Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΦΟΔΣΑ: 22 -17 υπέρ της ΣΔΙΤ Τατούλη

22 -17 υπέρ της ΣΔΙΤ Τατούλη
Ψηφίστηκε η σύμβαση ΦΟΔΣΑ-Περιφέρειας για τα σκουπίδια

Με ψήφους 22 υπέρ, έναντι 17 κατά και 3 απουσίες, η γενική συνέλευση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διεξήχθη, χθες το απόγευμα στην Τρίπολη, αποδέχθηκε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ αυτής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων, που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό.

Αυτό σημαίνει, ότι, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου εξουσιοδοτεί την Περιφέρεια να προχωρήσει άμεσα στην προώθηση του αναθεωρημένου ΣΔΙΤ και στην υπογραφή του έργου με τον ανάδοχο (ΤΕΡΝΑ).

Κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Άργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία με καταγραφή των ονομάτων που ψήφισαν.

Κάποιοι απ’ τους 26 Δήμους, τάχθηκαν καθαρά υπέρ του ΣΔΙΤ, κάποιοι άλλοι, συμφώνησαν με το ΣΔΙΤ, επιθυμώντας ωστόσο, περαιτέρω βελτιώσεις και προσαρμογές, ενώ δήμοι, όπως αυτοί, της Σπάρτης, της Τρίπολης, του Άργους, της Κορίνθου και της Βόρειας Κυνουρίας, αντιστάθηκαν στο ΣΔΙΤ, επιμένοντας στην αποκεντρωμένη-δημοτική-διαδημοτική διαχείριση των σκουπιδιών, υπενθυμίζοντας στο τέλος, ότι θα μείνουν πιστοί στις θέσεις τους και ότι θα διεκδικήσουν νομικά το δίκιο τους.
Όσον αφορά το θέμα της εκλογής νέου προέδρου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα λόγω της παραίτησης Γρυπιώτη, η εκκρεμότητα αυτή, πρόκειται να λυθεί σε νέο συμβούλιο αφού υπήρξε αναβολή.
---------------------------------------------------------------------

Περιφέρεια Πελοποννήσου «Θετική εξέλιξη η απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου»

Η απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να υλοποιηθεί το μοναδικό νόμιμο, το πιο φιλικό περιβαλλοντικά και κυρίως το πιο οικονομικό έργο για τον πολίτη έργο αποτελεί μια θετική εξέλιξη.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεπής στη δέσμευσή της προς τους πολίτες σχεδίασε το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ολοκλήρωσε το διεθνή διαγωνισμό σε χρόνο ρεκόρ και έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις εδώ και δύο χρόνια.

Είναι ωστόσο λυπηρό μέλη του ΦΟΔΣΑ, τα οποία, παρά τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης του ΦΟΔΣΑ, συνεχίζουν την παραπληροφόρηση και την πολιτική της συκοφαντίας απέναντι στην περιφερειακή αρχή, κάτι που αντιβαίνει κάθε κανόνα δεοντολογίας και θεσμικής λειτουργίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πλευρά της έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα τη δημοκρατική λειτουργία και τους διακριτούς ρόλους των θεσμών, όπως επίσης τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.



15 σχόλια:

  1. Οι δικοί μας οι εκπρόσωποι στο ΦΟΔΣΑ ψήφισαν ή δεν ψήφισαν; Κι αν ψήφισαν, τι ψήφισαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ!!!
      ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ....ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ....
      ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΧΥΤΕΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ....

      Διαγραφή
  2. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ και ΦΟΥΣΕΚΗΣ είναι εκπρόσωποι του Δήμου Μεγαλόπολης στον ΦΟΣΔΑ. Τι να ψήφισαν άραγε ;
    ΤΑΤΟΥΛΗ δαγκωτό!!!
    Σκουπιδοεργοστάσιο στην Παλαιόχουνη και γιατί ΟΧΙ αύριο και στην Μεγαλόπολη...
    ΤΑΤΟΥΛΗΣ - ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως οπως ψυφισε και ο Μπουρας για Πλαιοχουνι ετσι μην ξεχνιόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Που είδες εσύ που ψήφισε; σε ποια απόφαση; Ενώ αντίθετα ο Τσιριγώτης και ο φουσκης φωναζαν εδώ ένα μεγάλο όχι ενώ μπροστά στο βασιλέα τατουλη ναι ναι ναι

      Διαγραφή
  3. Μα, αυτοί έσκιζαν τα ρούχα τους, ΚΑΤΑ του ΣΔΙΤ... Έτσι δε φώναζαν στα Δημοτικά Συμβούλια; Τι έγινε κύριε Δήμαρχε; Πραξικόπημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι» ψήφισαν επίσης ο κ. Παυλής και ο κ. Κακλαμάνος, η κυρία Αντωνία Γιαννούλη, ενώ «ναι» ο κ. Λυσίκατος, δήμαρχος Ν. Κυνουρίας, και ο κ. Τσιριγώτης από τη Μεγαλόπολη.Και να θυμαστε πως υπαρχει χαρτι που ο Τσιριγωτης ζηταει να φερουν στην Μεγαλοπολη τα σκουπιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε έχασα εκείνα τα παιδιά εναντίον των σκουπιδιών τα είδε κανένας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι καλε δεν ξερεις που μπορεις να τους βρεις?

      Διαγραφή
    2. Εκείνα με τις μαύρες σημαίες και λάβαρα, με συναυλίες και νταούλια με ειδικό λόγο η κυρία μ ε συνέντευξη ε; Αυτά;

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Παναγιωτη αρχοντα
      Της ρουφιανιας παραγοντα

      Διαγραφή
  6. Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΑΛΑΖΕΙ ΜΙΑΛΟ ΔΕΝ ΑΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΙ ΟΤΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ .ΣΠΥΡΟ ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου ειναι πλαστογραφημενη γιατι δεν τους παει στα δικαστηρια να τους παρει τα σώβρακα?Γιατι πολυ απλα λεει μπαρουφες.

      Διαγραφή
  7. Εκείνος ο λουκουμάς τις τρίτης παράταξης που είναι που πήρε το είκοσι τις εκατό κυρία Δημητρακόπουλου; Αλήθεια μόνο το Μπούρα ξέρουμε σαν αντιπολίτευση; Α ένα πουλάκι μου είπε ότι δεν θέλει να σπάσει τα αυγά γιατί του ταξαβε δημαρχία τα τρία κοκόρια. Αληθεύει; Γιατί δεν φαίνεται κάπου; Α το πουλάκι μου είπε ότι πήρε και παράνομα νερό σε ένα κτήμα.μπουρι λέει πάει και ας μην το δικαιούται. Όλα αυτά που δείχνουν τελικά ότι ξεπουλανε τα πάντα ο Τσιρίγο ο φουσκις και ο μιχο αρκεί να υπάρχουν στην εξουσία. Διότι ο φουσκις θα πάει Καλαμάτα ο Τσιρίγο στην Αθήνα και ο τρίτος σε είναι καλά το μαγαζάκι με τις χιλιάδες απευθείας αναθέσεις στο όνομα άλλης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά ρε φίλε μη κάτσει να σκάσει ο Γιαννάκης με τα δημοτικά όταν έρθει ο καιρός τότε θα δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή