Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Μήνυμα Δημάρχου Τρίπολης για την 25η Μαρτίου


Μήνυμα Δημάρχου Τρίπολης Για Τον Εορτασμό Της 25ης Μαρτίου


Ο εορτασμός της σημερινής ημέρας αποτελεί διπλή γιορτή, καθώς είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και παράλληλα η μέρα του Ευαγγελισμού της ελευθερίας του σκλαβωμένου Γένους των Ελλήνων. Αποτελεί το θρίαμβο της ζωής επί του θανάτου, νίκη της ζωής και του πολιτισμού επί της σκλαβιάς και της βαρβαρότητας.

Σήμερα, τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821, που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία του Έθνους και την ελευθερία του Λαού.

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο ακόμη και 200 σχεδόν χρόνια μετά. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας σε διεθνές επίπεδο, ο πολίτης έχει μεγαλύτερη ανάγκη να βρει σταθερές αξίες πάνω στις οποίες θα μπορέσει να στηριχθεί και να πορευθεί. Αξίες όπως η Δημοκρατία και η ελευθερία για την πρόοδο του τόπου μας, συνιστούν ισχυρά θεμέλια.

Έχοντας ως οδηγό τις θυσίες των προγόνων μας, είμαστε υποχρεωμένοι οι νεότεροι Έλληνες, να αναδείξουμε το νήμα και την σημασία των αγώνων τους και των θυσιών τους, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην πατρίδα μας. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του παρόντος, έχοντας παράλληλα ως οδηγό, το απαράμιλλο πνεύμα Ανθρωπισμού, που μας διδάσκει η Ορθοδοξία μέσα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου