Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Σήμερα στις 6 σημαντικές ανακοινώσεις για το φυσικό αέριο, από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης/Ζωντανή μετάδοση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.

Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 από την σελίδα του Δήμου στο facebook, ο
Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος θα προβεί σε
σημαντικές ανακοινώσεις για το φυσικό αέριο.

Δείτε ζωντανά (πατήστε στον σύνδεσμο)
https://www.facebook.com/dhmosmegalopoli
----------------------------------------------------------------------------------------
Τι είπε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Δήμαρχος Μεγαλόπολης:
"Ανακοινώθηκε και το ΕΣΠΑ για το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη.
Καλύπτει όλο το κόστος και για τις εσωτερικές εγκαταστάσεις των σπιτιών.
Κόστος για τους κατοίκους: ΜΗΔΕΝ"
(Αύριο Πέμπτη 21/10/2021, θα δημοσιεύσουμε αναλυτικό άρθρο...)

20 σχόλια:

  1. Σε πρόλαβε ο Βλάσης δήμαρχε.. Αστο να παει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και μετράς τις ώρες κάντο σωστά
      Χριστογιαννόπουλος πουρνό πουρνό σήμερα το πρωί με δελτίο τύπου
      Βλάσης 5 το απόγευμα με ποστ στο facebook
      οπότε Χροστογιανόπουλος - Βλάσης 1-0
      οπότε άστο νά πάει...

      Διαγραφή
  2. Την ώρα που μας παίρνουν και τα σόβρακα στην Μεγαλόπολη, εμείς πανηγυρίζουμε για την γυαλιστερή χάντρα που μας έδωσαν και την οποία όμως θα πληρώνουμε χρυσάφι. Για τους εξυπνάκηδες που θα σπεύσουν να με κατατάξουν σε κάποια ομαδούλα σαν την πάρτη τους, αφήνω αυτό εδώ γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν καταλάβει τι εστί φυσικό αέριο
    https://www.zenith.gr/uploads/file/2530f56485b640a0b6c7f5ae5e3f33e9/Paradeigmata_Xreoseon_FA.pdf

    Ακριβότερο για τον καταναλωτή πλέον το φυσικό αέριο και από το κόστος της τηλεθέρμανσης (έστω και της τραγελαφικής της Μεγαλόπολης). Επίσης πέρα από την μη σταθερή τιμή (κυμαινόμενη/μήνα ανάλογα με τα κέφια αυτών που ελέγχουν την στρόφιγγα) το φυσικό αέριο θα το πληρώνεις σε ιδιωτούλη, οπότε ας ξεχάσουν μερικοί τα βολικά φέσια που άφηναν προς την δημοτική επιχείρηση ή τα κοινωνικού τύπου τιμολόγια που ήταν σε θέση να εφαρμόσει η κάθε δημόσια επιχείρηση.
    Δεύτερη παρατήρηση, μάλλον ο Δήμαρχος δεν είδε (ή κάνει πως δεν βλέπει) ότι παρέα με την πρόσκληση για την κάλυψη του κόστους των εγκαταστάσεων στην Μεγαλόπολη πέρασαν και οι προσκλήσεις για δίκτυα φυσικού αερίου σε Τρίπολη & Κόρινθο με κάλυψη των τελών σύνδεσης για τους εκεί καταναλωτές. Εξακολουθεί να αναπαράγει το παραμύθι περί πρώτης πόλης της Πελοποννήσου με φυσικό αέριο. Αν θέλει να εξακολουθεί να ισχυρίζεται τα περί πρωτιάς ας προσθέτει μετά το "πρώτη" την πρόταση "κατά μερικούς μήνες".
    Επίσης "υπερσύγχρονο έργο" το δίκτυο φυσικού αερίου; Σοβαρά τώρα ρε Δήμαρχε; Τί το υπερσύγχρονο είδες σε κάτι που υπάρχει (και διδάσκεται και στην τριτοβάθμια) εδώ και τέσσερις δεκαετίες στην Ελλάδα; Δεν πας να ρωτήσεις και τους Ευρωπαίους που αρχίζουν να το εγκαταλείπουν κιόλας;
    Τρίτη παρατήρηση, δεν κάνουν καμία χάρη στους Μεγαλοπολίτες και δη σε αυτούς που συνδέθηκαν στην τηλεθέρμανση (καλά για όσους συνδέθηκαν και τελευταίοι δεν το συζητάμε καν), καθώς έσκασαν σαν κορόιδα από την τσέπη τους και τέλη σύνδεσης και λοιπές εργασίες και μετατροπές εσωτερικών εγκαταστάσεων για να έρθει ένα πρωινό που τους ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν τηλεθέρμανση τέλος. Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι όλοι οι Μεγαλοπολίτες (ανεξάρτητα από το εάν ήταν συνδεδεμένοι ή όχι) πλήρωναν και θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν τα σπασμένα της τηλεθέρμανσης. Οπότε δεν έχουν υποχρέωση να ευχαριστήσουν κανέναν οι Μεγαλοπολίτες.
    Τέταρτη παρατήρηση. Τελικά ο ιδιωτούλης που πήρε τις άδειες διανομής με την προϋπόθεση ότι θα κάλυπτε ο ίδιος το κόστος των έργων ανάπτυξης του δικτύου, το μόνο που θα πληρώσει από την τσέπη του είναι τα τοπικά ΜΜΕ της Πελοποννήσου για να τον λιβανίζουν. Όλα από χρήματα των φορολογουμένων θα καλυφθούν τελικά, συνεπώς τίποτε δεν είναι τζάμπα κυρ Δήμαρχε και λοιποί. Από λεφτά που έχει καταβάλει ο κοσμάκης θα γίνει και το δίκτυο και οι εγκαταστάσεις (σε όσα κορόιδα συνδεθούν για να πληρώνουν μετά μόνιμο νταβατζιλίκι).

    Για όσους με πουν κακεντρεχή κτλ. τους λέω απλά ότι η χρυσή εποχή του φυσικού αερίου έχει παρέλθει. Η Πελοπόννησος άργησε πολύ να μπει στον χορό και δυστυχώς μπαίνει τώρα που το Φ.Α δύει. Εκτός εάν πιστεύουν ότι τα Ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας μετά την φετινή ψυχρολουσία δεν θα επισπεύσουν τις διαδικασίες "απεξάρτησης" από το Φ.Α και συνεπώς από τις ορέξεις των εκτός Ευρώπης προμηθευτών ή ότι η Ευρώπη θα ρίξει τώρα κάμποσα τρις για αμιγώς Ευρωπαϊκή εξόρυξη, μεταφορά και διανομή Φ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αυτογνωσία πάντα ήταν προσόν κ απ τη στιγμή που μας προλάβατε κ το ειπατε μονος /η οτι μπορει να σας χαρακτηρισουμε κακεντρεχή,υπάρχει μια μικρη ελπίδα διαβαζοντας ξανα κ ξανα το σχολιό σας να καταλάβετε αν αυτός ο χαρακτηρισμός σας αντιπροσωπευει.Εγω το μόνο που εχω να προτίνω είναι ψυχραιμία.

      Διαγραφή
    2. O ανώνυμος 20.10.20 9: 11 έχει δίκιο
      Με το Φ/Α ο ‘’ ιδιωτούλης’’ κάνει κόλπα με τα υπουργεία στην Αθήνα κ.λ.π και πληρώνουν για την Μεγαλόπολη όλοι οι Έλληνες.
      Με την τηλεθέρμανση ο ‘’ ιδιωτούλης εργολάβος ‘’ κάνει κόλπα με τους δημάρχους αντιδημάρχους κ.λ.π και πληρώνουν μόνο οι μεγαλοπολίτες τους φεσατζίδες τους μελετητές τους κολλητούς κ.λ.π κ.λ.π - αλλά όμως …………. μένουν τα λεφτα στη Μεγαλόπολη- και στο τέλος οι υπεύθυνοι κάνουν τον ανήξερο και ζητούν ευθύνες και τα ρέστα από τους υπαλλήλους …..
      Όμως αργά ή γρήγορα όλα βγαίνουν στη φόρα .

      Διαγραφή
    3. @ Ανώνυμος20 Οκτωβρίου 2021 - 11:27 μ.μ

      Καλό θα ήταν να διαβάσεις ξανά και ξανά το σχόλιό μου μπας και κατορθώσεις ποτέ να κατανοήσεις τι λέει, που πολύ αμφιβάλω φυσικά γιατί δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ούτε εάν είμαι άνδρας ή γυναίκα κάτι που από το σχόλιό μου όμως είναι 100% ξεκάθαρο.
      Κατά τα άλλα ήθελες να μου κάνεις και υποδείξεις, στην χαζοεξυπνάδα παίρνεις άριστα σαν τον @Ανώνυμος20 Οκτωβρίου 2021 - 9:49 μ.μ.
      Μπες κι εσύ στην σειρά τώρα παρέα με αυτόν κι αν, κι όταν κατορθώσετε ποτέ να αρθρώσετε έστω και μισό αντεπιχείρημα έναντι των όσων αναφέρω και παραθέτω τότε μου απευθύνεστε πάλι μπας και γίνει κανένας εποικοδομητικός διάλογος. Μέχρι τότε, οι Μεγαλοπολίτικες κουτοπόνυροχαζοεξυπνάδες σας με αφήνουν παγερά αδιάφορο.


      @ Ανώνυμος21 Οκτωβρίου 2021 - 12:43 μ.μ.

      "Όμως αργά ή γρήγορα όλα βγαίνουν στην φόρα" το ανέκδοτο της ημέρας στην χώρα που αυτοί που την οδήγησαν σε χρεοκοπία με έλλειμμα 15% του ΑΕΠ σήμερα την κυβερνούν ξανά με αυτοδυναμία. Ας πάψουμε να παραμυθιάζουμε τους εαυτούς μας;ΤΙΠΟΤΑ δεν θα γίνει, ούτε αργά, ούτε γρήγορα.
      Για την τηλεθέρμανσηη δεν έχουν πληρώσει μόνο οι Μεγαλοπολίτες, για ψάξετε καλύτερα την προέλευση των χρημάτων που έχουν πέσει σε αυτή. Η ουσία παραμένει ίδια όμως και στην μία και στην άλλη περίπτωση, κονομάνε 5, 10 επιτήδειοι εις βάρος του συνόλου το οποίο και πληρώνει κάθε φορά τα σπασμένα.
      Το θέμα μου είναι ότι οι διοικούντες της Μεγαλόπολης αλλά και οι διοικούντες της Ελλάδας διαχρονικά είχαν κι έχουν κοντόφθαλμη οπτική και το κύριο μέλημά τους ήταν και παραμένει η πρόσκαιρη αποκόμιση πολιτικού οφέλους. Στην προκειμένη περίπτωση φεύγουμε από μία προβληματική κατάσταση (με ένα σορό ανοικτές εκκρεμότητες όμως, πέρα από τα χρέη της τηλεθέρμανσης δεν έχει αποφασιστεί τι θα απογίνουν εγκαταστάσεις κι εξοπλισμός) στην οποία οδηγηθήκαμε ακριβώς εξαιτίας της κοντόφθαλμης αυτής οπτικής και πάμε σε μία κατάσταση που και αυτή όπως δείχνουν όλες οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι εξίσου προβληματική.
      Όπως και τότε, έτσι και τώρα ακούμε ακριβώς το ίδιο παραμύθι. Υπερσύγχρονο έργο, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, όφελος για τους καταναλωτές. Τότε αδυνατούσαν να κάνουν μια μελέτη της προκοπής με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα γιατί αδυνατούσαν να δουν πέρα από την κότα με τα χρυσά αυγά (ΔΕΗ), τώρα αδυνατούν να δουν τι γίνεται και τι αποφάσεις λαμβάνονται πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάω ή να κλαίω με αυτά που γράφεις.
    Τρελάθηκες εντελώς έτσι;
    και από την μανία σου να βρεις κάτι να κατηγορήσεις το τερμάτισες μεγάλε!
    και είναι και βράδυ συνιστώ ψυχραιμία και βαλεριάνα που κοιμάσαι σαν πουλάκι που λέει και η διαφήμιση
    καληνύχτα σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρεις γιατί είσαι ο κλασικός βλαξ που ελλείψει αντεπιχειρημάτων κάνει το μόνο πράγμα που ξέρει καλά. Καταφεύγει στις παιδαριώδεις ανοησίες και τις ειρωνείες.
      Την βαλεριάνα και λοιπά αφέψημα να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου σάψαλο, θα σου χρειαστούν όταν θα παίρνεις τους λογαριασμούς στα χέρια σου για να συνέλθεις από το ταράκουλο.
      Έχουμε μάθει πια, τις ίδιες ειρωνείες και λοιπές κουτοπονηριές εισπράττουμε χρόνια τώρα από τους ανόητους της Μεγαλόπολης που αδυνατούν να δουν πέρα από την μύτη τους. Τα ίδια έλεγαν οι "φωστήρες" και όταν ξεκινούσε η τηλεθέρμανση σε όσους εξέφραζαν τότε τις αμφιβολίες τους. Οι ίδιοι βέβαια προσπαθούν εναγωνίως τώρα να πλασαριστούν ως διορατικοί και βαθυγνώστες. Μέχρι και το 2020 λιβανίζατε την χαρβαλοτηλεθέρμανση του Πίπη ρε χαϊβάνια, σε ποιόν πάτε να πουλήσετε τώρα διορατικότητα και προκοπή;
      Για όσους έχουν κοντή μνήμη
      http://megalopolifm.blogspot.com/2020/01/blog-post_72.html

      παρεμπιπτόντως το σχόλιο 11 Ιανουαρίου 2020 - 12:42 π.μ. σε εκείνο το άρθρο είναι δικό μου. Και ο καθένας είναι σε θέση να κρίνει ποιοι παριστάνουν σήμερα τους διορατικούς ενώ δεν έβλεπαν πέρα από την μύτη τους. Θα σας έρθει και πάλι η "επιφοίτηση" και με το φυσικό αέριο στο άμεσο μέλλον ποντάροντας και πάλι στην κοντή μνήμη του πόπολου αλλά δυστυχώς για εσάς τα γραπτά μένουν.

      Διαγραφή
  4. Τουλάχιστον για πρώτη φορά στην Μεγαλόπολη υπάρχει ένα ολοκληρωμένο έργο,ένα έργο που αφορά όλους τους πολίτες,ένα έργο που δεν θα αφορά τους εκλεκτούς τής δημοτικής αρχής . Σήμερα κάτι που πληρώνουν όλοι όπως κάποιος σχολιαστης γράφει θά το έχουν όλοι και είναι κάτι που για αυτή την πόλη είναι Τουλάχιστον επαναστατικη πράξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα ολυμπιακά ακίνητα ήταν ένα ολοκληρωμένο έργο που το πλήρωσαν όλοι, αφορούσε όλους και τελικά το έφαγε η μαρμάγκα. Η ουσία, όπως και με την τηλεθέρμανση, δεν είναι στο πόσο ολοκληρωμένο είναι ένα έργο αλλά στο τι μέλλον και προοπτικές έχει από την αρχή.
      Τί το διαφορετικό θα γινόταν δηλαδή σήμερα με την τηλεθέρμανση εάν το δίκτυό της κάλυπτε τα 3/3 της Μέγαλόπολης έναντι των 2/3; Όπως παραθέτω και παραπάνω στην αυγή του 2020 αποφασίστηκε η ολοκλήρωση του δικτύου της τηλεθέρμανσης για να εγκαταλειφθεί τελικά στο σύνολό της. Γιατί σε κάποιους πήρε 22 χρόνια να αντιληφθούν ότι οι μονάδες της ΔΕΗ έχουν πεπερασμένη διάρκεια και δεν είχαν μεριμνήσει ποτέ για την μετά ΔΕΗ περίοδο. Και είναι οι ίδιοι που δεν έχουν μεριμνήσει και πάλι για την μετά Φ.Α εποχή που δεν είναι μακριά όσο θέλουν να πιστεύουν, όπως δεν ήταν και η μετά ΔΕΗ εποχή. Αλλά ο στρουθοκαμηλισμός είναι εθνικό σπορ και γι' αυτό η χώρα συνολικά βρίσκεται μονίμως σε αυτά τα χάλια.

      Διαγραφή
  5. Ρε κοίτα τελικά πόσο αναγκαία είναι για κάποιους η τηλεθέρμανση....εκπλήσσομαι.Προφανως έίναι απ τους εκλεκτούς που μέσα σε 20 χρονια είχαν το προνόμιο να την απολαμβάνουν.οι υπόλοιποι...... πετρέλαιο,ετσι για να μην ξεχνάμε τη θέση μας σ αυτη την κοινωνία.Είχαμε ξεχάσει τον όρο ισότητα σ αυτη την πόλη κ τώρα που εγινε κάτι ολοκληρωμένο για όλους μας ξεκινάει απο μερικούς έξυπνους η σκληρή κριτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μιλάμε σπίρτο είσαι.Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις. Αυτοί οι έξυπνοι τουλάχιστον ξέρουν μαθηματικά και να κάνουν μετατροπή μονάδων ενέργειας. Για κάνε τα λίτρα του πετρελαίου σε kwh, κάνε την σύγκριση μετά με τις τιμές της kwh του φ.α (συν πάγια και λοιπές χρεώσεις), δες πόσες Mwh/έτος καταναλώνεις για θέρμανση και μετά μας λες τις σοφιστείες σου. Επειδή όμως μάλλον δεν ξέρεις να τα κάνεις αυτά, την ισότητα και τα ολοκληρωμένα έργα για όλους έλα να μας τα πεις όταν πάρεις στα χέρια σου τους λογαριασμούς. Το φ.α. δεν είναι για όλους, είναι μόνο για όσους έχουν να το πληρώνουν. Αν κάποιος δεν είχε για πετρέλαιο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έχει για φ.α.
      Οι εκλεκτοί της τηλεθέρμανσης είναι αυτοί που πλήρωσαν από την τσέπη τους τέλη σύνδεσης, εγκαταστάσεις και λογαριασμούς; Συγκαταλέγονται στους εκλεκτούς μήπως και κάτι φτωχόσπιτα στην ΜΟΜΑ που συνδέθηκαν το 2018; Μήπως είσαι κι εσύ από τους ανίδεους που έχουν την εντύπωση ότι η τηλεθέρμανση για τους καταναλωτές είναι τζάμπα; Και το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου. Ο Δήμος Μεγαλόπολης είναι μόνο ο αστικός ιστός της Μεγαλόπολης; Οι υπόλοιποι δημότες του Δήμου απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών; Κατά τα άλλα ισότητα και έργο για όλους, έτσι κλόουν;

      Υ.Γ. Δεν έχω τηλεθέρμανση καρδιά μου. Το ημερολόγιο γράφει 2021, όχι 1971 και είμαι αρκετά έξυπνος ώστε να καταλήξω να πληρώνω για την θέρμανση του σπιτιού μου νταβατζιλίκια στο κάθε λαμόγιο και τον κάθε ολιγάρχη που διαμορφώνει τις τιμές όπως αυτός γουστάρει.
      Κάποτε θα ανακαλύψετε κι εσείς ότι υπάρχουν πολύ πιο συμφέρουσες λύσεις αλλά τότε θα χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο που αντί για "τζάμπα" συνδέσεις στους νταβατζήδες του φ.α. δεν ζητούσατε επιδοτούμενα προγράμματα για την ενεργειακή αυτονόμηση και αναβάθμιση των κατοικιών σας. Λύσεις υπάρχουν αλλά τα πρόβατα είναι απείρως περισσότερα. Αν δεν υπήρχαν πρόβατα δεν θα υπήρχαν οι hengaδες, ούτε οι πολιτικοί πλασιέ τους θα πληρώνονταν αδρά για να κλάνουν στα έδρανα της Βουλής.

      Διαγραφή
  6. Σήμερα θα πληρώνουν όλοι σωστά. Οι μισοί το χρυσόπλήρωναν τόσα χρόνια και θα συνεχίσουν με το φυσικο αεριο κατά τα άλλα εμείς και οι άλλοι. 22 ολόκληρα εκατομμύρια για το φυσικό αέριο και άλλα τόσα για τη τηλεθερμανση σύνολο 50 εκ για 2700 παροχές αντε 3000 ποσο αντιστοιχεί σε κάθε παροχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΛΙΚΑ ποιος πανηγυρίζει ο δημαρχος η ο βλασης; ο ΒΛΑΣΗΣ ΛΕΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ;TELIKA ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ; ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ φίλε μου έχεις μπερδευτεί από τις κωλοτουμπες που κάνεις προσδοκώντας αυτό που περίμενε παλιά η αλεπού. Οπότε επειδή αν θυμάμαι καλά το έργο αυτό πρώτος πού το έθεσε ειταν ο δήμαρχος φαντάζομαι ότι σε ποιον ανήκει αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει.Στην Μεγαλόπολη και θα κουβαλάει πάντα την σφραγίδα με το όνομα του χριστογιανοπουλου τώρα αν εσύ αρεσκεσαι σε πολιτικα παιχνιδάκια είναι και αυτό ένας λόγος ύπαρξης μόνο που η Μεγαλόπολη δεν έχει περιθώρια να παίξει μαζί σου φαντάζομαι για το που ανήκει το έργο έγινε διαφωτηση.Τωρα υπάρχει ο χρόνος να βάλεις και εσύ σιγά σιγά την κουκίδα ύπαρξης σού στο χάρτη στο σημείο πού ανήκεις

      Διαγραφή
  8. Καύσιμα: Κι όμως το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε φθηνότερο από το φυσικό αέριο
    petrelaiothermansis© Παρέχεται από: Protothema.gr petrelaiothermansis
    Φθηνότερο κατά 2% είναι με βάση της τρέχουσες τιμές το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με το φυσικό αέριο καθώς η ενεργειακή κρίση προκαλεί μεγάλες ανατροπές και μεταβάλλει ριζικά τα κόστη των καυσίμων.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πετρελαιοειδών Εταιρειών (ΣΕΕΠΕ) κ. Γιάννη Αληγιζάκη, σήμερα το φυσικό αέριο πωλείται στην αγορά με κόστος 0,974 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,955 ευρώ του πετρελαίου θέρμανσης. Ο ίδιος μάλιστα τάχθηκε υπέρ της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης πετρελαίου σε όλους τους καταναλωτές πλην των υψηλών εισοδημάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος που έχει ρίξει τις πωλήσεις κατά το α΄ οκτάμηνο κατά 41%.

    Πρόκειται όπως παραδέχτηκε σε ενημερωτική διαδικτυακή συζήτηση με δημοσιογράφους για μια σημαντική αλλαγή που αποδίδεται στην κούρσα που κάνει διεθνώς το φυσικό αέριο και επηρεάζει συνολικά την αγορά.

    Ο ίδιος επισήμανε ότι η ενεργειακή κρίση δεν παύει να δημιουργεί ένα μεγάλο προβληματισμό καθώς πλήττει τους καταναλωτές και αυτό εγκυμονεί κινδύνους και για την αγορά καυσίμων.

    Από τον Ιούνιο και μετά με την άρση των περιορισμών και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι πωλήσεις έχουν ανακάμψει, με τα καύσιμα να κινούνται με θετικό πρόσημο. Τονίζει πάντως ότι η κίνηση μπορεί να είναι μεγάλη στα αστικά κέντρα αλλά η εικόνα στις εθνικές οδούς είναι διαφορετική. «Θα είμασταν πιο αισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες καθώς και ο Σεπτέμβριος ήταν ένας πολύ καλός μήνας λόγω της παράτασης της τουριστικής σεζόν».

    Όμως η ενεργειακή κρίση υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να επηρεάσει τους καταναλωτές καθώς θα μειώσει το εισόδημα και αυτό μπορεί να έχει επίδραση στην αγορά καυσίμων. «Παρά τα αισιόδοξα μηνύματα από την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, η κρίση αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ.

    Ο κ. Αληγιζάκης και η διοίκηση του Συνδέσμου αναφέρθηκαν διεξοδικά και στο άλυτο πρόβλημα της παραβατικότητας που συνεχίζει να ταλαιπωρεί την αγορά καυσίμων (πετρέλαιο, υγραέριο, ναυτιλιακά καύσιμα) και στην πρόσφατη συμφωνία του ΣΕΕΠΕ με την ΑΑΔΕ για την τεχνική υποστήριξη και βοήθεια στην αποτελεσματική λειτουργία τους συστήματος εισροών –εκροών.

    Όπως επισημάνθηκε η νοθεία στα καύσιμα με χημικές ουσίες και παράνομες παρεμβάσεις στις αντλίες εντοπίζεται σε όλη την χώρα και δημιουργεί απώλειες εσόδων στο κράτος από 100 έως 150 εκ. ευρώ ετησίως, με μεγάλες επιπτώσεις για την υγεία και το περιβάλλον αλλά και τεράστιες στρεβλώσεις στην αγορά από την αποχώρηση νόμιμων πρατηρίων που εξοντώνονται από την έκταση του φαινομένου.

    Τα στελέχη του ΣΕΕΠΕ τόνισαν την ανάγκη για άμεση και αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εισρών εκροών, τα οποία εγκαταστάθηκαν στα πρατήρια και τις φορολογικές αποθήκες από το 2018 με στόχο να μπουν σε πλήρη λειτουργία τέλος 2021. Σήμερα όμως εξακολουθούν να μην λειτουργούν και όπως ανέφεραν στελέχη του ΣΕΕΠΕ αν δεν υπήρχε δική τους παρέμβαση δεν θα λειτουργούσαν ούτε στο τέλος του 2022.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε Δήμαρχε συγχαρητήρια σε εσάς και στους συνεργάτες σας
    Όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει ένα τόσο μεγάλο έργο
    Όλοι ξέρουμε ότι σε μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να οργανωθούν να εκπονηθούν και να εκτελεσθούν έργα καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της περιοχής.
    Όλοι οι Μεγαλοπολίτες οπού και να βρισκόμαστε καμαρώνουμε για εσάς και τους συνεργάτες σας
    Και πάλι συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Μεγαλόπολη πρέπει να ξυπνήσει και να καταλάβει τις βαρύτητες ευθύνες του χριστογιανοπουλου πού το Αφγανιστάν έπεσε στα χέρια των ταλιμπαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να μας θυμίσεις λίγο που ήταν ο Χριστογιαννόπουλος όταν έπεφταν τα σχέδια για την τηλεθέρμανση και τί ψήφιζε τότε στα δημοτικά συμβούλια; Μήπως μπορείς να μας θυμίσεις λίγο ποία δημοτική αρχή έβγαζε τον Ιανουάριο του 2020 πανηγυρικό δελτίο τύπου για την έγκριση χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του δικτύου και των επιπλέον συνδέσεων της τηλεθέρμανσης;
      Άντε γιατί πολύ παραμύθα πέφτει τελευταία στην Μεγαλόπολη που κοντεύει να μετονομαστεί σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ με τόσες οσίες παρθένες που μας έχουν προκύψει. Ειδικά όσοι/όσες για δεκαετίες ψήφιζαν,εξέλεγαν και λιβάνιζαν ποικιλοτρόπως τον Πίπη και τώρα το παίζουν επικριτές του.

      Διαγραφή