Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Βαγγέλης Γιαννακούρας: Οι Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες δεν πρέπει να καταργηθούν...Είμαι υπέρ του σταυρού προτίμησης

Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας για τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στον «Καλλικράτη»

Σχετικά με την συζήτηση που διεξάγεται τελευταία με αφορμή την διαβούλευση για τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον θεσμό του «Καλλικράτη» και μετά την επιστολή των 41 χωρικών Αντιπεριφερειαρχών προς την Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία εστάλη κατόπιν συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στην οποία είχα λάβει μέρος αλλά καθώς και μετά την επιστολή της συναδέλφου Ντίνας Νικολάκου θέλω με την παρούσα ανακοίνωση να ξεκαθαρίσω και να διευκρινίσω τα εξής:

Ο «Καλλικράτης» υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που συντελέστηκαν την τελευταία 20ετία και είναι ευχής έργον που υπάρχει, κυρίως τώρα, στην περίοδο της κρίσης.

Μετά από επτά χρόνια περίπου, στην υπηρεσία του «Καλλικράτη» πιστεύω ακράδαντα – για το καλό του τόπου και των πολιτών και χωρίς να βλέπω κοντόφθαλμα και για προσωπικό όφελος τα πράγματα- πως πρέπει να διατηρηθεί ο θεσμός του τοπικού Αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να υπάρχει εγγύτητα προς τους πολίτες και καλύτερη επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Επιπλέον θεωρώ σκόπιμο οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες να τίθενται στην κρίση των πολιτών και να υπάρχει σταυρός προτίμησης για την εκλογή τους. Άλλωστε οι Αντιπεριφερειάρχες δεν φαλκιδεύουν την Δημοκρατία αλλά αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό στοιχείο της.

Και η πράξη αποδεικνύει , πως τουλάχιστον στην Αρκαδία, την οποία έχω την τύχη να υπηρετώ, έχουμε να επιδείξουμε ένα μοναδικό έργο, που ποτέ στο παρελθόν και μάλιστα σε εποχές «παχιών αγελάδων» δεν είχε υλοποιηθεί και αυτό οφείλεται, εκτός από τις άοκνες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, εν πολλοίς στην ύπαρξη του θεσμού του τοπικού Αντιπεριφερειάρχη.

Θεωρώ δε, πως όσο ικανός και άξιος και αν είναι ένας Περιφερειάρχης και όσο και αν το επιθυμεί, είναι πρακτικά δύσκολο να ανταποκριθεί στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών μίας ολόκληρης Περιφέρειας ,αλλά και να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την πορεία υλοποίησης των έργων.

Οι Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες έχουν καλύτερη εικόνα της περιοχής ευθύνης τους, γιατί άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος τους και η κατάργησή τους θα φέρει δυσλειτουργία στις αιρετές Περιφέρειες , αλλά και γιγάντωση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, που έχουν βρει «ένα αποκούμπι» στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού.

1 σχόλιο:

  1. Καμία αντίρρηση στα όσα ωραία υποστηρίζει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας. Αλλά ο ίδιος εκλέγεται τόσα χρόνια σε αυτή τη θέση, νισάφι πια! Ας αφήσει και κάποιον άλλον νεότερό του να μας δείξει τι αξίζει! Έχει αγκιστρωθεί στη θέση και δεν λέει να κουνήσει. θα πείτε: Μα τον ψηφίζει ο κόσμος! Ναι, αλλά αφού με τον μηχανισμό που έχει, μπορεί να μαζεύει ψήφους, είναι σαν να "παίζει" χωρίς αντίπαλο. Όσες φορές κι αν βάλει, θα εκλέγεται, εκτός αν ξυπνήσει ο κσομάκης και πάψει να ψηφίζει ανθρώπους που εγκρίνουν μισοτελειωμένους δρόμους και πασαλείματα έργων. Γιατί, μην κοροϊδεύομαστε: έργα ουσίας δεν έγιναν στην Αρκαδία, τουλάχιστον στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Μας έχουν φλομώσει στις υποσχέσεις και στο ψέμα τόσο ο Τατούλης όσο και ο Γιαννακούρας. Μόνο στα γλέντια είναι πρώτοι και δικαίωμά τους βέβαια, αλλά μην προκαλούν κάποιους ανθρώπους που δίνουν μάχη για να έχουν λίγο ψωμί και γάλα στο τραπέζι τους. Γιατί οι κύριοι αυτοί δεν στερούνται τίποτα. Γι' αυτό ας μην λένε μεγάλα λόγια, τους έχουμε πια καταλάβει και απομυθοποιήσει. Που είναι κύριε Γιαννακούρα τα έργα που θα έπρεπε να γίνουν στη Μεγαλόπολη; έκανες κάτι ουσιαστικό; ΤΙΠΟΤΑ. Καλό καλοκαίρι να έχεις, για τον απλό κόσμο, δε δίνεις μια, ξεκάθαρα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή