνει ότι αντίστοιχο αίτημα του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση στις 7-11-2013 που είχε αποσταλεί στη Βουλή την επόμενη ημέρα και με το οποίο ζητούσε τον έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης, είχε απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στις 21-11-2013.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητρόπουλος καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Επικρατείας υπεύθυνο για τη Διαφθορά Παναγιώτη Νικολούδη να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή του από υπηρεσίες και θεσμούς που εποπτεύουν.

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου