Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Μεγαλόπολη: ξεκινά πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού

Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού – Τοποθέτηση ειδικών κάδων συλλογής σε επιλεγμένα σημεία

Σας γνωρίζουμε ότι o Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ σχεδίασε ένα Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Γυαλιού, με σκοπό την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την τοποθέτηση ειδικών κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών σε συγκεκριμένα δημοτικά σημεία σήμερα 25 Ιουλίου 2018.

Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές επισκέψεις συνεργατών της ΕΕΑΑ σε Επαγγελματίες-Καταστηματάρχες, σε Χώρους Εστίασης,Ψυχαγωγίας και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Για περισσότερες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος καταστηματάρχης ή ιδιώτης μπορεί να απευθύνεται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Δούκουρη (τηλ. επικοινωνίας 6936111066).

Σημειώνουμε ότι:
Στους κώδωνες δεν πετάμε απορρίμματα ή άλλα υλικά, παρά μόνο γυάλινες συσκευασίες (δηλαδή γυάλινα μπουκάλια ποτών, αναψυκτικών, κομμάτια γυαλιού κ.λ.π).

Η επιτυχία του προγράμματος έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την συνεργασία όσο των δυνατόν περισσότερων από εμάς.




Εκ του Δήμου

7 σχόλια:

  1. Καλά, αν είναι όπως το προηγούμενο πρόγραμμα ανακύκλωσης με τους μπλε κάδους, έχει να πέσει πολύ γέλιο. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας, άδειαζαν στο ίδιο απορριμματοφόρο και τους μπλε και τους πράσινους κάδους. Μωρέ μπράβο, ωραία προστασία του περιβάλλοντος, συγχαρητήρια. Και γιατί στα χωριά δεν μπήκαν κώδωνες για να μαζεύουν γυαλιά; Τι είναι εκεί οι κάτοικοι; Πολίτες τρίτης κατηγορίας; Με την ευκαιρία, ας κοιτάξει ο Δήμος ν' ανοίξει τις αντιπυρικές ζώνες που έχουν κλείσει από τα κλαδιά και τα χορτάρια, να φτιάξει δεξαμενές νερού, να ελέγξει όλους τους κρουνούς αν δουλεύουν, να έχει σε ετοιμότητα τον μηχανισμό του, γιατί αν πιάσει σε κάποιο χωριό φωτιά, θα καεί το σύμπαν. Και αφήστε το πολιτιστικό καλοκαίρι της πλάκας με εκδηλώσει μόνο στη Μεγαλόπολη, σε δυο άλλα μέρη και στην Καρίταινα. τα χωριά στην απέξω πάλι, γιατί " στο πηγάδι κατουρήσανε"; Για να ξέρουμε, στις εκλογές να σας μαυρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιούς κρουνούς μιλάς; Με το νέο δίκτυο ύδρευσης τοποθετήθηκαν και κάμποσοι κρουνοί που συνδέονται με αυτό. Μόνο που το νέο δίκτυο ακόμη δεν λειτουργεί και χρησιμοποιείται το παλιό άρα οι κρουνοί είναι διακοσμητικοί. 4 χρόνια τώρα ούτε τα βασικά κι έτοιμα δεν λειτούργησαν. Και θα εκλεγούν ξανά οι ίδιοι, εδώ θα είμαστε. Ρε δεν λυπάμαι κανέναν και για τίποτε πλέον στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  2. Μονοκούκι θα στάξεις και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεφτά υπάρχουν. Ενώ ήδη έχει ο Δήμος μπλε κάδους ανακύκλωσης σε ολόκληρη την πόλη, αυτοί πλέον περνούν στην αχρηστία και τοποθετούνται άλλοι κάδοι ανακύκλωσης ΜΟΝΟ σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Κοινώς όποιος πολίτης ανακυκλώνει θα πρέπει πλέον να διανύσει από 100 μέτρα έως χιλιόμετρα για να βρει κάδο και να ρίξει τα ανακυκλώσιμα, προβλέπω τεράστια επιτυχία! Ε ρε δούλεμα, 500 χρόνια πίσω η Ελλάδα και μετά μας φταίνε για όλα οι ξένοι αντί να κοιτάμε τα μαύρα μας τα χάλια και τα λαμόγια που ψηφίζουμε για να μας διοικούν (ας είναι καλά τα ρουσφέτια). Σάπια χώρα, τελειωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TO ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ: ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ 21000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ........ ΡΕ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξερεις ποσα αδεσποτα ειναι στο δημο; διποδα

      Διαγραφή
    2. H διαδικασία έχει ως εξής: α) γίνεται η καταγγελία, β) αναλαμβάνει εισαγελλέας, γ)γίνεται προανάκριση και ανάκριση, δ) ο φάκελος πάει για βούλευμα, ε) ορίζεται δικάσιμος, στ) γίνονται τρείς-τέσσερις αναβολές στη δίκη, ζ)γίνεται η δίκη, η)"αθωώνονται" οι κατηγορούμενοι, θ) βγάζουν οι "αθώοι" ανακοινώσεις περί της λάμψης της Δικαιοσύνης και ι) παιρνούν αυτοί κι εμείς καλύτερα...
      Κοντολογίς, χαιρετίσματα στην παπα-λάμπραινα...

      Διαγραφή