Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Γιάννης Γκιουμές: " απαράδεκτα τα κάγκελα στο πεζοδρόμιο που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης"

Κύριοι υπεύθυνοι

Δεν μπορούσα να διανοηθώ όταν άκουσα 
ότι επιτέλους θα γίνει ένα πεζοδρόμιο 
που θα οδηγεί στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης 
ότι κάποιος ο οποίος θα θέλει να δώσει κύρος 
και να αναδείξει το συγκεκριμένο μέρος
 θα έβαζε τα κάγκελα 
που βλέπετε στην φωτογραφία.

Ένα έργο το οποίο θα πρέπει να είναι κόσμημα για την πόλη αυτομάτως απαξιώνεται πριν καλά-καλά υλοποιηθεί.
Δεν νομίζω κύριοι μελετητές ότι εξαντλήσατε την φαντασία σας όταν σχεδιάζατε τη σύνδεση της πόλης με τον αρχαιολογικό της χώρο .
Αυτό είναι ένα πεζοδρόμιο που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης και πάνω σε αυτό θα κινούνται άνθρωποι και όχι πρόβατα.
Καταλαβαίνω την ευαισθησία σας για την προστασία των περιπατητών αλλά βρείτε άλλους τρόπους με περισσότερο κάλος και ομορφιά.
Δεν νομίζω ότι είμαι παράλογος ούτε έχω περισσότερη ευαισθησία από κάποιους άλλους, απλά κάποιος πρέπει να αξιώνει, τα έργα, να δίνουν υπεράξια σε αυτόν τον ''έρμο'' τόπο.

Γκιουμές Γιάννης
Ένας πολίτης της πόλης μας.

28 σχόλια:

  1. Κατεβαίνω για Δήμαρχος για να γίνω αντιδήμαρχος....!!!!

    Oι εκπλήξεις στις συνεργασίες, προεκλογικές και μετεκλογικές, θα είναι μεγάλες…

    «Θα δείτε μετακινήσεις και αλλαγές σε στρατόπεδα που θα τρίβετε τα μάτια σας....».

    «Κατεβαίνω για Δήμαρχος για να γίνω αντιδήμαρχος....», είναι το νέο σλόγκαν, αφού η απλή αναλογική φέρνει τα πάνω κάτω στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα γίνουν τον προσεχή Μάιο.

    Σε αυτές τις εκλογές θα έχουμε τους περισσότερους υποψηφίους από κάθε άλλη φορά.

    Επίσης οι εκπλήξεις στις συνεργασίες, προεκλογικές και μετεκλογικές, θα είναι μεγάλες.

    Οι επαφές και οι συζητήσεις, που ξεκίνησαν μέσα στο καλοκαίρι και φυσικά συνεχίζονται, έχουν δημιουργήσει ήδη προεκλογικό κλίμα, ενώ τα "παζάρια" για τις θέσεις στα ψηφοδέλτια και τα αξιώματα, δίνουν και παίρνουν.

    Θα δείτε μετακινήσεις και αλλαγές σε στρατόπεδα που θα τρίβετε τα μάτια σας..!!!!

    Αυτό καθ’ αυτό το σύστημα που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, είναι που επιτρέπει σε αρκετά πρόσωπα, να κάνουν σχέδια - αν όχι όνειρα - για συμμετοχή τους στα κοινά, ανεβάζοντας τους μνηστήρες στους περισσότερους δήμους σε διψήφιο αριθμό!

    Μην ξεχνάμε ότι μόλις βγήκε ο Αύγουστος και η συζήτηση έχει ανάψει.

    Τα καλύτερα… προσεχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτα γινονται για να μπορουν σε 1-2 χρονια να ξαναβγαλουν εργολαβια σε υψηλη τιμη για την κατασκευη καγκελων. Αν τα εβαζαν απο τωρα δεν θα ειχε ζουμί το εργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη, όσο κι αν θα ήθελες να γίνει αλλιώς, δε γίνεται. Η νομοθεσία ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων εκατέρωθεν του επαρχιακού οδικού δικτύου, ιδιαίτερα δε εάν πίσω από αυτά θα παιρνούν πεζοί. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε μπήκαν κιγκλιδώματα και στη 212 Εκτελεσθέντων, κατά την εκτέλεση του έργου από το Δήμο.
    Έτσι έπρεπε να πράξει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε αυτό το έργο που κατασκευάζει τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν είπα να μείνουν απροστάτευτοι οι πεζοί και σε καταλαβαίνω απόλυτα ,αλλα γιατί ομως αυτο που λες δεν ισχύει στην ανατολική είσοδο της πόλης;

      Διαγραφή
    2. Εύλογο το ερώτημά σου και θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα και σε αυτή την είσοδο, όπως θα έπρεπε.
      Μιας και επανήλθε, με την παρέμβασή σου, το θέμα του αρχαίου θεάτρου, θα ήταν ίσως ευκαιρία να δοθεί μια απάντηση και για το μέλλει γενέσθαι με την πορεία αποκατάστασής του...Πέρασε ακόμα ένας χρόνος και δεν έγινε απολύτως τίποτα! Τουλάχιστον, φέτος δεν επιχειρήθηκε η οργάνωση θεατρικής παράστασης, εντός η εκτός του θεάτρου, γιατί θα τους έπαιρναν με τις λεμονόκουπες...
      Το αρχαίο θέατρο (πρέπει να) είναι η έγνοια μας Γιάννη, και μετά το πεζοδρόμιο που θα οδηγεί σε αυτό...Τι γίνεται λοιπόν; Θα φιλοτιμηθεί η κα Καραπαναγιώτου, (Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας) να προχωρήσει στην υλοποίηση των (πλέον 300.000€ από τα 500.000€) Προγραμματικής Σύμβασης, χρηματοδοτούμενης από το ΕΑΠ; Τι έγιναν τα τρία και πλέον εκατομμύρια ευρώ, από τη χορηγία της ΔΕΗ; Χάθηκαν τελικά; Εάν ναι, ποιός ευθύνεται; H κα Λύδια Κονιόρδου έφυγε από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως θα φύγει και ο επόμενος κάποια στιγμή...Η κα Καραπαναγιώτου, δε θα μας αδειάσει τη γωνιά κάποτε, γιατί όσο θα παραμένει το αρχαίο θέατρο είναι στα ίδια χάλια...
      Αυτό είναι το "δάσος" φίλε Γιάννη, και το πεζοδρόμιο είναι το "δέντρο"! Το "δάσος" πρέπει βλέπουμε.

      Διαγραφή
    3. Η ανατολικη εισοδος οταν μπεις αριστερα απο καλαματα, ειναι οδος πολης και οχι επαρχιακή οδος

      Διαγραφή
    4. Νομίζεις φίλε μου.
      Οι είσοδοι της πόλης ειναι εθνικοί οδοί καθώς και ο δρόμος προς το Ψαθί μέχρι την πύλη της ΔΕΗ που δεν εχει αποχαρακτηριστεί ακόμα απο τον παλαιό Καλαμών.

      Διαγραφή
  4. Οι άνθρωποι δεν έχουν αισθητική και να ήταν μόνο τα κάγκελα. Έφτιαξαν τα πεζοδρόμια και άφησαν οι αθεόφοβοι κάτι δέντρα στη μέση, μικραίνοντας το πλάτος του πεζοδρομίου, δέντρα τα οποία μετά από 4-5 χρόνια θα σαπίσουν και θα πέσουν. Ένα καρακιτσαριό έχουν φτιάξει, όπως και τα περισσότερα έργα που σκέφτονται και τελικά παραλαμβάνουν. Τα έχουν πληρώσει όμως αδρά. Καλά, δεν υπάρχει εκεί στην Περιφέρεια κάποιος μα διαθέτει την αίσθηση του ωραίου; Μόνο για τα πανηγύρια με γουρουνοπούλα είναι άξιοι; Κάντε ένα έργο να μείνει, να λέει ο κόσμος Μπράβο και 50 χρόνια μετά, όχι αηδίες. Και τώρα δεν είναι αργά. Κόψτε τα δέντρα, φτιάξτε πλατιά τα πεζοδρόμια, φτιάξτε τα πεζοδρόμια μέχρι τα προστατευτικά στη γέφυρα στον ποταμό Ελισσώνα, μην αφήνετε μισές δουλειές. Βάψτε επίσης εκεί τα κάγκελα, καθαρίστε από τα κλαδιά, ομορφύνετε τον χώρο. Και τότε θα σας παραδεχτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΝΝΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΜΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΧΑΛΙΑ.ΠΡΩΤΑ ΣΠΑΓΑΜΕ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά όλα αυτά αλλά γιατί δεν ασχολείται κανένας με τα αιματηρά επεισόδια των αιρετών ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ? ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΥΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΟ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πράγματα είναι απλά: στις εκλογές που έρχονται, Τατούλης, Γιαννακούρας, Παπαδόπουλος και όλο αυτό το παρεάκι, που μας απέδειξε ότι δεν έχει ΟΡΑΜΑ για την περιοχή μας, οι δυο δε πρώτος και δεύτερος στην Περιφέρεια, έμειναν πολύ και μας κούρασαν ακόμη και ως παρουσίες, βαρεθήκαμε ειδικά τον Γιαννακούρα να τον βλέπουμε στα πανηγύρια και στους εσπερινούς να σταυροκοπιέται, ας έρθουν άλλοι, νέοι, άφθαρτοι, με ιδέες. Αυτοί ξόφλησαν, τους βαρεθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το δυκτιο νερού το εκανε ο Μπούρας, που εσείς συνεχίζεται να γλείφεται,δεν τον πλάκωσε κανένας. Όποιος ξέρει να βουλώνει λακκούβες, ναρθει να μας κάνεις μάθημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου θυμίσω αγαπητέ κοκορόμυαλε ότι η έναρξη του έργου για την αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης με νέο σε όλη την πόλη, συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο στα τέλη Μαΐου 2014. Οι εργασίες συνεχίστηκαν μετά τις εκλογές έως και τον Δεκέμβριο του 2014.
      Η Δημοτική αρχή είχε αλλάξει και όπως γνωρίζεις (φαντάζομαι) την ευθύνη για την επίβλεψη, την παραλαβή, τον έλεγχο, την λειτουργία και την συντήρηση ενός έργου την έχει αποκλειστικά και μόνο η παρούσα δημοτική αρχή κι όχι οι προηγούμενες. Συνεπώς ναι η δημοτική αρχή Μπούρα ήταν αυτή που ενέταξε το συγκεκριμένο έργο αλλά η σημερινή δημοτική αρχή φέρει την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός ότι 4 χρόνια τώρα το νέο δίκτυο στην μισή πόλη (κι όχι μόνο στην ΜΟΜΑ που γράφουν κάποιοι συμπολίτες) ουδέποτε λειτούργησε, ουδέποτε συνδέθηκαν σε αυτό οι οικιακές παροχές (που εξακολουθούν να τροφοδοτούνται από το παλιό κι εξακριβωμένα επιβλαβές για την δημόσια υγεία) και φυσικά ουδέποτε ενημέρωσε το κοινό γιατί γίνεται όλο αυτό.
      Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εργολαβίες για την υλοποίηση του έργου της έδωσε η Περιφέρεια κι όχι ο Δήμος. Ποιά δημοτική αρχή είναι το σκυλάκι της Περιοφέρειας και υπογράφει και στηρίζει ότι της δώσει; Η σημερινή, ίσως έτσι καταλάβουν ορισμένοι και γιατί η Δημοτική αρχή έχει πιει το αμίλητο νερό για ό,τι αφορά το δίκτυο ύδρευσης. Γιατί στην Διαύγεια ανά καιρούς έχουμε δει αποφάσεις για αμοιβές δικηγόρων για προσφυγές του Δήμου και σε αυτές να φιγουράρει το όνομα της μίας εργολήπτριας εταιρείας. Μιας και εκ του Δήμου δεν μας λένε απολύτως τίποτα, συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για το έργο του δικτύου ύδρευσης. Συνεπώς ο Δήμος τρέχει στα δικαστήρια με εργολάβο που είχαν επιλέξει οι φίλοι τους στην Περιφέρεια και για αυτό η Δημοτική αρχή έχει πάθει μουγκαμάρα. Αλλά βέβαια έχει αμολήσει τα τσιράκια της σαν εσένα για να διασπείρουν ψεύδη και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.
      Μιας και οι συμπολίτες μας αναφέρουν τις λακκούβες και το μπάλωμα της κακίας ώρας έχω να πω τα εξής. Το 2015 που αναφέραμε το πρόβλημα στον Δήμο με τις ανοικτές λακκούβες σε διάφορα σημεία από τις εργασίες για το νέο δίκτυο, μας έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι γιατί δεν είχε παραδώσει ακόμη το έργο ο εργολάβος. Για να έκλειναν τις συγκεκριμένες λακκούβες τώρα πάει να πει ότι ο Δήμος έχει παραλάβει ένα έργο το οποίο δεν είναι λειτουργικό!!! ε ρε γλέντια!
      Υ.Γ Ωραίους εργολάβους επιλέγει η δημοτική αρχή για να κλείσουν τις λακκούβες 100% πεταμένα λεφτά. Οι λακκούβες με τις προπολεμικές μεθόδους που χρησιμοποίησε ο συγκεκριμένος μπαχαλοεργολάβος μέχρι τον χειμώνα θα είναι και πάλι λακκούβες. Λακκούβες να τις κλείνουν το έτος 2018 με το χέρι, απλώνοντας την πίσσα με το φτυάρι και πατώντας την στην συνέχεια με αυτοσχέδιο χειροκίνητο (ΜΗ μηχανικό) κυλινδράκι (σαν την ρόδα με την μαγκουρίτσα και τα κουδουνάκια που πουλάνε στα πανηγύρια για τα μωρά παιδάκια) ούτε σε υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής δεν βλέπεις πλέον ανόητε, που πουλάς και εξυπνάδα από πάνω.

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ;;;;;;;;

      Διαγραφή
    3. Έχει τεράστια σχέση γιατί σε διάφορα σημεία της πόλης οι λακούβες που έκλεινε προ ημερών ο εργολάβος από την Τρίπολη, είχαν προκύψει κατόπιν των εργασιών για την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης και είχαν μείνει έτσι 4 χρόνια. Το κατάλαβες τώρα ή να στο ζωγραφίσω κιόλας;

      Διαγραφή
    4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ,ΕΚΕΙ ΖΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

      Διαγραφή
    5. Υ.Γ Ωραίους εργολάβους επιλέγει η δημοτική αρχή για να κλείσουν τις λακκούβες 100% πεταμένα λεφτά. Οι λακκούβες με τις προπολεμικές μεθόδους που χρησιμοποίησε ο συγκεκριμένος μπαχαλοεργολάβος μέχρι τον χειμώνα θα είναι και πάλι λακκούβες. Λακκούβες να τις κλείνουν το έτος 2018 με το χέρι, απλώνοντας την πίσσα με το φτυάρι και πατώντας την στην συνέχεια με αυτοσχέδιο χειροκίνητο (ΜΗ μηχανικό) κυλινδράκι (σαν την ρόδα με την μαγκουρίτσα και τα κουδουνάκια που πουλάνε στα πανηγύρια για τα μωρά παιδάκια) ούτε σε υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής δεν βλέπεις πλέον ανόητε, που πουλάς και εξυπνάδα από πάνω. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ Ή ΦΙΛΗ.

      Διαγραφή
    6. Αντί να χάσκεις καλό θα ήταν να γυρίσεις όλη την πόλη πριν πουλήσεις εξυπνάδα, γιατί το δίκτυο δεν πέρασε μόνο μπροστά από το σπίτι σου. Για την ιστορία ασύνδετη με το νέο δίκτυο (το οποίο φυσικά και δεν λειτουργεί) παραμένει η μισή Μεγαλόπολη δυτικά της Αρχαίου Θεάτρου. Τουτέστιν όχι μόνο η ΜΟΜΑ στο 2ο Δημοτικό αλλά και η άλλη ΜΟΜΑ στα βορειοδυτικά συν καμιά 40αρια οικοδομικά τετράγωνα ενδιάμεσα. Όπως προείπα στις αρχές του 2015 για δύο σημεία τα οποία ήταν άκρως επικίνδυνα και είχαν προκύψει κατόπιν των παρεμβάσεων του εργολάβου για την κατασκευή του δικτύου κι έμειναν έτσι, εκ του Δήμου λάβαμε την απάντηση ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι γιατί δεν είχε παραδώσει ακόμη το έργο ο εργολάβος. Τα σημεία αυτά παρέμεναν ακάλυπτα και στο ίδιο χάλι σχεδόν 4 χρόνια, τώρα έκλεισαν τους λάκκους αυτούς. Το σημείο που βλέπεις εσύ προφανώς και δεν σχετίζεται με τα σημεία που αναφέρω εγώ αλλά ούτε που σου πέρασε από το μυαλό αυτό.

      Διαγραφή
  10. Είστε λάθος 100%.
    Πρώτον θα πρέπει να ανατρέξετε στον χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης οδού και μετέπειτα στο τι προβλέπεται γι΄αυτή τόσο στην εθνική, όσο και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
    Δεύτερον ΔΕΝ είναι κάγκελα, ούτε μπορούν να αντικατασταθούν με καλαίσθητα κάγκελα κτλ. Είναι μεταλλικά στηθαία ασφαλείας (αυτό κάτι σημαντικό υποδηλώνει) που εμπίπτουν στην κατηγορία των πιστοποιημένων συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων.
    Το είδος τον στηθαίων ασφαλείας που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση, προκύπτει πάντα με βάση των χαρακτηρισμό του δρόμου και τα όρια ταχύτητας των οχημάτων σε αυτόν.
    Ονομάζονται συστήματα αναχαίτισης οχημάτων γιατί ο τελικός σχεδιασμός και η χρήση τους έχει προκύψει κατόπιν εμπεριστατωμένων μελετών και δοκιμών και κύριος σκοπός τους είναι η αναχαίτιση του οχήματος που πιθανόν εκτραπεί της πορείας του και η επαναφορά του στο οδόστρωμα. Αυτή την δουλειά δεν μπορεί να την κάνει κάποιο άλλο μέσο πλην των πιστοποιημένων στηθαίων ασφαλείας τα οποία φυσικά δρουν αποτελεσματικά όταν τηρούνται και τα ανάλογα όρια από τα οχήματα.
    Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας για τους πεζούς αλλά και το καλύτερο αποτέλεσμα από αισθητικής άποψης, είναι να αλλάξει ο χαρακτηρισμός της συγκεκριμένης οδού και η χρήση της. Αυτό θα μπορούσε να γίνει ΜΟΝΟ με την κατασκευή περιφερειακής οδού βορείως της Μεγαλόπολης για την εκτροπή της κίνησης των οχημάτων από και προς την Καρύταινα. Κάτι τέτοιο θα έδινε επίσης την δυνατότητα της πλήρους αξιοποίησης και ανάδειξης ολόκληρου του αρχαιολογικού χώρου της Μεγαλόπολης (τον οποίο τώρα κόβει στην μέση ο συγκεκριμένος δρόμος ο οποίος διέρχεται ακριβώς από πάνω του) αλλά και την δυνατότητα για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής με την δημιουργία ενός ενιαίου θεματικού πάρκου, συμπεριλαμβανομένης της κοίτης του ποταμού Ελισσώνα και της υπάρχουσας ιστορικής γέφυρας.
    Αλλά αυτά ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν ΠΟΤΕ, γιατί πρώτον τα άτομα που έχουν εκφράσει τέτοιες προθέσεις κι έχουν καταθέσει ανάλογες προτάσεις τα έχετε ΔΙΩΞΕΙ ή τα ΔΙΩΧΝΕΤΕ με τον τρόπο σας από την Μεγαλόπολη (ενίοτε και από την ίδια την χώρα). Δεύτερον γιατί ακόμη κι αν οι ίδιοι έθεταν υποψηφιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση ΔΕΝ θα τους ψηφίζατε. Η μοίρα της Μεγαλόπολης είναι δυστυχώς δεμένη χειροπόδαρα με τους γενοπατζήδες των δεκαετιών της ρεμούλας, τους ρουσφετολόγους πολιτικάντηδες και τους τυχάρπαστους "στοχαστές" της ανούσιας κι αφηρημένης λογοδιάρροιας.
    Στην Μεγαλόπολη γκρινίαζετε απλά για να γκρινιάζετε ορισμένοι, διαφορετικά δεν θα υποστηρίζατε στις εκλογές τους θιάσους του τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΏΝΥΜΕ 9 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:30 π.μ.
      ΑΠΛΑ ΣΑΓΑΠΩ.ΕΥΓΕ!!!

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΚΟΡΟΜΥΑΛΟΙ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ (ΟΡΝΤΙΝΑΝΤΣΕΣ) ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΣΑΝΟ ΑΜΑΣΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩΜΑΝΕ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΡΑΒΡΩΜΗΣΑΝΕ.

      Διαγραφή
    3. Άλλαξαν ρε πατριώτη, το 2014 έφυγε ο Μπούρας "που είχε κρατήσει τη Μεγαλόπολη πίσω"...Και ήρθε ο Παπαδόπουλος στα πράγματα, "για να την πάει μπροστά"! Νέος σε ηλικία, άφθαρτος, μορφωμένος άνθρωπος...Μαζί του είχε επίσης νεότερους, άφθαρτους και με σφρίγος: Μπάζιος, Μαρκολιάς, Δάρρας, Σβερκούνος, Πεζούλας...Ποιά διαφορά έκαναν όλοι αυτοί οι νέοι; Μήπως τους εμπόδισαν οι "δεινόσαυροι" της παράταξής τους; Δεν τους άφησαν να υλοποιήσουν τις φρέσκιες ιδέες και τα όνειρά τους γι' αυτόν τον έρμο τον τόπο; Εάν πράγματι, τους εμπόδισαν γιατί δε διαμαρτυρήθηκαν, γιατί δεν αποχώρησαν;
      Οι συνάδελφοί τους, της γενιάς των σαραντάρηδων (+), κ.κ. Βλασόγιαννης, Κουρέτας, Κακκαβάς; ποιά ήταν η διαφορά τους; που έδειξαν ότι απέχουν από τις παλιές νοοτροπίες των "δεινόσαυρων" συναδέλφων τους στην παράταξή τους;
      Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από όταν ανέλαβαν...Τι έκαναν διαφορετικό; πόσο "ανέβασαν" αυτή τη περιοχή; Μήπως κι αυτούς τους εμπόδισαν να δουλέψουν;
      Αυτή η καραμέλα του "νέου και άφθαρτου" έχει χάσει τη γεύση της πιά...Δεν πείθει. Γιατί νέος μπορεί να είναι κάποιος, αλλά να έχει παρωχημένες ιδέες. Όπως, και πολύ καλά μορφωμένος μπορεί να είναι, και να σχεδιάζει παλάτια για τη Μεγαλόπολη, ωστόσο, τα παλάτια αυτά δε μπορούν να γίνουν χωρίς να υπάρχουν τα μάμαλα...
      Πρέπει να προσγειωθούμε σε αυτόν τον τόπο! Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε ένα χωριό, στο κέντρο της Πελοποννήσου που κάποτε μας ήξεραν για το κάρβουνο που βγάζαμε...
      Η Μεγαλόπολη έχει ένα πολύ μικρό εμπορικό κόσμο, με λίγες καφετέριες κι αυτό είναι όλο! Δεν είμαστε ούτε Τρίπολη ούτε Καλαμάτα ούτε Πάτρα...
      Είμαστε σαν τους απελευθερωμένους Έλληνες του 1830, που ζητούσαν από τον Καποδίστρια να γίνουν Πανεπιστήμια, όταν αυτός τους έλεγε ότι έπρεπε να καλλιεργήσουν πρώτα τη γη και μετά το πνεύμα τους...
      Δεν ταιριάζουν σε αυτό το χωριό "οράματα" που δε μπορούν να πραγματοποιηθούν...Ιδιαίτερα, σε μια περίοδο που το χρήμα δε ρέει άφθονο!
      Ας αφήσουμε τα κουλουμο-πάρκα δίπλα από το βιολογικό που ζέχνει και τα πανηγυράκια στον ΟΣΕ και ας δούμε αν μπορεί να γίνει καμιά επένδυση να βρεί μεροκάματο η νεολαία...
      Εάν δε βάλουμε μυαλό, σε λίγα χρόνια θα μείνουμε λιγότεροι από τους μισούς...


      Διαγραφή
    4. ΠΕΣΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΣΤΑ !!!ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο Κ...ΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΘΕΝΟΥΜΕ.ΟΛΟΙ ΓΛΥΦΤΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΚΙ ΕΝΑ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΕΙΝΑΙ

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος12 Σεπτεμβρίου 2018 - 6:37 μ.μ

      Ξεκινώντας από το τέλος, επένδυση για "να βρει μεροκάματο η νεολαία" θα γίνει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα και για να γίνουν επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα πρέπει πρώτα να προηγηθούν άλλα πράγματα. Γι' αυτά τα άλλα πράγματα υπάρχουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και γενικότερα το κράτος, αυτός είναι ο ρόλος τους. Εάν ορισμένοι ονειρεύεστε ακόμη "σοσιαλδημοκρατίες" και δημόσιες επενδύσεις για δημιουργία ΔΕΚΟ των δεκαετιών του 70 και του 80 σας συνιστώ να αλλάξετε πλευρό γιατί το μοντέλο αυτό έχει εγκαταλειφθεί στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο από τα μέσα της δεκαετίας του 80. Στην Ελλάδα μάλιστα αποδείχθηκε περίτρανα ότι αυτό το μοντέλο δεν λειτουργεί, με μονοπωλιακές ΔΕΚΟ (ΟΣΕ, Ολυμπιακή κ.α)να καταλήγουν να πνίγονται στα ελλείμματα και τα χρέη.
      Στην δε Μεγαλόπολη αποδεικνύεται ξεκάθαρα ακόμη και σήμερα ότι δεν δουλεύει αυτό το σύστημα. Έχεις ήδη μία Δημοτική επιχείρηση (Τηλεθέρμανση) που πνίγηκε στα χρέη από το πρώτο στάδιο κατασκευή της, πριν καν ξεκινήσει να λειτουργεί, δεν σου φτάνει, θέλεις κι άλλη;
      Προφανώς κι αστειεύεσαι με τις αναφορές σου περί του νέου που ήρθε το 2014. Τουλάχιστον οι μισοί Μεγαλοπολίτες ουδέποτε ασπάστηκαν τα περί του δήθεν νέου που μπήκε να παίξει τον ρόλο της βιτρίνας συμπράττοντας με την μούχλα την οποία κι εκθείαζε στις προεκλογικές ομιλίες. Το νέο λοιπόν δεν ήρθε ποτέ. Τα άτομα που αναφέρεις ουδέποτε παρουσίασαν τον παραμικρό σχεδιασμό και την παραμικρή πρόταση, ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά εδώ και 4 χρόνια και αυτό τα λέει όλα. Το γιατί έθεσαν υποψηφιότητα και πως εξελέγησαν είναι επίσης γνωστό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ουδείς εξ αυτών δεν έθεσε υποψηφιότητα γιατί είχε όραμα και σχέδιο για την Μεγαλόπολη κι αυτό αποδείχθηκε και στις συνεδριάσεις για το περιβόητο ταμείο δίκαιης μετάβασης όπου έλαμψαν δια της απουσίας τους, κι ο Δήμαρχος παρέα με τα λιβανιστήρια του καλούσαν τους πολίτες να καταθέσουν προτάσεις, αυτό είναι το όραμα και ο σχεδιασμός που διέθεταν για την περιοχή. Κάποιους από αυτούς μάλιστα ζήτημα είναι εάν τους έχουμε ακούσει να τοποθετούνται μία φορά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας κάτι ουσιώδες πέραν του "συμφωνώ κι εγώ με τους προλαλήσαντες". Κι αυτούς έρχεσαι εσύ τώρα να τους βάλεις στο ίδιο τσουβάλι με τους υπόλοιπους με μοναδικό κριτήριο την ηλικία.
      Τα μάμαλα για προσγειωμένους, σοβαρούς σχεδιασμούς, με προοπτικές, μπορούν να βρεθούν αρκεί να υπάρξουν οι ανάλογες κινήσεις για τις ανάλογες διεκδικήσεις. Και κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν έχει προτείνει ανέφικτους σχεδιασμούς για παλάτια. Για παλάτια ανά καιρούς έχουν μιλήσει μόνο διάφοροι αερολόγοι που θυμούνται την Μεγαλόπολη στις εκλογές και στα πανηγύρια.
      Όλα είναι θέμα οπτικής. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς στην οδήγηση(ακόμη και ποδηλάτου)είναι πως το όχημα θα καταλήξει εκεί που εστιάζουν τα μάτια του οδηγού. Εάν λοιπόν η πλειοψηφία της Μεγαλόπολης έχει την ίδια οπτική με την δική σου κι εστιάζει σε ένα χωριό χωρίς προοπτικές, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως χωριό θα καταλήξει.
      Καλό θα ήταν ορισμένοι να μην επικαλείστε την ιστορία διαστρεβλώνοντας την εντελώς ώστε να συμβαδίζει με τα προσωπικά σας αφηγήματα. Ουδέποτε ζήτησε κανείς από τον Καποδίστρια να ιδρύσει Πανεπιστήμια (και ποιος να το έκανε άλλωστε αφού η συντριπτική πλειοψηφία του ανομοιογενούς λαού που ανέλαβε να διοικήσει, δεν ήξερε ούτε το όνομά της να γράψει) και φυσικά ο Καποδίστριας έκανε το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεσαι. Έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην παιδεία και την μόρφωση του λαού (γι' αυτό και εισήγαγε και τον θεσμό της αλληλοδιδακτικής) διότι διαφορετικά θα υπερίσχυε το δίκαιο του ισχυρότερου στηριζόμενο εις την αμαθίαν και αποκτήνωσιν του πλήθους, όπως έλεγε ο ίδιος. Και πάντα είχε ως σκοπό την δημιουργία Πανεπιστημίων όταν τα οικονομικά της χώρας θα το επέτρεπαν κι όταν θα υπήρχαν και υποψήφιοι φοιτητές. Ουδέποτε είπε ο Καποδίστριας πρώτα καλλιεργείστε την γη και μετά το πνεύμα σας, ούτε η γιαγιά μου δεν τα έλεγε αυτά που ήταν και αγράμματη.

      Διαγραφή
    6. Ο Καποδίστριας έδωσε βάρος στην ανάπτυξη της στοιχειώδους εκπαίδευσης και της αγροτικής παραγωγής, αναμένοντας, σε δεύτερο χρόνο, να ιδρύσει και Πανεπιστήμιο. Τέλος πάντων, έτσι ήταν τα πράγματα, κι ας μη το έλεγε και η γιαγιά σου...
      Από εκεί και πέρα, επειδή δείχνεις να βλέπεις ότι ο τόπος μας "τραβάει", ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, να θέσεις εαυτόν στην υπηρεσία του αγαπητέ/ή...Προφανώς, εφόσον βλέπεις μισογεμάτο το ποτήρι, θα έχεις και τις βιώσιμες προτάσεις για την ανάκαμψη αυτού της ρημαγμένης (οσονούπω ολοκληρωτικά...) περιοχής!
      Κάνε το βήμα σου λοιπόν...

      Διαγραφή
    7. Αυτά που αναφέρεις τώρα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τον προηγούμενο ισχυρισμό σου ότι "ζητούσαν από τον Καποδίστρια να γίνουν Πανεπιστήμια κι αυτός τους έλεγε ότι πρώτα πρέπει να καλλιεργήσουν την γη και μετά το πνεύμα τους". Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ορθώς η συχωρεμένη η γιαγιά μου δεν έλεγε τέτοιες ανοησίες.
      Ο Καποδίστριας ανέλαβε την διακυβέρνηση ενός απολύτως ρημαγμένου από τις πολεμικές συγκρούσεις τόπου με μία κοινωνία αχταρμά, πλήρως αναλφάβητη που ούτε καν την ίδια γλώσσα δεν μιλούσε. Αυτός και οι συνεργάτες του έκαναν το αυτονόητο δίνοντας βαρύτητα στην διαμόρφωση εκπαιδευτικού συστήματος αρχίζοντας από την βάση. Με βάση αυτά τα δεδομένα, συν το γεγονός ότι για να υπήρχε ανάγκη για την ίδρυση Πανεπιστημίων θα έπρεπε να περάσει τουλάχιστον μία 2Οετία μέχρι ο τόπος να αποκτούσε ικανό αριθμό υποψήφιων φοιτητών, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται το ό,τι ζητούσαν από τον Καποδίστρια να φτιάξει Πανεπιστήμια ο οποίος κατόρθωσε να κυβερνήσει μόλις μία 3τία πριν τον δολοφονήσουν ( η ελληνική κοινωνία μάθαινε ακόμη το του και α κάνει τα). Εξίσου ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί κι ο ισχυρισμός ότι ο Καποδίστριας είπε να καλλιεργήσουν πρώτα την γη και μετά το πνεύμα τους. καθώς ποτέ δεν κατόρθωσε να κάνει πράξη τον σχεδιασμό του για την ριζοσπαστική διανομή της αγροτικής γης (όπως η υπόσχεση ότι θα δινόταν σε κάθε στρατιώτη ή ναύτη που θα εκπλήρωνε τα καθήκοντά του αμοιβή σε γη ανάλογη με τον βαθμό του)αφού τα εθνικά κτήματα υποθηκεύτηκαν για την σύναψη δανείων. Λίγο δύσκολο να είπε ο Καποδίστριας κάτι τέτοιο στον λαό που στο μεγαλύτερο μέρος του ούτε γη δεν διέθετε ακόμη, πόσο μάλλον τα μέσα για να την καλλιεργήσει.
      Αυτά τα αναφέρω για τον αναγνώστη που θα δει τις αναφορές για τον Καποδίστρια και θα θελήσει να κάνει διαδικτυακή έρευνα πέφτοντας δυστυχώς στα διάφορα μπλογκς τα οποία βρίθουν ιστορικών ανακριβειών και αρλουμπολογίας. Όποιος θέλει να μελετήσει την ιστορία στην πραγματική της διάσταση είναι μονόδρομος η βιβλιογραφία έγκριτων ακαδημαϊκών ιστορικών. Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία από όσους αναφέρουν σήμερα τον Καποδίστρια, εάν ζούσαν στην εποχή του (ή το αντίστροφο εάν ζούσε σήμερα ο Καποδίστριας), στην καλύτερη περίπτωση θα τον έβριζαν. Ο τρόπος διακυβέρνησης του ήταν αυταρχικός κι αν επιχειρήσουμε να τον ταυτίσουμε με πρόσωπα από την πρόσφατη πολιτική σκηνή θα μπορούσαμε να πούμε ότι περισσότερο θα έμοιαζε σε Μάργκαρετ Θάτσερ παρά σε Σαλαβαδορ Αλιέντε.
      Εγώ βάση των δικών μου εμπειριών και παραστάσεων βλέπω ότι ο τόπος είχε κι έχει προοπτικές. Από εκεί και πέρα το ζήτημα δεν είμαι εγώ ούτε "το πεδίον δόξης λαμπρόν" αφορά εμένα. Αυτό αφορά την πλειοψηφία των Μεγαλοπολιτών και τα θέλω της τα οποία εκφράζονται μέσω των επιλογών της.
      Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί, από την μία ισχυρίζεσαι ότι η Μεγαλόπολη είναι ένα χωριό και τίποτε περισσότερο και κατά συνέπεια δεν μπορεί να έχει αξιώσεις για κάτι παραπέρα. Από την άλλη κάνεις εκλύσεις για επενδύσεις για να βρει μεροκάματο η νεολαία και αναζητάς σωτήρες για την ανάκαμψη της περιοχής. Εάν η Μεγαλόπολη ήταν, είναι και θα είναι ένα χωριό τότε βρίσκεται στον σωστό δρόμο και με τα κατάλληλα πρόσωπα στο τιμόνι της.

      Διαγραφή
    8. Ποιός φάσκει και αντιφάσκει, φαίνεται από τα γραφόμενά σου αγαπητέ/ή...Λοιπόν, όσον αφορά στον Καποδίστρια: έγραψα και έπειτα συμπλήρωσα ότι ο Καποδίστριας έδωσε βάση πρώτα στη ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και την αγροτική ανασυγκρότηση του νεοσύστατου αδύναμου κράτους...Το γεγονός ότι δεν ευνόησε την άμεση λειτουργία ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ορθώς γιατί δεν υπήρχε το υπόβαθρο για να γίνει κάτι τέτοιο - κατηγορήθηκε (άδικα) από τους αντιπάλους του ως ΦΩΤΟΣΒΕΣΤΗΣ...Αυτά τα λεν τα ιστορικά ντοκουμέντα και όχι απαραίτητα το διαδίκτυο...
      Όσον αφορά στην αναπτυξιακή προοπτική της Μεγαλόπολης ΔΕΝ έγραψα διαφορετικά πράγματα: είπα ότι είμαστε ένα χωριό που ολοένα και μικραίνει (κακό χωριό τα λίγα σπίτια...) και ο πήχυς που τίθεται (δυστυχώς) από μέρος της κοινωνίας και αρχόντων της, είναι υψηλότερος από αυτόν που μπορεί να υπερβεί (κοινωνία και οικονομία), ιδιαίτερα την παρούσα συγκυρία...Εάν λοιπόν βλέπεις πως είναι διαφορετική η πραγματικότητα, σε προέτρεψα να βοηθήσεις αυτόν τον τόπο, με όποιον τέλος πάντων τρόπο επιθυμείς, προς την κατεύθυνση που βλέπεις ότι μπορεί να πάει...Αυτά.

      Διαγραφή