Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Μεγαλόπολη: Ασφαλτόστρωση στην Αγ. Κωνσταντίνου, που θα σκαφτεί πάλι για Τηλεθέρμανση σε λίγο καιρό;;;

Από τον Δήμο Μεγαλόπολης εξεδόθη το εξής Δελτίο Τύπου, που αφορά
τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου,

Ανακοινώνεται από τον Δήμο Μεγαλόπολης ότι, στο πλαίσιο του έργου ασφαλτόστρωσης των οδών της πόλης, έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, από την διασταύρωσή της με την οδό Παπαναστασίου έως και τον ναό του Αγ. Κωνσταντίνου, και θα τελειώσουν για την συγκεκριμένη οδό στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι και καταστηματάρχες επί της οδού, όπως και οι διερχόμενοι, να επιδείξουν την δέουσα προσοχή και να συνεργάζονται όταν χρειασθεί με τα εργολαβικά συνεργεία. Σε όλη την διάρκεια εκτέλεσης του έργου η κυκλοφορία των οχημάτων θα δίδεται εκ περιτροπής με ευθύνη της αναδόχου εταιρίας. 
Από το Γραφείο Δημάρχου
---------------------------------------------------------------------------------------

Πάμε τώρα στα γεγονότα...
Σκέλος προγραμματισμού
Ξεκινώ από αυτό γιατί είναι και το σοβαρότερο
Ενημερωθήκαμε ότι στην Αγ. Κωνσταντίνου,  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ!!!
Εφόσον ισχύει  σημαίνει ότι σε ελάχιστο καιρό η Αγ. Κωνσταντίνου θα ξανασκαφτεί!!
άρα όλη η δουλειά και τα χρήματα πάνε στράφι!!!
Ισχύει κ. Δήμαρχε; (κ.Παπαδόπουλε)
Οφείλετε να απαντήσετε άμεσα
και ελπίζουμε να μην ισχύει, διαφορετικά έχει διαπραχθεί τεράστιο ατόπημα και προκύπτουν ερωτήματα που ελπίζουμε να μην προκύψουν...

Οικονομετεχνικό σκέλος

1) Οι ασφαλτοστρώσεις είναι προϋπολογισμού 700.000€. 
2) Σύμφωνα με την  σχετική μελέτη, διαβάζω  θα γίνει ασφαλτόστρωση σε επιφάνεια 37.000 τ.μ. (37 στρέμματα...).
3) Ο ανάδοχος έκανε έκπτωση ύψους 65% (!!), άρα θα το δουλέψει με 213.000€, κατά πολύ λιγότερα χρήματα από τα προϋπολογισθέντα. 
Δηλαδή 6 ευρώ/  τετραγωνικό!!
4) Άρα έχουμε 2 ενδεχόμενα: 
α) η μελέτη δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, δηλαδή δεν εκτίμησε σωστά το κόστος του έργου ή 
β) ο ανάδοχος έκανε τόση μεγάλη προσφορά, εκτιμώντας ότι θα κάνει ...έκπτωση στην ποιότητα του έργου, προκειμένου να μη "μπει μέσα"...
5)Δυστυχώς, έχει πολλάκις επαναληφθεί σε έργα ασφαλτοστρώσεων με τόσο μεγάλες εκπτώσεις το αποτέλεσμα είναι να γίνει ασφαλτόστρωση με χαμηλής ποιότητας υλικά και χωρίς προδιαγραφές, οι συνέπειες των οποίων φαίνονται λίγο καιρό αργότερα, όταν εμφανίζονται οι κακοτεχνίες!
6) Τα χρήματα είναι από το έρημο ...το ΕΑΠ!! (χωρίς άλλο σχόλιο...)
--------------------------------------------------------------------------

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Δ. Παπαδόπουλο
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης επικοινώνησε και μας ενημέρωσε:
1) Η μελέτη του έργου έγινε με συγκεκριμένη διαδικασία στηριζόμενη σε συγκεκριμένους αλγόριθμους
2) Οι εκπτώσεις σε τέτοιου είδους έργα είναι συνήθεις να κυμαίνονται από 50 - και 75%
3) Η μελέτη έχει προβλέψει το πέρασμα της τηλεθέρμανσης και έχει διασφαλιστεί ότι οι εργασίες θα γίνονται παράλληλα και αρμονικά ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα
4) Η τελική ασφαλτόστρωση στα σημεία διέλευσης τηλεθέρμανσης θα γίνει τελευταία και δεν θα χρειαστεί να γίνει οποιαδήποτε νέα εκσκαφή
5) Η σύμπτωση των 2 έργων χρονικά (τηλεθέρμανση και ασφαλτοστρώσεις) ήταν πιεστική και αναγκαστικά έπρεπε να υπάρξει η συγκεκριμένη οργάνωση των απαιτούμενων εργασιών, με σκοπό να έχει τελειώσει το μεγαλύτερο κομμάτι ασφαλτόστρωσης προ του χειμώνα.

Η απάντησή μας στο Δήμαρχο
1) Διατηρούμε σοβαρές αμφιβολίες για το ότι δεν θα δούμε πάλι μπαλώματα και τρύπες στους νεοασφαλτροστωμένους δρόμους, μετά την  διέλευση τηλεθέρμανσης
Το συγκεκριμένο μαρτύριο το ζούμε στη Μεγαλόπολη εδώ και 4 χρόνια μετά το μεγαλειώδες.. έργο ύδρευσης στην μισή πόλη, που την έχει  μετατρέψει σε σπαστήριο αυτοκινήτων και ποδιών!
2) Εκφράσαμε το ερώτημα γιατί να μην ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση από δρόμους που δεν πρόκειται να μπει τηλεθέρμανση και η απάντηση ήταν ότι τα πάντα έχουν προβλεφθεί και θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα
3) Θυμίσαμε στον κ. Παπαδόπουλο ότι στο πολύπαθο έργο ύδρευσης ο εργολάβος αφού άφησε την πόλη σκαμμένη, μετά ζήτησε και επιπλέον χρήματα για να βουλώσει τις τρύπες που ο ίδιος δημιούργησε!!
Μας διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με τον εργολάβο της ασφαλτόστρωσης.
----------------------------------------------------------------------------

Δελτίο Τύπου ( Δήμος Μεγαλόπολης 28/8/2019 ώρα 16.12)

Η πορεία των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην πόλη της Μεγαλόπολη
Γίνεται γνωστό στους κατοίκους της Μεγαλόπολης ότι η σειρά των εργασιών ασφαλτόστρωσης στις οδούς μετά την ασφαλτόστρωση στην Αγίου Κωνσταντίνου καθορίστηκε με βασικό κριτήριο την σχεδόν ταυτόχρονη έναρξη εργασιών συνδέσεων Τηλεθέρμανσης.

Στις οδούς που θα γίνουν οι εργασίες νέων συνδέσεων Τηλεθέρμανσης φυσικά οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα έπονται των πρώτων και αυτές οι οδοί θα μείνουν τελευταίες στην σειρά για την ασφαλτόστρωση.

4 σχόλια:

  1. κ. Παπαδόπουλε αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι ντροπή και απαράδεκτο
    οφείλετε να απαντήσετε τώρα σήμερα και αν ισχύει να σταματήσετε σήμερα επίσης την ασφαλτόστωση στην Αγ κωνσταντινου
    Διότι διαφορετικά πετάτε τα χρήματά μας στα σκουπίδια και είναι δικά μας όχι δικά σας και είναι πολύτιμα τα χρειαζεται η πόλη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πόσο μυαλό θέλει κ. δήμαρχε;
    ρίχνεις άσφαλτο εκεί που έχουν τελειώσει τα σκαψίματα και θα τελειώσει το θέμα
    όχι στους δρόμους που θα πας να ξανασκάψεις σε 2 μήνες
    έλεος!!!!!!!!!!!!
    το έχετε τερματίσει!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σύμβαση, εν τέλει, είναι της τάξης των 245.000€, δηλαδή περίπου 30.000€ παραπάνω, αλλά αυτό δεν αναιρεί τους προβληματισμούς που θέτετε...Τέλος πάντων, σε λίγα χρόνια πάλι αυτοί οι δρόμοι θα έχουν προβλήματα! Η λακκούβα είναι αθάνατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΑΤΟΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟΙ. ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΑΞΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ? ΤΕΛΙΚΑ ΑΒΥΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή