Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης: Αφιέρωμα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ( 10 Αυγούστου - 9.00 μ.μ.)

Την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015 στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης οργανώνεται η μουσική εκδήλωση με αφιέρωμα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στις 9.00 μ.μ. 

Είναι η πρώτη εκδήλωση εντός του Αρχαίου Θεάτρου μετά από περίπου 20 χρόνια. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Για λόγους προστασίας του μνημείου η άδεια για την διεξαγωγή της εκδήλωσης που δόθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, δόθηκε για περιορισμένο αριθμό προσερχόμενων θεατών (400 άτομα). 

Γι ’αυτό από την Παρασκευή 8:00 το πρωί για όλες τις εργάσιμες ώρες μέχρι την Δευτέρα θα δίδεται σειρά προτεραιότητας στο Δημοτικό κατάστημα για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την εκδήλωση (μέχρι 2 θέσεις για κάθε οικογένεια και μία θέση για μεμονωμένο άτομο).

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι απαγορεύονται τα ψηλά τακούνια, το κάπνισμα, η κατανάλωση τροφών και ποτών και η απόρριψη διαφόρων αντικειμένων (σκουπίδια κλπ.) στο χώρο του θεάτρου. Επίσης δεν θα εγκατασταθεί καντίνα για την πώληση αναψυκτικών και τροφίμων και απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων και η διανομή φυλλαδίων που αφορούν σε εμπορικά προϊόντα .

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2791360280

6 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ, ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΕΡΙ. ΙΔΟΥ ΤΙ ΑΝΕΒΑΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ....
    Καθήλωσε τους θεατές η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, την Πέμπτη το βράδυ, στο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη. Οι ηθοποιοί Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης και Γιώργος Νούσης μοναδικοί στις ερμηνείες τους καταχειροκροτήθηκαν από τους δεκάδες θεατές.
    Ένα έργο διαχρονικό «Η Αντιγόνη» με πολλά μηνύματα. Κύριο μήνυμα η αλαζονεία της εξουσίας. Ο αγώνας ανάμεσα στην Αντιγόνη και τον Κρέοντα για το νεκρό σώμα του Πολυνείκη και την ταφή του, περιγράφει όλες τις συγκρούσεις που υπάρχουν στην ανθρώπινη κοινωνία: Κάποιες από αυτές τις συγκρούσεις είναι μεταξύ του δίκαιου και του νόμιμου, του αρσενικού και του θηλυκού, του παλιού και του νέου, του ιδιωτικού και του κοινωνικού, της ύπαρξης και της θνητότητας, του ανθρώπινου και του θείου.
    Η Αντιγόνη μπορεί να συλλαμβάνεται και να καταδικάζεται από τον Κρέοντα σε θάνατο, γιατί παράκουσε την απόφασή του και λειτούργησε βάση των άγραφων νόμων και της αδελφικής αγάπης, αλλά και η αλαζονεία του Κρέοντα και η λανθασμένη και όχι σωστή απόφασή του τιμωρείται, αφού χάνει γιο και γυναίκα που αυτοκτονούν.
    Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από την παράσταση και τις δηλώσεις του Ηθοποιού Χρήστου Πλαΐνη.
    Ε.Τ.
    (ΛΗΓΗ ΣΑΙΤ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΡΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΔΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ.ΕΧΟΥΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  2. ΣΥΝΦΟΝΩ ΝΑΖΙ ΣΟΥ ΣΙΝΑΓΟΝΙΣΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ ΚΕ ΜΕΓΑΛΩ ΑΤΟΠΙΜΑ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΑ ΆΓΙΑ ΚΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΤΟ ΑΧΡΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΥΣΜΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΟΥς ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΝΕ. ΑΜΑ ΘΕΛανε ΧΟΡΟΥς ΚΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗς ΧΡΥΣΥ ΑΒΓΥ ΝΑ ΒΑΡΆΕΙ ΕΜΒΑΣΤΙΡΙΑ ΚΕ ΕΘΝΙΚΟΠΑΡΤΙΟΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕ ΤΟ ΓΡΙΒΑ ΚΕ ΤΟ ΝΕΟΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙς ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΛΑΜΠΑΔΡΟΔΟΜΙΕς ΜΕ ΛΑΜΠΆΔΕς ΔΙΛΑΔΗς ΚΑΙ ΑΧΡΑΙΟΕΛΙΝΙΚΑ ΑΓΩΝΕς ΟΠΟς ΠΑΓΚΡΑΤΙ. ΑΛΛΑ ΑΦΤΟΙ ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΕΛΟς ΑΓΡΑΜΑΤΟΙ ΚΕ ΟΠΟς ΣΟΣΤΑ ΛΕς ΚΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. ΕΠΙΣΙς ΈΞΩ ΟΙ ΞΈΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 ΕΝΑΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΓΗΤΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΣΥΡΝΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ), ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΞ ΤΟΝ ΜΠΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΜΕΛΟι ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΩΔΩΡΑΚΗ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ (ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ) ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΦΕΡΕΦΟΝΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΠΤΩΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ,ΠΟΣΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΙΣΟΥΝ;
    ΜΟΝΟ Η ΣΙΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΦΙΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να κλείσει αμέσως ο χώρος του αρχαίου θεάτρου. Ο δήμαρχος και γενικά η δημοτική αρχή, σκεφτόμενοι εγωιστικά προέβησαν στην επαναλειτουργία του χώρου, αδιαφορώντας τελείως για την ψυχική υγεία του γνωστού τρίο Στούτζες της πόλης μας. Το γνωστό τρίο -οι δύο απ' τους σαράντα πέντε μ' ενός κοκόρου γνώση και το χρυσάβγουλο- κοντεύουν να αλλοφρονήσουν, να παρανοήσουν και να σχιζοφρενιάσουν και υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος. Σε καλώ δήμαρχε, αν νοιάζεσαι για το καλό ΟΛΩΝ των δημοτών κλείσε τώρα το αρχαίο θέατρο. Η κατάστασή τους είναι πολύ κρίσιμη. Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις...
    (Φήμες που κυκλοφόρησαν πως το γνωστό τρίο εθεάθει να κυκλοφορεί σαν τον Ιζνογκούντ επαναλαμβάνοντας μονότονα το "θέλω να γίνω δήμαρχος στη θέση του δήμαρχου" ελέγχονται ως ανακριβείς...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή