Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Επιμελητήριο Αρκαδίας: ευχές ΠΑΣΧΑ και ενημέρωση



· Πως αμείβονται οι αργίες του Πάσχα 2016
Μεγάλη Παρασκευή (29-04-2016) δεν ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες, συνεπώς επιτρέπεται αυτή την ημέρα η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα, με εξαίρεση τους κλάδους των μισθωτών για τους οποίους προβλέπεται η εν λόγω ημέρα ως αργία, βάσει ειδικών διατάξεων (διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, συλλογικές συμβάσεις, διαιτητικές αποφάσεις κλπ).
Ειδικά για τα καταστήματα σύμφωνα με το άρθρο 4 του Β.Δ 748/66, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι της 13:00 της Μεγάλης Παρασκευής. Παράλληλα όμως είναι δυνατόν με απόφαση του Νομάρχη και μετά από σύμφωνη γνώμη των οικείων επαγγελματικών, εργοδοτικών και εργατικών οργανώσεων, να ορισθεί και διαφορετικά η λειτουργία των καταστημάτων την παραπάνω ημέρα εφόσον οι τοπικές συνθήκες το επιβάλλουν (Ν.425/76).
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


· ΤτΕ: Μειώθηκε η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια στο Α’ τρίμηνο του 2016
Δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης δανείων από επιχειρήσεις. Όπως διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος στην τριμηνιαία έρευνα της, στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου είχαν διατυπωθεί θετικές προσδοκίες για τη ζήτηση, που όμως δεν επαληθεύθηκαν.
 Όσον αφορά στα δάνεια προς τα νοικοκυριά η ΤτΕ διαπίστωσε ότι η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016, εξέλιξη που συμβαδίζει με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου, ενώ η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη.
 Όσον αφορά στα κριτήρια και τους όρους χορήγησης νέων δανείων, παρέμειναν αμετάβλητα τόσο προς τις επιχειρήσεις όσο και προς τα νοικοκυριά. Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2016.

· Μεγάλοι χαμένοι τα μπλοκάκια και όσοι εισπράττουν ενοίκια
Στα 1,8 δισ ευρώ φτάνει ο λογαριασμός της νέας φορολογικής κλίμακας και της νέας έκτακτης εισφοράς, που ετοιμάζεται να στείλει το υπουργείο Οικονομικών σε εκατομμύρια φορολογούμενους.

Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και μπλοκάκια, ενώ “κεραμίδα” πέφτει στα εισοδήματα από ενοίκια. Όσον αφορά, δε, στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, για να μετρήσουν κέρδη και απώλειες, θα πρέπει να περιμένουν την τελική έκβαση της μάχης με τους δανειστές, για να δουν αν η πτώση του αφορολογήτου θα σταματήσει στις 9.100 ευρώ ή θα πάει πιο κάτω.
Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

Σας ενημερώνουμε ότι το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας δεν θα κυκλοφορεί από τις 25 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου
Πολλές Ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου