Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

47 περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ι.Μ. Βουλκάνου - Ναρκωτικά: Κορινθία, Λακωνία - Σύλληψη αστυνομικών για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και δωροληψία υπαλλήλου

Εξιχνιάστηκαν σαράντα επτά (47) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τροχόσπιτα, οχήματα και κατάστημα στη Μεσσηνία

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται συνολικά οκτώ (8) άτομα, εκ των οποίων το ένα συνελήφθη και τρία είναι έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης για παρόμοια αδικήματα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών

Από την εγκληματικής τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -73.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σαράντα επτά (47) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τροχόσπιτα, οχήματα και κατάστημα, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 22 έως 48 ετών, εκ των οποίων, ένας 29χρονος συνελήφθη, χθες (10.8.2015) το μεσημέρι, στη Θουρία Μεσσηνίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ τρεις είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης, επίσης για ίδια αδικήματα.

Σε βάρος όλων των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών κυρίως σε οικίες και παραθεριστικές κατοικίες.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικείες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 11.5.2014 έως και την 1.12.2014, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει:

· Τριάντα μία (31) κλοπές και δύο (2) απόπειρες, σε οικίες και εξοχικές κατοικίες. 
· Τέσσερις (4) κλοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. 
· Έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα, σε οχήματα. 
· Δύο (2) κλοπές σε τροχόσπιτα. 
· Μία (1) κλοπή σε κατάστημα.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -73.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

--------------------------------

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Ιερά Μονή Βουλκάνου για τον εορτασμό των εκδηλώσεων της 14ης και 15ης Αυγούστου 2015 

Για τη διευκόλυνση των πολιτών, που θα μεταβούν στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, της 14ης και της 15ης Αυγούστου 2015, ανακοινώνεται ότι, από την 17:30’ ώρα της Παρασκευής (14.8.2015), έως και την 12:00’ ώρα του Σαββάτου (15.8.2015), θα επιτρέπεται η άνοδος των οχημάτων προς την Ιερά Μονή, μόνο από:

· Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη - Ιερά Μονή Βουλκάνου.

· Λάμπαινα – Κακοπέτρι - Ιερά Μονή Βουλκάνου.

· Μελιγαλά – Νεοχώρι - Αρχαία Μεσσήνη - Ιερά Μονή Βουλκάνου.


Η κάθοδος των οχημάτων από την Ιερά Μονή, θα πραγματοποιείται μόνο προς τη Γέφυρα Βαλύρας.

Επιπλέον, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων προς το καθολικό της Ιεράς Μονής (Παλαιά Μονή Βουλκάνου), από την 18:00΄ώρα της Παρασκευής (14.8.2015), έως και τη 01:00’ ώρα του Σαββάτου (15.8.2015).

Παρακαλούμε για την κατανόηση των οδηγών, καθώς και για τη συμμόρφωσή τους, με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

----------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ 
από 09.00 ώρα της 11.8.2015 έως 17.00 ώρα της 11.8.2015 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, χθες (11.8.2015) το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Κορινθίας, ένας (1) 33χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους -6,5- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, χθες (11.8.2015) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Λακωνίας, ένας (1) 24χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
---------------------------------


Συνελήφθησαν χθες δύο αστυνομικοί για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και δωροληψία υπαλλήλου 

Πρόκειται για 34χρονο ανθυπαστυνόμο που συνελήφθη σε περιοχή της Ζακύνθου και 31χρονο ανθυπαστυνόμο που συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης


Συνελήφθησαν χθες (10-08-2015) σε περιοχές της Ζακύνθου και της Αττικής, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δυο αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Πρόκειται για δύο ανθυπαστυνόμους, 34 και 31 ετών, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου, συνελήφθη αρχικά, χθες το μεσημέρι, ο 34χρονος, την ώρα που είχε παραλάβει από δύο ιδιώτες, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Ζακύνθου, το προσημειωμένο ποσό των δέκα χιλιάδων πεντακοσίων σαράντα (10.540) ευρώ.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο αστυνομικοί, ισχυριζόμενοι ότι τους έχει ανατεθεί ο έλεγχος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των παραπάνω ιδιωτών, απαιτούσαν εκβιαστικά από αυτούς το χρηματικό ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη διενέργεια των ελέγχων.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το ποσό διαμορφώθηκε στις δέκα χιλιάδες πεντακόσιες σαράντα (10.540) ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν στη κατοχή του 34χρονου συλληφθέντα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του 34χρονου σε περιοχή της Ζακύνθου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, το ποσό των δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400) ευρώ, καθώς και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο ένας από τους παραπάνω ιδιώτες είχε παραδώσει στον 34χρονο, το 2014, το χρηματικό πόσο των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, προκειμένου και πάλι να μη διενεργηθούν δήθεν έλεγχοι.

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος είχε αναχωρήσει πριν λίγες μέρες από το νησί, συνελήφθη χθες το βράδυ σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία συνεργάζεται για την υπόθεση με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική σιδερογροθιά.

Ο 31χρονος προσάγεται στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου και μαζί με τον 34χρονο θα οδηγηθούν, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στην αρμόδια Εισαγγελία.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου