Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Τζίμα Ιμιρζιάδη: "καταδικάζουμε την προσπάθεια ανακοπής της ανάπτυξης στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας"


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Η Παλιά Πόλη αποτελεί μερικά χρόνια τώρα πυλώνα ανάπτυξης όλης της περιοχής και το αποδεικνύει συνεχώς. Το φετινό καλοκαίρι γέμισε από κόσμο όλη η ευρύτερη περιοχή και η ικανοποίηση των επαγγελματιών ήταν καθολική .

Πολλά χρόνια τώρα η ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας και οι αξίες της είναι αντικείμενο μιας προσπάθειας που προσβλέπει να κάνει γνωστή την Κυπαρισσία στο Πανελλήνιο με αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας και της τουριστικής ανάπτυξής της και να τονώσει την τοπική κοινωνία και οικονομία.Πραγματικά αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει, η Κυπαρισσία βγήκε από την αφάνεια, η Παλιά Πόλη αποτελεί τουριστικό προορισμό μικρού βεληνεκούς ακόμη, τα γραφεία ταξιδίων την περιλαμβάνουν στα προγράμματά τους, δεκάδες αφιερώματα στον συμβατικό και ηλεκτρονικό τύπο έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια, οι νέοι ποικιλοτρόπως ασχολούνται με την Παλιά Πόλη η οποία έχει γίνει μόδα για κάθε ώρα, οι επισκέπτες την φωτογραφίζουν αδιάκοπα, νέα ζευγάρια διαλέγουν την Παλιά Πόλη για γάμους ή φωτογραφίσεις γάμων.

Είναι άλλωστε παγκόσμιο φαινόμενο οι οικισμοί με ιστορία και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον να αποτελούν φορείς ανάπτυξης. Σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς η Παλιά Πόλη είναι το πρώτο αξιοθέατο σε κάθε πόλη.

Πιστεύουμε ότι προσωπικά έχουμε συμβάλλει και αγωνιστεί πολλά χρόνια για να έχουμε σήμερα αυτό το ορατό αποτέλεσμα που περιγράφεται ανωτέρω. Χρησιμοποιήσαμε το Παζάρι αντικών ως αιχμή των δράσεών μας και της επικοινωνίας για την Παλιά Πόλη, το οποίο αποδείχθηκε απόλυτα σωστό και αποτελεσματικό. Νέοι και αξιόλογοι επιχειρηματίες με μεράκι, αγάπη και γούστο έχουν στήσει όλες τις μικρές μονάδες που εξυπηρετούν τους επισκέπτες, αλλά και τους ντόπιους χειμώνα καλοκαίρι, συμβάλλοντας στην αναβάθμισή της και στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας με πολλούς τρόπους.

Και ακόμα έχει αρχίσει η αναγνώρισή της Παλιάς Πόλης και της αξίας της και από τους κατοίκους της και από την Δημοτική αρχή. Μας κάνει πραγματικά περήφανουςνα νοιώθουμε ότι έρχονται εκδρομείς από όλη την Ελλάδα να δουν την πόλη μας, που έχει ιστορία αιώνων και πολλά μνημεία που την καθιστούν διατηρητέο οικισμό.

Η ανάπτυξη και κυρίως η προοπτική της Παλιάς Πόλης είναι λυπηρό και ανόητο να δέχονται επιθέσεις και να υπονομεύονται από ιδιώτες με κοντόφθαλμη,εγωϊστική και μικρόψυχη οπτική μόνο και μόνο επειδή έτυχε το σπίτι τους να βρίσκεται στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, γεγονός που μας βρίσκει παντελώς αντίθετους.Αυτή η εξέλιξη μπορεί πράγματι να ενοχλεί κάποιες μέρες, κάποιες ώρες, κάποιους κατοίκους, αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε αναπτυσσόμενη περιοχή και σαφώς δεν αποτελεί λόγο ανακοπής της εξέλιξης. 
 Η Παλιά Πόλη,με όχημα την ομορφιά της και την αναγνώρισή της, θα ζήσει πολλούς αιώνες, ακόμα ομορφότερη, όταν εμείς οι μικροί άνθρωποι δεν θα υπάρχουμε.

Παρακαλούμε λοιπόν την Δημοτική αρχή να επιταχύνει την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει για την διαμόρφωση της πλατείας της Παλιάς Πόλης και την διευθέτηση και νομιμοποίηση του καθεστώτος που πρέπει να διέπει την ανάπτυξη και την λειτουργία της συγκεκριμένης αγοράς, αλλά και να επενδύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην βελτίωση των συνθηκών της προστασίας και ανάδειξης των μνημείων της Παλιάς Πόλης που αποτελούν και την αιτία και την αφορμή της ανάπτυξης αυτής.

Ελπίζουμε, επίσης, οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης αντιλαμβανόμενοι την προσπάθεια που γίνεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία και τον Δήμο να διαφυλάξουν με αγάπη καιμε την συμμετοχή τους την ποιοτική και ήπια ανάπτυξη της πόλης μας.

Τζίμα Ιμιρζιάδη
Πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου