Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Σωματείο Μεταλλωρύχων Αρκαδίας: " δεν μασάμε αμάσητα τα ψέματα που διαδίδονται..."

Συνάδελφοι εξ ‘αρχής δηλώνουμε ότι το Σωματείο Μεταλλωρύχων Αρκαδίας θεωρεί πως ο πόλεμος ανακοινώσεων και παραφιλολογίας μόνο κακό κάνει στα συμφέροντα των συμβασιούχων.
Αλλά μετά από συνεχιζόμενες προκλήσεις και ψέματα δημοσιεύουμε το ιστορικό της δημιουργίας μας, για να έχουν όλοι οι συμβασιούχοι πλήρη εικόνα και να μην τρώνε αμάσητα τα ψέματα που διαδίδονται!

Όπως ξέρετε 64 συμβασιούχοι έχουμε καταθέσει αγωγή κατά της ΔΕΗ διεκδικώντας το υπόλοιπο των δώρων που παρανόμως μας έκοψαν ΚΑΙ την καταβολή αναδρομικών βάσει απόφασης του Αρείου Πάγου.

Για την υποβολή της αγωγής έγιναν πολλές συγκεντρώσεις και συζητήσεις, σε κάποιες από αυτές ένας από τους ενάγοντες μας πληροφόρησε σχετικά με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (Ο.Μ.Ε). Αυτός ο συνάδελφος είχε ενημερώσει για το θέμα της Ο.Μ.Ε. και το ΣΕΕΝΠ.

Ερευνήσαμε σχετικά με το θέμα, επικοινωνήσαμε με την Ο.Μ.Ε. το Εργατικό Κέντρο, με διάφορους συνδικαλιστές της Μεγαλόπολης και με δικηγόρο και είδαμε πως με βάση τη νομοθεσία μπορούμε να επιβάλουμε την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης της Ο.Μ.Ε. για τους 8μηνιτες.

Έτσι βλέποντας πως το ΣΕΕΝΠ δεν κινήθηκε ώστε να γίνει μέλος της ΟΜΕ, 62 8μηνιτες αποφασίσαμε να ιδρύσουμε νέο Σωματείο.

Τότε ενώ εμείς οι 62 είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία, το ΣΕΕΝΠ έκανε αίτηση εγγραφής στην ΟΜΕ και μας κάλεσε να ενωθούμε. Το θέμα της ένωσης συζητήθηκε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας και απορρίφθηκε από τα μέλη.

Από εκείνη τη στιγμή,ξεκίνησαν έναν αγώνα ψεμάτων και διαστρέβλωσης.

Μας κατηγορούν ότι είμαστε εργοδοτικό σωματείο, ότι δήθεν ανακαλύψαμε εκ των υστέρων τη ΣΣΕ της ΟΜΕ, ότι στέλνουμε μαζικά μηνύματα σε 8μηνιτες παίρνοντας τα τηλέφωνα τους από τη ΔΕΗ και το Δήμο κλπ


Αλλά ποτέ δεν απάντησαν ξεκάθαρα στα ερωτήματα μας: 

1) ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΟΜΕ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ;

2) ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ, ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΝΟΜΙΚΑ Ή ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ;


Συνάδελφοι μην γράφεστε απλώς σε ένα σωματείο και μετά αφήνετε άλλους να μιλούν για εσάς. Μην πιστεύετε τίποτα χωρίς να το ερευνήσετε.Πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε, να ενημερωνόμαστε και να αγωνιστούμε ενωμένοι χωρίς άσφαιρες τουφεκιές, μακριά από κομματικά παιχνίδια και «γραμμές»

Το Σωματείο Μεταλλωρύχων Αρκαδίας πριν καν συσταθεί καλά καλά κατάφερε την πρώτη του νίκη. Αναγκάσαμε το ΣΕΕΝΠ να εγγραφεί στην ΟΜΕ.

Γραφτείτε στο Σωματείο Μεταλλωρύχων για να διασφαλίσουμε την εφαρμογή της Συλλογικής σύμβασης Εργασίας και στο μέλλον για όλους τους εργαζόμενους στα ορυχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου