Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

"Καμπάνα" στον πρώην Δήμαρχο Μαραθώνα. για 1,2 εκ ευρώ αναθέσεις έργων από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

«Θεωρώ ότι η διαδικασία που ακολουθήσαμε είναι αντικειμενικά και διαυγέστερη και δημοκρατικότερη διότι στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μετέχει υποχρεωτικά και η Αντιπολίτευση και είναι προτιμότερο να αποφασίζει μια διαπαραταξιακή επιτροπή και όχι μόνος του ο Δήμαρχος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ιορδάνης Λοΐζος, αναφορικά με την πειθαρχική ποινή που του επεβλήθη.

Παράλληλα ο πρώην δήμαρχος σχολιάζει ότι «η πειθαρχική ποινή αν και αναπάντεχη, είναι σεβαστή, αλλά επειδή ως γνωστόν τέτοιες αποφάσεις τελούν υπό αίρεση το πιθανότερο είναι να μην επιβληθεί», συμπληρώνοντας ακόμη: «Το περίεργο είναι ότι τα περί ποινής, εμείς ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, τα μάθαμε από τον Ηλία Ψηνάκη και τους γνωστούς μηχανισμούς του!!! Γιατί η δική μας ενημέρωση, επίσημα δεν υπάρχει».

Αναλυτικότερα, η δήλωση του Ιορδάνη Λοΐζου έχει ως εξής:
Δεν είχα σκοπό να σχολιάσω την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ποινή που διατυμπανίζουν ο Ηλίας Ψηνάκης και οι γνωστοί πλέον μηχανισμοί του.

Κι αυτό γιατί πράγματι έγιναν παράτυπες, μη νόμιμες, πράξεις από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Κατηγορηθήκαμε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το 2014 πήρε αποφάσεις για 900 περίπου απευθείας αναθέσεις μικρών έργων και προμηθειών για τη διαχείριση της καθημερινότητας όπως συμβαίνει σε όλους τους Δήμους της χώρας, συνολικού ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ
Σύμφωνα με τη Νομοθεσία τις αποφάσεις αυτές έπρεπε να τις παίρνω εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος και όχι η Οικονομική Επιτροπή
Θεωρώ ότι η διαδικασία που ακολουθήσαμε είναι αντικειμενικά και διαυγέστερη και δημοκρατικότερη διότι στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μετέχει υποχρεωτικά και η Αντιπολίτευση και είναι προτιμότερο να αποφασίζει μια διαπαραταξιακή επιτροπή και όχι μόνος του ο Δήμαρχος.

1 σχόλιο:

  1. Εδώ δεν έχουμε πρόβλημα είναι πλέον και νόμιμες και ηθικές μιας και τις παίρνουν υποψήφιοι σύμβουλοι και υποψήφιοι πάρεδροι της πλειοψηφίας. Αλλά τώρα δεν τα βλέπει κανείς....τώρα είναι όλα τέλεια και χωρίς λακκούβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή