Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Απλήρωτο το Λιγνητόσημο από το 2013!!! τι συμβαίνει;;;;



Κυρία Δημητρακοπούλου,


Σας αποστέλλω την αριθ. 240/22.06.2016 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με τίτλο "Έγκριση του αριθμ. 8/7-6-2016 αποσπάσματος πρακτικού της Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Α.Π. Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης".


Πρόκειται ουσιαστικά για μία εκ των πολλών αντίστοιχων αποφάσεων που λαμβάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, καθώς είναι το αρμόδιο όργανο, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, που είναι αρμόδιο για την έγκριση ή μη των αποφάσεων-εισηγήσεων της αντίστοιχης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΑΠ (λιγνιτόσημο).
Συνήθως, η εν λόγω Επιτροπή εισηγείται την ένταξη νέων ή/και την απένταξη υφιστάμενων έργων/δράσεων από το εκάστοτε Πενταετές Ε.Α.Π. Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
Αναφέρω τη λέξη "συνήθως", γιατί σε εξαιρετικές περιπτώσεις εισηγείται και άλλης φύσεως προτάσεις, όποτε κρίνεται απαραίτητο, για την ομαλή και απρόσκοπτη υλοποίηση του ΕΑΠ.


Η προαναφερθείσα Απόφαση-έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου αφορά σε μια Απόφαση-Εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης, στο περιεχόμενο της οποίας περιλαμβάνεται μια πρόταση που έχει τη δική της αξία και δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά, όπως θα γίνει αντιληπτό στη συνέχεια...

Η Επιτροπή Παρακολούθησης λοιπόν, μεταξύ άλλων, εισηγείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο να αποσταλεί επιστολή προς την Διεύθυνση Οικονομικού της ΔΕΗ ( κοιν.Γενική Δ/νση Ορυχείων) με την οποία να ζητείται η άμεση κατάθεση των χρημάτων της παραγωγής του 2013 στον Ειδικό λογαριασμό, εντός του Β’ εξαμήνου του 2016.
Δηλαδή, η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ αναφέρει ότι έως τις 7 Ιουνίου του τρέχοντος έτους η Δ.Ε.Η. Α.Ε. δεν έχει ακόμα καταθέσει στον Ειδικό Λογαριασμό (με δικαιούχους την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Μεγαλόπολης & Γορτυνίας) τα ποσά που αντιστοιχούν στο έτος 2013!!!!!!!!!!!!

Για να γίνει κατανοητό σε όποιον δε γνωρίζει σχετικά, το 4ο ΕΑΠ αφορά στα έτη από 2012 έως και 2016 και, ως φαίνεται, η Δ.Ε.Η. Α.Ε. έχει καταθέσει ΜΟΝΟΝ τα χρήματα για το πρώτο έτος (2012) ενώ θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί και τα χρήματα για τα έτη 2013-2014 & 2015 (τα ποσά για το έτος 2016 λογικά θα -πρέπει να- κατατεθούν το 2017)...
Η Επιτροπή Παρακολούθησης, παρά αυτή την καθυστέρηση, φαίνεται να εκλιπαρεί τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. να δώσει μόνον τα χρήματα για το έτος 2013, αφήνοντας περιθώριο έως το τέλος του 2016 (δεν τρέχει τίποτα βρε αδερφέ...)!

Τι σημαίνουν όλα αυτά κα Δημητρακοπούλου;
Μήπως σημαίνει ότι έχει καταργηθεί στην πράξη το λιγνιτόσημο, απλά δεν το παραδέχονται οι αρμόδιοι;
Μήπως η Δ.Ε.Η. Α.Ε., έχει κηρύξει στάση-πληρωμών και στο λιγνιτόσημο;

Έστω κι αν δε συμβαίνει αυτό, ΠΩΣ συνεδριάζουν και ξανασυνεδριάζουν, εντάσσουν και ξαναεντάσσουν έργα (πρβλ. π.χ. τα έργα για το Κέντρο Υγείας που ανήγγειλε πρόσφατα ο κ. Ευ. Γιαννακούρας...) όταν η ΔΕΗ Α.Ε. έχει καταβάλει μόνον τα χρήματα του 2012;

Μήπως κοροϊδεύομαστε τελικά;

240  ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για ΕΑΠ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου