Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Αστυνομικό Δελτίο: 50χρονος ημεδαπός απειλούσε επί 12 έτη συστηματικά 38χρονη ημεδαπή - Επιστροφή αδειών αδήγησης/πινακίδω ενόψει εκλογών

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων, παράνομης βίας και μαστροπείας, πράξεις που έλαβαν χώρα και μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, ο όποιος απειλούσε επί 12 έτη (από το 2003 ως τη σύλληψή του) συστηματικά 38χρονη ημεδαπή, με το πρόσχημα της δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών της στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό της σε σειρά ερωτικών δραστηριοτήτων

Από την ψηφιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα του 50χρονου (υπολογιστές, διακομιστές κτλ), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευμένα εκατοντάδες αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο) ερωτικού περιεχομένου

Στα αρχεία αυτά απεικονίζονται και άλλες γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται να διακριβωθούν, ενώ φέρεται να είχαν αποσπαστεί από αυτές, με παρόμοιο τρόπο δράσης, με σκοπό τη δόλια και οικονομική εκμετάλλευση τους


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορά παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, παράνομης βίας και μαστροπείας, πράξεις τελεσθείσες και μέσω διαδικτύου, σε βάρος 38χρονης ημεδαπής.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 38χρονης ημεδαπής στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία το 2003 ανταποκρινόμενη σε αγγελία για επαγγελματική φωτογράφηση προϊόντων, έναντι χρηματικής αμοιβής, ήλθε σε επικοινωνία με τον 50χρονο συλληφθέντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, μετά την αρχική φωτογράφηση ο 50χρονος έπεισε την 38χρονη να προβεί σε γυμνή φωτογράφηση και στη συνέχεια την απειλούσε, μέχρι και σήμερα (για 12 συναπτά έτη), ότι θα κοινοποιούσε τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο και σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος, εξαναγκάζοντάς την σε περαιτέρω γυμνές φωτογραφήσεις.

Από τα μέσα του έτους 2004, ο 50χρονος, χρησιμοποιώντας τις ίδιες απειλές, εξανάγκαζε την 38χρονη να συνευρίσκεται ερωτικά με άγνωστα άτομα έναντι χρηματικής αμοιβής, ασκώντας μάλιστα και πράξεις βίας εναντίον της για να κάμψει τις αντιρρήσεις της.

Από το 2008 ο 50χρονος χρησιμοποιούσε την 38χρονη μόνο σε γυμνές φωτογραφήσεις, εξαιτίας αναφερόμενης απόπειρας αυτοκτονίας της, ενώ από το 2014 την εξανάγκαζε επιπλέον να βγάζει τα ρούχα της μπροστά σε κάμερα Η/Υ, συνδεδεμένου στο διαδίκτυο σε ζωντανή σύνδεση, μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπου ο εκάστοτε χρήστης πλήρωνε διαδικτυακή συνδρομή.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ’ όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση τους, καθώς και τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων από τους αρμόδιους παρόχους τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών του Διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποιήθηκε ο 50χρονος ημεδαπός, ως εμπλεκόμενος στην παράνομη δραστηριότητα.

Κατόπιν των ανωτέρω, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες χθες (15-9-2015), διενεργήθηκαν έρευνες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία και στον χώρο εργασίας του 50χρονου, όπου διακριβώθηκε και ψηφιακά η συμμετοχή του στις υπό έρευνα πράξεις.

Ειδικότερα από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα που κατείχε ο 50χρονος (υπολογιστές, διακομιστές κτλ), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευμένα εκατοντάδες αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο) ερωτικού περιεχομένου που απεικονίζουν - εκτός από την 38χρονη - και άλλες γυμνές γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται να διακριβωθούν. Τα αρχεία αυτά φέρεται να είχαν αποσπαστεί με παρόμοιο τρόπο δράσης, με σκοπό την δόλια και οικονομική εκμετάλλευση τους.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· σταθερός Η/Υ, ο οποίος περιέχει (4) εσωτερικούς σκληρούς δίσκους σε διάταξη RAID,
· σταθερός Η/Υ που χρησιμοποιείται ως εξυπηρετητής (server) αρχείων, περιέχων (3) εσωτερικούς σκληρούς δίσκους,
· (120) φωτογραφίες με γυμνές γυναίκες και φωτογραφικό άλμπουμ με (31) φωτογραφίες όμοιου περιεχόμενου και
· δύο (2) κάρτες μνήμης
Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποδεικτικά συναλλαγών πληρωμής - καταβολής χρημάτων στο όνομα του 50χρονου από την επίμαχη ιστοσελίδα του διαδικτύου, τα όποια καταδεικνύουν την κερδοσκοπία του από την ανωτέρω παράνομη δραστηριότητα.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμέτοχη - εμπλοκή του 50χρονου και σε τυχόν άλλες όμοιες και συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
· Τηλεφωνικά: 111 88
· Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.
-----------------------------------

Εξιχνιάστηκε μία υπόθεση ληστείας και μία περίπτωση κλοπής σε καταστήματα, καθώς και μία απόπειρα κλοπής οχήματος στη Μεσσηνία

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο (2) άτομα, τα οποία συνελήφθησαν

Κατασχέθηκαν πιστόλι, χρήματα κ.α


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία υπόθεση ληστείας και μία περίπτωση κλοπής σε καταστήματα, καθώς και μία απόπειρα κλοπής οχήματος, στη Θουρία Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (15.9.2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας, κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, την 14.9.2015 το βράδυ, στη Θουρία Μεσσηνίας, αφαίρεσαν ταμειακή μηχανή από κατάστημα, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν φορτηγό όχημα ημεδαπού.

Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, ο 32χρονος, την 29.8.2015 το βράδυ, στη Θουρία Μεσσηνίας, μπήκε σε κατάστημα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρήματα.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι, τμήματα της προαναφερόμενης ταμειακής μηχανής και το χρηματικό ποσό των -115- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

-----------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ 
από 17.00 ώρα της 16.9.2015 έως 09.00 ώρα της 17.9.2015 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, χθες (16.9.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, ένας (1) 43χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες ηρωίνης και -5- δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο μετά από Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, χθες (16.9.2015) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 28χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
---------------------------------

Εξιχνιάστηκαν δεκαεννέα (19) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε καταστήματα, δωμάτια ξενοδοχείου και γραφεία, στην Κορινθία

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη ένα (1) άτομο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εκβίαση

Από την εγκληματική του δράση είχε αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -3.500- ευρώ


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δεκαεννέα (19) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε καταστήματα, δωμάτια ξενοδοχείου και γραφεία, στην Κόρινθο Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (16.9.2015) το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, ένας (1) 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εκβίαση.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, ο 27χρονος αφαίρεσε από λογιστικό γραφείο ημεδαπής, ένα κινητό τηλέφωνο και μία τσάντα που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία παρελήφθησαν από την ιδιοκτήτριά τους.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο ανωτέρω, από την 17.7.2015 έως την 13.9.2015, στην Κόρινθο Κορινθίας, είχε ακόμη διαπράξει:
· Δέκα (10) κλοπές και μία (1) απόπειρα, σε καταστήματα και γραφείο.

· Τρεις (3) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες, σε δωμάτια ξενοδοχείου, ενώ στη συνέχεια, απαίτησε εκβιαστικά χρήματα από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου προκειμένου να επιστρέψει τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.
Από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει συνολικά, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -3.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

-------------------------------


Επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας, εν όψει των Βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη επιστρέφονται από αύριο (18.09.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Σημειώνεται ότι αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (17.09.2015).

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές Αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα (17.09.2015).

Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:

• Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

• Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

• Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

• Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

• Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας και αδειών οδήγησης δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ.

-----------------------------------


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος ιερωμένου

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 42χρονου ημεδαπού και σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δυσφήμησης και συκοφαντικής δυσφήμησης

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση δυσφήμησης και συκοφαντικής δυσφήμησης ιερωμένου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από μήνυση που υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών από τον ιερωμένο, σύμφωνα με την οποία χρήστης του διαδικτύου, διαχειριζόμενος ιστοσελίδα εκκλησιαστικού περιεχομένου, άρχισε μέσω αυτής να δυσφημεί τον ανωτέρω κληρικό, παραθέτοντας ψευδή άρθρα.

Άμεσα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στον 42χρονο ημεδαπό.

Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη προχθές (16/09/2015) στην οικία του 42χρονου, όπου διεξήγαγε νομότυπη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε η διαχείριση της ιστοσελίδας από τον ίδιο.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
· Τηλεφωνικά: 11188

· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

· Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου