Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Ενημέρωση για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΗΝ 51Η ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΕΓΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τις Αρκαδικές Επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην 51η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας. Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο προσφέρει σημαντική επιδότηση για τη συμμετοχή τους. Η έκθεση διοργανώνεται στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου, στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Δήμου Τρίπολης. Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας
Ημέρες: Κυριακή 14 Αυγούστου – Κυριακή 21 Αυγούστου
Ώρες: 10:00-14:00 & 17:00-22:00

«Τripolis Street Food Festival». ΕΠΙμελώς…γευστικό!
Το 2ο «Tripolis Street Food Festival» είναι γεγονός. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης και την υποστήριξη του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης ανοίγουν τις πύλες του «Tripolis Street Food Festival» στις 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Άρεως.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 8/9, από τις 18:00 έως τις 00:00
Σάββατο 9/9, από τις 12:00 έως τις 00:00
Κυριακή 10/9, από τις 12:00 έως τις 00:00
Ένα κορυφαίο γεγονός, ΕΠΙμελώς…γευστικό!
Stay tuned!!!!!

E-ΕΦΚΑ: ΜΕ ΈΝΑ «ΚΛΙΚ» ΈΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΎΝΤΑΞΗ
Ένσημα και σύνταξη στο κινητό θα είναι η επόμενη ημέρα για τους υποψήφιους συνταξιούχους με την ολοκλήρωση του πλήρους ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, η πρώτη ψηφιακή υποδομή-πυλώνας, το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ), που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα αποτελέσει το κανάλι διαλειτουργικότητας με τα πληροφοριακά συστήματα άλλων φορέων, τις υφιστάμενες εφαρμογές και τα μητρώα της δημόσιας διοίκησης. Στον σχεδιασμό του περιλαμβάνεται η δυνατότητα να παρέχει στον ασφαλισμένο πληροφόρηση σχετικά με το ύψος της σύνταξης που έχει δομήσει, έπειτα από κάποια έτη ασφαλιστικού βίου, όπως η πρώτη 15ετία ασφάλισης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε ασφαλισμένος θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το ποσό των χρημάτων που θα λάβει εκείνη τη δεδομένη στιγμή του εργασιακού βίου του, βάσει ηλικίας, αποδοχών και ενσήμων, καθώς με το νέο ΟΠΣ ενοποιούνται όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες και λειτουργίες προς τα 6,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων του.


ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ (DELIVERY)
Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ενισχύει σημαντικά το πλέγμα προστασίας των εργαζομένων στη διανομή (delivery). Η ΚΥΑ αφορά στην ορθή συντήρηση των οχημάτων και ορίζει τις αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές των μέσων ατομικής προστασίας που οφείλει να παρέχει ο εκάστοτε εργοδότης στους διανομείς που απασχολεί, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες.


ΠΡΟΣΤΙΜΑ 10.000 ΕΥΡΩ ΣΕ 2 ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΘΕΜΙΤΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ
Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ επιβάλλονται σε 2 πρατήρια υγρών καυσίμων σε Φθιώτιδα και Κεφαλονιά, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, καθώς ύστερα από ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

«ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ»: ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ 3.000 ΝΕΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Την μεταφορά επιπλέον 375 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» υπέγραψε χθες η διοίκηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με στόχο να ξεμπλοκάρουν άμεσα περισσότερες από 3.000 αιτήσεις για φθηνά στεγαστικά δάνεια από νέους, ηλικίας 25-29 ετών. Έτσι, στην πράξη, είναι πλέον διαθέσιμα άλλα 500 εκατ. ευρώ, 375 εκατ. ευρώ από την ΔΥΠΑ και 125 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες στο πρόγραμμα που είχε – παρά τις υψηλές τιμές των ακινήτων – σημαντικά υψηλή ανταπόκριση. Έτσι, στις επόμενες ημέρες, εκτιμάται ότι θα έχουν εγκριθεί συνολικά, 8.000 στεγαστικά δάνεια, με πολύ χαμηλό επιτόκιο ή ακόμη και άτοκα σε νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Μετά την ψήφιση και την δημοσιοποίηση του νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε ΦΕΚ, η διοίκηση της ΔΥΠΑ «έτρεξε» τις αναγκαίες διαδικασίες ώστε, εντός των επόμενων ημερών να προστεθούν στα ήδη 5.000 εγκεκριμένα δάνεια, άλλα 3.000 τα οποία είχαν «παγώσει» από τις τράπεζες, εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων.

ΑΑΔΕ: SMS ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΦΕΙΛΩΝ
Μηνύματα υπενθύμισης για τη ρύθμιση των οφειλών καθιερώνει η ΑΑΔΕ από το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στα κινητά τηλέφωνα των φορολογουμένων για τις φορολογικές υποχρεώσεις και τις δόσεις ρυθμίσεων οφειλών. Με τη νέα εφαρμογή (app) για κινητά Android ή iOS οι φορολογούμενοι θα μπορούν να βλέπουν τη φορολογική τους εικόνα ή διαφορετικά το προφίλ τους, να πληρώνουν τις οφειλές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις και προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για επερχόμενες υποχρεώσεις τους. Με τα μηνύματα υπενθύμισης και ειδική εφαρμογή φορολογικού ημερολογίου η ΑΑΔΕ θα φροντίζει για την έγκαιρη υπενθύμιση των φορολογικών υποχρεώσεων, αναδεικνύοντας και τον κίνδυνο λήψης αναγκαστικών μέτρων στην περίπτωση που οι υποχρεώσεις γίνουν ληξιπρόθεσμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου