Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Δ/ση Κτηνιατρικής Π.Π.: Ξεκινούν οι υποχρεωτικές απογραφές αιγοπροβάτων ( 1 Νοε. - 15 Δεκ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

Από τη Δ/νση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι οι αιγοπροβα-τοτρόφοι υποχρεούνται να διενεργήσουν τις ετήσιες απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2015 από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και να τις κοινοποιήσουν στην κτηνιατρική υπηρεσία εντός προθεσμίας ενός μηνός από τη διενέργειά της και το αργότερο έως 15 Δεκεμβρίου 2015 που είναι η καταληκτική ημερομηνία .

Η υποχρέωση διενέργειας απογραφής και κοινο-ποίησής της στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία ισχύει για όλους τους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων, ακόμη και αν έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο, εφόσον δεν έχουν υποβάλει δήλωση διακοπής λειτουργίας.

Οι απογραφές θα παραλαμβάνονται στα γραφεία της υπηρεσίας μας (Τάπιας 9 Τρίπολη) τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 9.00 έως 13.30 και επιπλέον θα καταρτιστεί πρόγραμμα παραλαβής απογραφών ανά Δήμο και Τοπικό Διαμέρισμα που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους παρακαλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι:
1. Nα τηρήσουν το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί. 
2. Κατά την προσέλευσή τους να προσκομίζουν πλήρως και σωστά ενημερωμένο το μητρώο εκμετάλλευσης με τις μεταβολές και απογραφή ζωικού πληθυσμού. Μη ενημερωμένα μητρώα δεν θα γίνονται δεκτά.

Επιπλέον από τη φετινή χρονιά η κοινοποίηση της απογραφής είναι δυνατόν να γίνει ηλεκτρονικά με τη χρήση ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services. minagric. gr, ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί. Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται από την ψηφιακή υπηρεσία σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο εκμετάλλευσης. Υπάρχει δυνατότητα μίας μόνο ψηφιακής υποβολής των στοιχείων της απογραφής και σε περίπτωση ανάγκης τροποποίησης λόγω λάθους θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί στην κτηνιατρική υπηρεσία.

Υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση του μητρώου και η απογραφή γίνονται με ευθύνη των κτηνοτρόφων και έχει αξία υπεύθυνης δήλωσης.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα:

Δ/νση Κτηνιατρικής Περ. Πελοποννήσου & Τμήμα Κτην/κής Αρκαδίας 2710222520 και 2710233981

Αγροτικό Κτηνιατρικό Γραφείο Λεβιδίου 2796022291

Αγροτικό Κτηνιατρικό Γραφείο Άστρους 2755022211



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου