Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΓΜ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»: Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου εκδρομή στο σπήλαιο του Κάψια

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» διοργανώνει ημερήσια εκδρομή, στα πλαίσια της γνωριμίας με την ευρύτερη περιοχή και της επαφής μεταξύ μας.

Αυτή τη φορά, επιλογή είναι ένα σπουδαίο τουριστικό αξιοθέατο της Αρκαδίας, μεγάλης φυσικής ομορφιάς , ένα θαύμα στα έγκατα της γης, το σπήλαιο του Κάψια.
----------------------------------------------------

Βρίσκεται ανάμεσα στα 10 πιο αξιόλογα ελληνικά σπήλαια και είναι ένα έργο τέχνης φτιαγμένο από την ίδια τη φύση.

Στη συνέχεια, θα διασχίσουμε πεζοπορώντας, με οδηγό τον κ. Θανάση Χωματά, μέλος του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ), τη χαράδρα του ποταμού Μυλάοντα μέχρι τη Βυτίνα, διάρκειας περίπου μία ώρα, σε μια καταπληκτική διαδρομή δίπλα στο ποτάμι με παράλληλη ξενάγηση. 
Από τη Βυτίνα, όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν την πεζοπορία για 1½ ώρα σε καταπληκτικό δασωμένο σηματοδοτημένο μονοπάτι μέχρι την Ελάτη.
Οι υπόλοιποι με το πούλμαν, θα μπορούν να επισκεφθούν το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στην Ελάτη.
Στην συνέχεια,θα γευματίσουμε σε γραφικό ταβερνάκι του χωριού. 
Στην επιστροφή, καφέ στο Ελληνικό.

Αναχώρηση Κυριακή πρωί στις 09:00 από την Εθνική Τράπεζα.

Επιστροφή στη Μεγαλόπολη το απόγευμα περίπου στις 19:00
Τ ι μ ή σ υ μ μ ε τ ο χ ή ς : 12€

Απαραίτητα: άνετα παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα (αθλητικά), νερό, πετσέτα και κολατσιό(για όποιον το επιθυμεί).
Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Μαρία Λαγούδη-Καλομάλου: 6937174332
Ελένη Μαντζιώρη: 6972801747
Αθανασία Γκέκα-Δημοπούλου: 6972338019
Μαρία Μπρακουμάτσου: 6973689719
Καίτη Βρωμοβρυσιώτη: 6974306812
Βασιλική Μπίμπα : 6976707150
Εύη Σωτηροπούλου: 6997133761

6 σχόλια:

  1. Γιατί δεν αναρτάτε τα σχόλια που σας στέλνουν για την "Καλλιστώ" αν δεν υμνούν το Σωματείο αυτό; Έτσι εννοείτε εσείς τη Δημοκρατία και τον σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις; Δε βλέπετε ότι ο Σύλλογος αυτός δεν εκφράζει πια ούτε στο ελάχιστο της Γυναίκες της Μεγαλόπολης; Είναι μόνο για εκδρομούλες και καφεδάκια. Σταδιακά θα βαρέσει κανόνι, γιατί δεν εκπροσωπεί τις Γυναίκες που παλεύουν σε μια δύσκολη καθημερινότητα στην περιοχή μας αλλά κάτι αργόσχολες - κατά βάση - και συνταξιούχες κυρίες, οι οποίες περνάνε έτσι τον καιρό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπενθυμίζουμε: τα σχόλια που έχουν προσωπικές επιθέσεις και όχι κριτική (όσο αυστηρή και αν είναι) για δημόσια δρώμενα δεν αναρτώνται
    Όπως και το παρόν συμπεριλαμβάνει αντίστοιχη προσωποιημένη επίθεση στην ομάδα των συνταξιούχων, που είναι απαράδεκτη
    Η ανάρτηση έγινε παρόλα αυτά για να σταματήσει η σπέκουλα ότι στο blog μας αναρτούμε μόνο τα σχόλια που "λιβανίζουν" τον σύλλογο
    Παρακαλούμε και πάλι λοιπόν κάνετε κριτική σε πράξεις και όχι σε πρόσωπα ώστε να εξυπηρετείται η δημοκρατία του λόγου, για την οποία μαχόμαστε σε τούτο το blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με συγχωρείτε, δεν ξέρω ποιος ή ποια έχει γράψει το παραπάνω σχόλιο, το διάβασα με μεγάλη προσοχή όπως και τη δική σας απάντηση και ομολογώ ότι δεν επιτίθεται στους συνταξιούχους. Απλά αναφέρει ο συντάκτης του ανωτέρω σχολίου ότι οι κυρίες που συμμετέχουν σε αυτόν τον Σύλλογο είναι συνταξιούχες. Είναι ψέματα; Αν ναι, τότε φταίει. Αλλά σε καμία περίπτωση από το κείμενο που διάβασα δε φαίνεται ότι κοροϊδεύει ή επιτίθεται στους συνταξιούχους. Μην τρελαθούμε τελείως. Στοιχειώδη ελληνικά άμα ξέρουμε, καταλαβαίνουμε ότι τίποτε το απαράδεκτο δε γράφτηκε για τη συμπαθή ομάδα των ανθρώπων που έχουν συνταξιοδοτηθεί. Και αν κατάλαβα καλά, η κριτική έγινε σε πράξεις του συγκεκριμένου Συλλόγου και όχι σε πρόσωπα ή τάξεις συνανθρώπων μας. Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν αγαπητοί χανετε το δικιο σας βρίζοντας κ.τ.λ. και δεν μπορούν να ανεβαίνουν τέτοια σχολια.Εχει απόλυτο δικιο η κ.Δημητρακοπουλου.Αν θελετε χωστε τα κοσμια.Για παραδειγμα μπορώ να σας πω πως και αυτός ο σύλλογος οπως και οι περισσότεροι στην πολη μας ειναι δεκανίκια του καθε δημαρχου.Η κυρια που ειναι προεδρος των γυναικών ηταν υποψήφια του Παπαδοπουλου στις εκλογές το ξέρατε?Και το κακο δεν ειναι αυτο φυσικά, αλλα οι πράξεις της και αυτής και των υπολοίπων που ηγούνται με το ετσι θελω του συλλόγου και πολλες φορες με ανάρμοστους και με ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ και λειτουργούν πάντα προς όφελος του δημάρχου. Αλισβερίσια.Οσο για το αν προσφερουν τιποτα το λεει ολος ο κοσμος εξω αυτο μετραει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό σας φθινόπωρο κ. Δημητρακοπούλου. Νομίζω ότι ο Ανώνυμος που ανέφερε σε σχόλιό του ότι η Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιστώ ήταν υποψήφια με τον νυν Δήμαρχο, κάνει μία πολύ σοβαρή επισήμανση. Δικαίωμά της βέβαια της Κυρίας αυτής να κάνει ο,τι θέλει στη ζωή της, αλλά όταν εκλέγεται σε ένα σοβαρό Σωματείο οφείλει να παραιτείται από άλλες φιλοδοξίες της και να κάνει ο,τι μπορεί για να πάει καλά ο Σύλλογος που είναι επικεφαλής. Νομίζω ότι κάποια στιγμή - πέρα από συγκεκριμένα πρόσωπα - οφείλουμε να κάνουμε μία σοβαρή συζήτηση για την προσφορά των τοπικών μας Σωματείων: γιατί υπάρχουν, τι προσφέρουν, τι προοπτικές έχουν. Ο συντάκτης του σχολίου αναφέρεται επίσης σε "ανάρμοστους και θΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ" λειτουργίας του εν λόγω Συλλόγου. Μήπως να κάνει την καταγγελία επώνυμα και με στοιχεία ώστε αν όντως υπάρχει θέμα να επέμβει και ο Εισαγγελέας ή όποιος είναι αρμόδιος. Γιατί να συντηρούνται οι παρανομίες, αν υπάρχουν; Μιλήστε επώνυμα να σταματήσει αυτό. Πάντως, κ. Δημητρακοπούλου, επειδή από σας και άλλα μπλογκ παρακολουθώ τις δραστηριότητες της "Καλλιστώ", παρατηρώ ότι αυτός ο Σύλλογος κάνει μόνο εκδηλώσεις με εκδρομές, καφεδάκια, θέατρο και σινεμά... Έχει βέβαια κάνει και κάποια άλλα πράγματα αλλά τίποτε ουσιαστικό ως προσφορά στην πόλης μας. Και αυτό είναι το ζητούμενο: η ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Ακούστηκε επίσης, δεν ξέρω αν ισχύει ότι αποχώρησαν μέλη τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και από τα απλά μέλη λόγω ασυνεννοησίας με την Πρόεδρο και γιατί ο Σύλλογος δεν κάνει τίποτε που να αφήνει ένα όφελος στον κόσμο της Μεγαλόπολης. Δεν ξέρω τι φταίει, δεν είναι δουλειά μου να το πω. Αφήστε όμως να ακουστούν όλες οι απόψεις. Είναι κάτι που θα βοηθήσει όλους μας βγάλουμε σωστά συμπεράσματα για το θέμα. Σας είμαι υπόχρεος που με διαβάσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σας ευχηθώ κι εγώ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ και να πάνε όλα καλά στον τόπο μας που έχει τόσα προβλήματα αλλά μη ικανούς άρχοντες να τα αντιμετωπίσουν. Ειδικά στη Μεγαλόπολη. Κυρία Δημητρακοπούλου, διάβασα όλα τα παραπάνω σχόλια που έγιναν για την "Καλλιστώ" και επειδή ξέρω κάποια πράγματα από αυτά που γίνονται στην πόλη μας, σας διαβεβαιώ ότι ο Σύλλογος αυτός, ενώ ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις στην πορεία έχασε την περπατησιά του και γίνονται πράγματα μόνο και μόνο για το θεαθήναι και την προβολή ορισμένων μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, τα οποία συμπεριφέρονται συχνά με αγένεια και ξιπασιά. Επίσης υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες από κάποιες κυρίες, που για να τις ικανοποιήσουν είναι αποφασισμένες "να πατήσουν επί πτώμασι". Βέβαια έχουν αρχίσει κάποια απλά μέλη του Συλλόγου και τις καταλαβαίνουν οπότε αποχωρούν για να μη γίνουν δεκανίκια σε αυτές τις γυναίκες-υποψήφιες δημοτικούς συμβούλους κλπ. Επίσης η "Καλλιστώ" αντί να προσφέρει κάτι θετικό στη Μεγαλόπολη και στις γυναίκες της, αναλώθηκε σε εκδρομές στην Επίδαυρο, στη Δημητσάνα, στο σπήλαιο Κάψα, στην Τρίπολη για σινεμά και καφέ, στην Αθήνα για θέατρο. Έκανε δυο-τρεις κινήσεις μαζέματος τροφίμων αλλά κι αυτό ιδέα άλλων ήταν και την υιοθέτησαν. Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να φέρουν έναν αέρα αισιοδοξίας και ανάπτυξης. Μόνο γλέντια και χορούς, τσάγια και συμπάθεια. Το χειρότερο όλων είναι ότι το παιχνίδι παίζεται από λίγες κυρίες που "λύνουν και δένουν" μέσα στο Δ.Σ. χωρίς σεβασμό σε τίποτα παρά μόνο με στόχο την προσωπική τους προβολή και ανάδειξη. Να αναδειχτούν όμως που και πώς; Σε μια πόλη που φθίνει και δεν έχει μέλλον αν συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος; Δεν το βλέπετε και σεις ξεκάθαρα; Είστε ευφυής άνθρωπος, κ. Δημητρακοπούλου και πιστεύω ότι το βλέπετε που πηγαίνει αυτή η κατάσταση. Η "Καλλιστώ" όσο υπάρχει, θα είναι ένας ακόμη μικρής εμβέλειας, χωρίς όραμα και πρόγραμμα, τοπικός Σύλλογος, μια παρεϊστικη ομάδα που θα φθείρεται καθημερινά από την έλλειψη συνοχής, ειλικρίνειας, συνύπαρξης και από την ανικανότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Σας ευχαριστώ για την δημοσίευση της άποψής μου. Μερικές αλήθειες έγραψα, ξέρω τι λέω. Κάποτε θα με θυμηθούν κάποιες κυρίες που πιθανόν τώρα να "ξεσηκωθούν" διαβάζοντας όσα προανέφερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή