Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016.... ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για τα σκουπίδια Πελοποννήσου

Την ύστατη ευκαιρία για συνεννόηση στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών θα έχουν απόψε οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου στο Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ.
Ο διχασμός, όπως φάνηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, είναι απόλυτος και οι δήμαρχοι μοιρασμένοι μεταξύ της λύσης με ΣΔΙΤ σε επίπεδο Περιφέρειας και αυτής της τοπικής διαχείρισης ανά δήμο.


Οι διευκρινίσεις που θα δοθούν απόψε σε σχέση με τα τεχνικά στοιχεία της κάθε λύσης αλλά και οι διαβουλεύσεις που έγιναν όλη την εβδομάδα εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε απόφαση.
Παρά ταύτα εκφράζεται πλέον φόβος ότι αν δεν δρομολογηθούν άμεσα λύσεις, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα πλημμυρίσει σκουπίδια η Πελοπόννησος, καθώς δήμαρχοι, Περιφέρεια και κυβέρνηση δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τη διαχείρισή τους.
Ο καθένας μεταβιβάζει την ευθύνη και δεν αναζητείται ο κοινός τόπος που επιβάλλει η λογική.

Η αποψινή συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ είτε θα ανάψει ένα μικρό φως στο τούνελ είτε θα οδηγήσει στο απόλυτο αδιέξοδο την Πελοπόννησο.
Το πρόβλημα των σκουπιδιών ταλαιπωρεί επί σειρά ετών τον τόπο γιατί ο καθένας κομίζει την μοναδική του αλήθεια και πότε από ιδιοτελές συμφέρον πότε από άλλου είδους σκοπιμότητα δεν πράττει αυτό που επιβάλλει το συμφέρον της περιοχής.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου