Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τα 2,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Μεγαλόπολη


Ασθενής σεισμική δόνηση που έγινε ιδιαίτερα  αισθητή στην Μεγαλόπολη , με τα χαρακτηριστικά έντονου "βυθίσματος"

Συγκεκριμένα την νύχτα της Παρασκευής (116-9-2016),
στις  00.11 σημειώθηκε σεισμική δόνηση που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο είχε μέγεθος 2,7R με 2,8R και το επίκεντρο  να είναι πολύ κοντά στην Μεγαλόπολη, πλησίον της εθνικής οδού στο ύψος του νέου κόμβου της πόλης. 
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Τελική ενημέρωση
Μετά από επεξεργασία των στοιχείων το Εθνικό Αστεροσκοπείο δίνει ακριβή μέγεθος το 2,8R και έχει μετατοπίσει το επίκεντρο προς την περιοχή που βρίσκονται οι Βίγλες στην παλιά εθνική οδό Τρίπολης -Μεγαλόπολης.





5 σχόλια:

  1. Δεν ηταν σεισμος απο τα τρυπανια ηταν για τα κολονακια.ρε δημαρχεαστυνομια δεν υπαρχει στην μεγαλοπολη που γεμισες κολονακια τη μεγαλοπολη.σου αρεσει αυτο το θεαμα .κολονακια θα σε λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκανες κακή "διάγνωση" αγαπητέ. Το Αστεροσκοπείο μιλά για επίκεντρο στο ύψος του κόμβου της Μεγαλόπολης. Ο λόγος ήταν ότι "βούλιαξε" η Συνδετήρια από αυτοκίνητα που ήρθαν από Καλαμάτα-Κόρινθο να φάνε και να ψωνίσουνε στην πόλη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΑΘΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε καμιά πόλη της ελλαδας δεν υπάρχουν κολωνακια σε κεντρικό δρόμο το τονίζω δρ κεντρικό δρόμο παρά στη πόλη των τσιριγωφουσεμιχοπουλικων , , α ρε αντιδημσρχαρα τα πήρες όλα πάνω σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή