Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η Πελοπόννησος είναι το “κάστρο” του Λαφαζάνη

Η Πελοπόννησος αναμένεται να είναι το κάστρο της Αριστερής πλατφόρμας στις εκλογές.

Τόσο η πλειοψηφία των βουλευτών όσο και των νομαρχιακών οργανώσεων έχουν ανοικτά ταχθεί εναντίον του νέου μνημονίου και της πολιτικής της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναπόφευκτη διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος διαμορφώνει νέο πολιτικό τοπίο στον Μοριά.

Ακόμα και στην Κορινθία όπου οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κουρεμπές,Θελερίτη και Ψυχογιός πήγαν με την κομματική νομιμότητα το σύνολο των μελών της Νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος αλλά και των οργανωμένων μελών έχει ανοικτά τοποθετηθεί απέναντι απο την επιλογή του Πρωθυπουργού.

Το ίδιο συμβαίνει στην Αργολίδα και την Αρκαδία, ενώ στη Μεσσηνία οι δυνάμεις της Αριστερής πλατφόρμας είναι κυριάρχες ακόμα απο την εποχή του ενιαίου Συριζα.

Οι βουλευτές Αργολίδας Κοδέλας, Αρκαδίας Ζαχαριάς και Μεσσηνίας Πετράκος και Ψαρρέα έχουν ισχυρά ερείσματα στον αριστερό χώρο και στην κοινωνία και τις οργανώσεις μαζί τους.

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει στα ψηφοδέλτια της Πελοποννήσου στελέχη προερχόμενα απο το ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να περιορίσει τις απώλειες στην περιφέρεια.

Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προεξοφληθεί αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι τα στελέχη που έχουν προσεγγίσει τον ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΡΙΖΑ κουβαλάνε βαρίδια και δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητά στον άλλοτε ευρύ πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Απο την άλλη πλευρά η οργανωμένη αντιμνημονιακή στάση της Αριστερής πλατφόρμας θα προσελκύσει και σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων που θεωρούν κοροϊδια το σκληρό πλην…αριστερό μνημόνιο Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου