Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Προοπτική Παραρτήματος Του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο χωριό Ελληνικό Γορτυνίας μέσω του ΣΔΑΜ Μεγαλόπολης

Προοπτική Παραρτήματος Του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Στην Αρκαδία
Συνάντηση στο Ελληνικό παρουσία του Παναγιώτη Νίκα

Η προώθηση της δημιουργίας και λειτουργίας παραρτήματος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στο Ελληνικό Αρκαδίας αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχθές Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο εν λόγω χωριό, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στελεχών της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας μας, καθώς και του καταγόμενου από την περιοχή τ. Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη μετείχαν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΕΑΠ Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο αντιπρύτανης Ερευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Γιάννης Χατζηγεωργίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων τ. περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και τ. δήμαρχος Πόρου, καθώς και ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης.

Έγιναν επισκέψεις σε κτήρια του Ελληνικού, όπως το παλαιό σχολείο, αλλά και άλλες υποδομές, οι οποίες μόλις ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το ΕΜΠ θα ενταχθούν από την Περιφέρεια σε έργο στο πλαίσιο ΣΔΑΜ της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή.

2 σχόλια:

  1. Σανό με το τσουβάλι!
    Προοπτική παραρτήματος του ΕΑΠ (με έδρα την Πάτρα) στο Ελληνικό... Το ΕΑΠ που προσφέρει αποκλειστικά και μόνο προγράμματα σπουδών με φοίτηση εξ αποστάσεως. Ενώ για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη ούτε λόγος.
    Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, εξετάζουμε πως τα λεφτά του ΣΔΑΜ θα πάνε σε φίλους μας εργολάβους για καλλωπισμό κτιρίων τα οποία θα παραμένουν κλειστά κι ανενεργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πατριώτη, δοκιμάσαμε τους σοσιαλιστές, τους δεξιούς, τους "αριστερούς", πριν από χρόνια τους χουντικούς, λίγο πιο πριν τους βασιλικούς και ούτω καθεξής...
    Προκοπή δε βρήκαμε από κανέναν -ισμό! Τελικά, τι να φταίει και πάμε ολοένα και πιό κάτω; Μήπως είμαστε ένας λαός ηλιθίων που βγάζει πάντοτε και αναπόφευκτα ηλίθιους κυβερνήτες; Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας; Μήπως τελικά το ζητάει οργανισμός μας να έχουμε στο σβέρκο μας τούρκους ή δυτικούς;
    Τι σκ...τά φταίει τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή