Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Με συγκίνηση ομολογώ: τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η Μεγαλόπολη!!!

της Γεωργίας Δημητρακοπούλου

Με συγκίνηση ομολογώ: 
τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η Μεγαλόπολη!!!

για την κατασκευή πεζοδρομίου στον δρόμο 
προς το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης
αναπτύχθηκε ένας πραγματικά ωφέλιμος διάλογος 
μέσω των σχολίων σας στο  blog μας.

Άνθρωποι που εκφράζουν, τοποθετήσεις μεστές,
 με όραμα , με τεκμηριωμένη άποψη,
χωρίς εμπάθειες και στρεβλώσεις
Άνθρωποι που καταγράφουν τις θέσεις τους και τις υπέροχες ιδέες τους
δυστυχώς!!! ανώνυμα ...
στερώντας από εμάς  αλλά και από τους εαυτούς τους ταυτόχρονα
την δυνατότητα να επιβραβευτούν, να αποτελέσουν καλό παράδειγμα
και  επί της ουσίας να πρωταγωνιστήσουν
στην αναδόμηση και επιβίωση της Μεγαλόπολης.

Άνθρωποι ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ , ένα τεράστιο ανεκμετάλευτο  κεφάλαιο
που η Μεγαλόπολη, ώ δυστυχία της,  άφησε  μουγκό
ενίοτε χρησιμοποιώντας φίμωτρα αδιαφορίας, διαπλοκής εκβιασμού και  απαξίωσης...

---------------------------------------------------------------------------------
Με τιμή παραθέτουμε ως άρθρο ένα τέτοιου χαρακτήρα σχόλιό  σας...
και παρακαλούμε
συνεχίστε να τοποθετείστε όλοι σας έτσι,
έστω και να το κάνετε (δυστυχώς) ανώνυμα....

Είστε λάθος 100%.
Πρώτον θα πρέπει να ανατρέξετε στον χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης οδού και μετέπειτα στο τι προβλέπεται γι΄αυτή τόσο στην εθνική, όσο και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Δεύτερον ΔΕΝ είναι κάγκελα, ούτε μπορούν να αντικατασταθούν με καλαίσθητα κάγκελα κτλ. Είναι μεταλλικά στηθαία ασφαλείας (αυτό κάτι σημαντικό υποδηλώνει) που εμπίπτουν στην κατηγορία των πιστοποιημένων συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων.
Το είδος τον στηθαίων ασφαλείας που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση, προκύπτει πάντα με βάση των χαρακτηρισμό του δρόμου και τα όρια ταχύτητας των οχημάτων σε αυτόν.
Ονομάζονται συστήματα αναχαίτισης οχημάτων γιατί ο τελικός σχεδιασμός και η χρήση τους έχει προκύψει κατόπιν εμπεριστατωμένων μελετών και δοκιμών και κύριος σκοπός τους είναι η αναχαίτιση του οχήματος που πιθανόν εκτραπεί της πορείας του και η επαναφορά του στο οδόστρωμα. Αυτή την δουλειά δεν μπορεί να την κάνει κάποιο άλλο μέσο πλην των πιστοποιημένων στηθαίων ασφαλείας τα οποία φυσικά δρουν αποτελεσματικά όταν τηρούνται και τα ανάλογα όρια από τα οχήματα.
Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας για τους πεζούς αλλά και το καλύτερο αποτέλεσμα από αισθητικής άποψης, είναι να αλλάξει ο χαρακτηρισμός της συγκεκριμένης οδού και η χρήση της. Αυτό θα μπορούσε να γίνει ΜΟΝΟ με την κατασκευή περιφερειακής οδού βορείως της Μεγαλόπολης για την εκτροπή της κίνησης των οχημάτων από και προς την Καρύταινα. Κάτι τέτοιο θα έδινε επίσης την δυνατότητα της πλήρους αξιοποίησης και ανάδειξης ολόκληρου του αρχαιολογικού χώρου της Μεγαλόπολης (τον οποίο τώρα κόβει στην μέση ο συγκεκριμένος δρόμος ο οποίος διέρχεται ακριβώς από πάνω του) αλλά και την δυνατότητα για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής με την δημιουργία ενός ενιαίου θεματικού πάρκου, συμπεριλαμβανομένης της κοίτης του ποταμού Ελισσώνα και της υπάρχουσας ιστορικής γέφυρας.
Αλλά αυτά ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν ΠΟΤΕ, γιατί πρώτον τα άτομα που έχουν εκφράσει τέτοιες προθέσεις κι έχουν καταθέσει ανάλογες προτάσεις τα έχετε ΔΙΩΞΕΙ ή τα ΔΙΩΧΝΕΤΕ με τον τρόπο σας από την Μεγαλόπολη (ενίοτε και από την ίδια την χώρα).
Δεύτερον γιατί ακόμη κι αν οι ίδιοι έθεταν υποψηφιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση ΔΕΝ θα τους ψηφίζατε
Η μοίρα της Μεγαλόπολης είναι δυστυχώς δεμένη χειροπόδαρα με τους γενοπατζήδες των δεκαετιών της ρεμούλας, τους ρουσφετολόγους πολιτικάντηδες και τους τυχάρπαστους "στοχαστές" της ανούσιας κι αφηρημένης λογοδιάρροιας.
Στην Μεγαλόπολη γκρινίαζετε απλά για να γκρινιάζετε ορισμένοι, διαφορετικά δεν θα υποστηρίζατε στις εκλογές τους θιάσους του τίποτα.

11 σχόλια:

  1. Για το αιματηρό επεισόδιο , που πληροφορηθήκαμε από το μπλογκ " ορθολογικά" , εντός του δημαρχείου δεν ξέρετε τίποτε ? ή είναι συγγενής σας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, ή
      για το "αιματηρό επεισόδιο" που αναφέρετε έχουμε να πούμε τα εξής:
      -- όχι δεν θα μπούμε σε ανάρτηση διότι αφορά ιδιωτική υπόθεση
      -- έλαβε χώρα σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ και ΟΧΙ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Μεγαλόπολης
      -- μπορεί λοιπόν να δημοσιοποιηθεί εάν κάποιος από τους εμπλεκόμενους
      θελήσει να το κάνει με δική του επιθυμία και ευθύνη

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω σε κάποια πράγματα αλλά επειδή δεν έγινε στο δημαρχείο ο άγριος ξυλοδαρμός του πολίτη από δημοτικό σύμβουλο δεν σημαίνει ότι δεν έγινε σε δημόσιο χώρο π.χ. πεζοδρόμιο,πλατεία,δρόμο,ούτε ότι δεν έγινε για θέμα πολιτικού δημοσίου χαρακτήρα.

      Διαγραφή
    3. φιλε η Γιουλη κανει σωστο αγωνα εναντια στα λαμογια αλλα πολλες φορες εχω διαπιστώσει πως λασπολογει. Φιλτραρε καλα οτι διαβαζεις στα ορθολογικά.

      Διαγραφή
    4. Μόλις χθες αποκαλύφθηκε ο ρόλος της κας Γιούλης Παπαδοπούλου.
      Όσο αγαθές κι αν είναι οι προθέσεις της ενάντια στην εξουσία, στον Περιφερειάρχη, στους δημάρχους κλπ. η υποψηφιότητά της αποδεικνύει το αντίθετο. Λασπολογεί όντως πολύ απροκάλυπτα.
      Στο θέμα με το επεισόδιο έγραψε πως ήρθε και ρώτησε κι έμαθε ότι έγινε μέσα στο δημαρχείο ενώ έγινε αλλού.
      Αν διαβάσετε το μπλογκ της θα καταλάβετε τι έχει στο μυαλό της.
      Με αυτά και άλλα πολλά θα πορευτεί προς τις εκλογές και θα ζητήσει την ψήφο μας.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή ανώνυμε 9:57 ο οποιοσδήποτε "κοινός θνητός" έχει το δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο να ασκεί κριτική στην εκάστοτε εξουσία αλλά απαγορεύεται να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα. Εάν θέσει υποψηφιότητα σημαίνει αυτομάτως ότι η πρότερη κριτική του γινόταν γι' αυτόν τον σκοπό, να προετοιμάσει το έδαφος για την υποψηφιότητα του, χαχαχα!
      Οι μόνοι που αποκαλύπτεστε, βασικά ξεβρακώνεστε, είστε όλοι εσείς οι σφουγκοκωλάριοι του σάπιου κατεστημένου. Όταν κάποιος ασκήσει κριτική στα πεπραγμένα των λαμόγιων αμέσως σπεύδετε να του απαντήσετε με το γνωστό "εάν μπορείς να τα κάνεις εσύ καλύτερα βάλε υποψηφιότητα" και όταν αυτός βάλει υποψηφιότητα τα ίδια άτομα βγαίνετε και λέτε "αποκαλύφθηκε ο ρόλος του" κτλ. είστε τουλάχιστον τραγικοί.
      Εάν η Παπαδοπούλου λασπολογεί όπως ισχυρίζεσαι για πες μας πόσες μηνυτήριες αναφορές και πόσες καταδίκες έχει μαζέψει;
      Άλλο η λασπολογία κι άλλο οι ανακρίβειες για τα ακριβή γεγονότα που αφορούν ένα συμβάν. Δηλαδή το ζήτημα είναι εάν το συγκεκριμένο συμβάν έγινε στο Δημαρχείο ή αλλού; Το ό,τι δεν έγινε στο Δημαρχείο αναιρεί την σοβαρότητα του έστω και στο ελάχιστο; Σας δείχνουν το δάσος δηλαδή κι εσείς εστιάσατε στο δέντρο. Το δάσος δεν έχει σημασία, η απαράδεκτη συμπεριφορά του αιρετού, σημασία έχει το δέντρο, δεν έγινε στο Δημαρχείο.
      Δεν πρόλαβαν να βγάλουν την είδηση τα διαπλεκόμενα πόρταλ (που λιβανίζουν τον σουλτάνο από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο μελάνι έριξαν τις προηγούμενες ημέρες για τις κινήσεις και δηλώσεις στελεχών της ΝΔ σχετικά με την στήριξη του σουλτάνου) για την υποψηφιότητα της Παπαδόπουλου και πιάσατε εργολαβία ε; Ε ρε τα ρουσφέτια τι κάνουν.
      Εάν η Παπαδοπούλου (που ότι έχει να πει το καταθέτει δημοσίως κι επώνυμα) λασπολογεί, εσύ μεγάλε που μας λες ανωνύμως για ρόλους που αποκαλύπτονται κτλ. τί ακριβώς κάνεις;

      Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολύ αλλά έτσι γράφεται στα ορθολογικά ότι έγινε μέσα στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. Είπα κι εγώ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είστε καλά, ναι το γνωρίζουμε το τι γράφτηκε, είναι λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγαλόπολη Δημοτικές Εκλογές 2019

    Τα σεντούκια άνοιξαν
    Οι εκλογικοί καταλόγοι ξεσκονίζονται
    Οι μούμιες άρχισαν να ξυπνάνε

    "Δον Κιχώτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλό!
    Μια απο αυτές επισκέφτηκε το δημαρχείο χαχαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ο λαλίστατος δήμαρχος δεν έκανε δήλωση να συγχαίρει το δημοτικό του σύμβουλο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή