Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Κόντρα Παπαηλιού - Νικολάκου για τα κέντρα κοινότητας Πελοποννήσου


Γιώργος Η. Παπαηλιού :
Τα κέντρα κοινότητας αποτελούν τα σημεία αναφοράς του Εθνικού Σχεδιασμού Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής
Η απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μην ιδρυθούν κέντρα κοινότητας σε επίπεδο δήμων συνδέεται με τη βούλησή της να ελέγχει τα πάντα και σ΄ αυτό το πλαίσιο να ασκεί μικροπολιτική


Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρέπει να στηρίξει θεσμικά και οικονομικά τους δημάρχους που προτίθενται να ιδρύσουν κέντρα κοινότητας στους δήμους τους

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά την ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για τα κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, είπε :
Τα κέντρα κοινότητας αποτελούν τα σημεία αναφοράς του Εθνικού Σχεδιασμού Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής.

Σε αντίθεση με όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ακολουθεί μοναχικό δρόμο. Με την άρνησή της να ιδρυθούν κέντρα κοινότητας ανά δήμο, στην ουσία δεν συμμετέχει στον Εθνικό Σχεδιασμό. 
Αποδεικνύει ότι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η τοπική αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού αγνοείται και μάλιστα σε θέματα που αυτή, λόγω αμεσότητας και εγγύτητας προς τον πολίτη, έχει γνώση των πραγμάτων.

Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου προβλέπει τη λειτουργία «επιτελικής δομής» !!! σε επίπεδο περιφέρειας, πέντε κέντρων κοινότητας στις πρωτεύουσες των νομών και κινητές μονάδες !!! για την κάλυψη των υπολοίπων δήμων !!! Σε αντίθεση με τα 21 κέντρα κοινότητας που θα ιδρύονταν στην Πελοπόννησο, αν ακολουθούνταν ο Εθνικός Σχεδιασμός.

Η στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνδέεται με τη βούλησή της να ελέγχει τα πάντα και σ΄ αυτό το πλαίσιο να ασκεί μικροπολιτική.

Είναι γνωστό, ότι πολλοί δήμαρχοι προτίθενται να δημιουργήσουν κέντρα κοινότητας στους δήμους τους. Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρέπει να τους στηρίξει θεσμικά και οικονομικά.

-------------------------------------------------------------------------------

Κωνσταντίνα Νικολάκου
«Οι Πελοποννήσιοι πολίτες δε χρειάζονται «άφαντους» βουλευτές – πατερούληδες & σωτήρες»

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Παπαηλίου σχετικά με τα Κέντρα Κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Με νέα ανακοίνωσή του επανεμφανίστηκε ο «άφαντος» βουλευτής Αρκαδίας κατηγορώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί δήθεν δεν ακολουθεί τον εθνικό σχεδιασμό, απειλώντας την ταυτόχρονα ότι θα μεσολαβήσει στο Υπουργείο ώστε να την «συμμορφώσει».

Το κοινωνικό πρόγραμμα της Πελοποννήσου το διοικεί η Περιφέρεια και μόνο αυτή, καθώς αυτή το διεκδίκησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε αυτήν εκχωρήθηκε απευθείας. Ποτέ δε δεχθήκαμε κανένα «Υπουργό – Πατερούλη» που θα επιβάλλει τις απόψεις και θέσεις του ενάντια στη βούληση των πολιτών. Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έγινε στη βάση πραγματικών δεδομένων, ρεαλιστικών αναγκών και εισηγήσεων των υπηρεσιών της, είναι προδήλως απέναντι στο αποτυχημένο και ζημιογόνο για τους πολίτες σχέδιο της κας Φωτίου.

Την εντολή στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών την έχουν δώσει με την ψήφο τους οι ίδιοι οι πολίτες και γι’ αυτό έχει έλεγχο των πάντων προς όφελός τους».

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στην κ. Νικολάκου. Ο βουλευτ΄ςη του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ για το νομό μας, βγάζει πότε - πότε κάτι ανακοινώσεις της κακιάς ώρας και ο μισθός να πέφτει. Και δεν είναι λίγα τα λεφτά, μεταξύ μας. Καλά περνάει ο άνθρωπος. Τι τραβάει ο τόπος μας με όλους αυτούς τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, δεν λέγεται. Άντε να βάλουμε μυαλό και να τους στείλουμε σπίτια τους στις εκλογές, γιατί όσο μένουν στα πράγματα μας κάνουν κακό. Ούτε τσίπα έχουν να σωπαίνουν τουλάχιστον. Κατάντια, μωρ' αδελφέ μου και ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιον εθνικό σχεδιασμό και πράσινα άλογα; Οι άνθρωποι έχουν τσακίσει και λιανίσει
    τον λαό με τα μέτρα που ψηφίζουν και μετά, με απίστευτο θράσος, μιλάνε για βοήθεια στους φτωχούς και στους ανήμπορους. Εσείς, κύριοι, μας οδηγήσατε σε αυτή την κατάσταση και δεν αισχύνεστε αλλά θέλετε να το παίξετε και σωτήρες μας. Ε, άντε από δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή