Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Συνεδρίαση χθες στην Κόρινθο, ανεβαίνουν με νταλίκες και τρακτέρ οι Πελοποννήσιοι στην Αθήνα


Την άνοδο στην Αθήνα και την παράλληλη διατήρηση και συνέχιση των κινητοποιήσεων μέσω των μπλόκων αποφάσισαν οι αγρότες της Πελοποννήσου σε συνέλευση που έγινε στο μπλόκο του Ισθμού. 

 Στον ΑγροΤύπο μίλησε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης και μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, κ. Δημήτρης Δημητριάδης. 

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, μετά τις ζυμώσεις του Σαββατοκύριακου με τις συγκεντρώσεις της Πρωτοβουλίας και της Νίκαιας την Κυριακή, τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου αποφάσισαν να ανέβουν στην πρωτεύουσα για να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα την Παρασκευή. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 11 π.μ ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου από την Πανελλαδική επιτροπή μπλόκων, ενώ μαζική αναμένεται να είναι και η προσέλευση των αγροτών από την Κρήτη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου θα μαζευτούν τρακτέρ τα οποία θα βρίσκονται μέσα σε φορτηγά, από Γύθειο, Σκάλα και άλλες περιοχές της Λακωνίας για να καταμετρηθούν οι δυνάμεις και να ξεκινήσει η πορεία προς Αθήνα.

Όπως δήλωσε ο κ. Δημητριάδης: 
«Η Πελοπόννησος ανεβαίνει μαζικά, χωρίς ταμπέλες όλα τα μπλόκα της Πελοποννήσου αποφάσισαν χθες το απόγευμα στην Κόρινθο ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τα μπλόκα και παράλληλα θα υπάρξει μαζική κινητοποίηση. Θέλω να πιστεύω ότι θα συγκεντρωθούν τουλάχιστον 20.000 άτομα την Παρασκευή, υπολογίζω πως από την Πελοπόννησο θα ανέβουν 1500 - 2000 αγρότες». Παρά την συνάντηση και την επικοινωνία μεταξύ Νίκαιας και Πρωτοβουλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι δεν υπήρξε συζήτηση και ενημέρωση από πλευράς της πρώτης σχετικά με την σημερινή συνέντευξη τύπου στην Αθήνα. Για τις κινητοποιήσεις στα μπλόκα της Πελοποννήσου ανέφερε: «ο Ισθμός και η Νεστάνη είναι κλειστά εδώ και είκοσι ημέρες. Υπάρχει παραπληροφόρηση και έλλειψη προβολής από πλευράς ΜΜΕ για τις κινητοποιήσεις της Πελοποννήσου».
agrotypos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου