Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Εκπαίδευση : 3ήμερη επιμόρφωση για καθηγητές - Χρήση (Scientix) στα δημοτικά

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο 
της «Εκπαιδευτικής δράσης για την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική»
Πελοπόννησος 2016-2017

Φορέας υλοποίησης:
Κέντρο ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης»
& Λύκειον των Ελληνίδων Παράρτημα Τρίπολης
με την ευγενική χορηγία του «Ιδρύματος Γεώργίου & Βικτωρίας Καρέλια»

Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικοπαιδαγωγό κα Νάνση Τουμπακάρη σε αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης (οδ. Νίκου Γκάτσου) την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 14.30 και θα διαρκέσει δυο ώρες. Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων (δασκάλους, μουσικούς, γυμναστές, φιλόλογους κ.ά.).

Θα περιλαμβάνει: 
· Εμπεριστατωμένη παρουσίαση των λαϊκών μουσικών οργάνων και της παραδοσιακής μουσικής, με μουσικά παραδείγματα απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας και τα παράλια της Μ. Ασίας.
· Παράδειγμα διδασκαλίας και ενορχήστρωσης ενός παραδοσιακού τραγουδιού
· Προτάσεις για σχέδια εργασίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τον λαϊκό μουσικό πολιτισμό, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των κουδουνιών στα ζώα και στον άνθρωπο.

Οι συμμετέχοντες θα παίρνουν ένα DVD-data στο οποίο περιέχονται:
· ο «Οδηγός για Νέους» του Κέντρου, με τίτλο «Ένα βιολί διηγείται» της Νάνσης Τουμπακάρη σε μορφή pdf,
· 52 ηχητικά παραδείγματα με μουσικές από όλον τον ελλαδικό χώρο, 
· σχετικά βίντεο,
· εκπαιδευτικό υλικό για χρήση στην τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να πάρουν μέρος στο σεμινάριο, θα πρέπει να αποστείλουν την παρακάτω Δήλωση συμμετοχής* ως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου Φ. Ανωγειανάκης:
Γραμματειακή υποστήριξη: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00
Τηλ. 210-3231164 (Γρηγόρης Φιλίδης)

Οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν επίσης βεβαίωση παρακολούθησης, με τη σφραγίδα του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», υπογεγραμμένη από τον καθηγητή εθνομουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών κ. Λάμπρο Λιάβα (που έχει την επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος) και την επιμορφώτρια μουσικοπαιδαγωγό κα Νάνση Τουμπακάρη. 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017)
Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω το σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, το οποίο γίνεται στο πλαίσιο της «Εκπαιδευτικής δράσης για την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου, ώρα 14:30-16:30.
Ονοματεπώνυμο: 
Ειδικότητα: 
Σχολείο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
------------------------------------------------------------------------



Την Τρίτη 07-02-2017 και ώρα 10:30, στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση των Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για την παρουσίαση των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων χρήσης της κοινότητας των επιστημών (Scientix) (http://www.scientix.eu/in-your-country/scientix-3-teacher-panel) στη σχολική τάξη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Scientix είναι μια από τις 100 σπουδαιότερες εκπαιδευτικές καινοτομίες του κόσμου. Μια διεθνής ομάδα από κορυφαίους ειδικούς στην εκπαιδευτική πολιτική βράβευσαν το έργο Scientix ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενέργειας που μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στη διδασκαλία και στη μάθηση σε παγκόσμια κλίμακα. Το Scientix, το οποίο συντονίζεται από το European Schoolnet με την οικονομική υποστήριξη από το πλαίσιο Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την καινοτομία, είναι μεταξύ των πρώτων δέκα με παγκόσμια δράση που έχουν αναγνωριστεί από τη HundrED.

Σε συνέχεια των βιωματικών εργαστηρίων θα προγραμματιστούν εξακτινωμένες επιμορφωτικές δράσεις για όλες τις εκπαιδευτικές περιφέρειες των σχολείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κατόπιν συνεργασίας με τους οικείους Σχολικούς Συμβούλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου