Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Ανω-κάτω η Ν.Δ. μεταξύ Νίκα και Πτωχού - Ανακοινώσεις την Δευτέρα

Μετά την ανακοίνωση του Κώστα Βλάσση ότι δεν ενδιαφέρεται να αφήσει την βουλευτική έδρα για την Περιφέρεια, κάτι που κάνει τους συντοπίτες του να πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε ως λαγός, η Αρκαδία είναι στα κάγκελα, για τις ίντριγκες στην κυβερνητική παράταξη.
Ανάλογες διαμαρτυρίες εκδηλώνονται και στους 5 νομούς που βλέπουν την εμμονή Σαμαρά να επιμένει, αυτή την φορά με αντικατάσταση του Βλάσση από τον Δημήτρη Πτωχό.

Μπροστά σε όλα αυτά και ενώ οι πληροφορίες έφεραν τον μηχανικό και επιχειρηματία από την Μεσσήνη να έχει δώσει το βράδυ της Τρίτης την τελική θετική απάντησή του στο Μαξίμου, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις τελικές βολιδοσκοπήσεις από το επιτελείο Μητσοτάκη. Βουλευτές από όλη την Πελοπόννησο, αντιπεριφερειάρχες και άλλοι κομματικοί παράγοντες θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μάλλον υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και διευθυντή γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπράτακου.

Στο στρατόπεδο του Παν. Νίκα επικρατεί οργή για τα τεκταινόμενα και ο ίδιος ο περιφερειάρχης τονίζει με έμφαση ότι είναι απολύτως αποφασισμένος να διεκδικήσει ξανά την Περιφέρεια και αν η Ν.Δ. έχει αντίθετη επιλογή θα προχωρήσει στην συγκρότηση ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με κορμό τα σημερινά του στελέχη που θα φροντίσει να εμπλουτιστούν και με υποψηφίους από όλο το πολιτικό φάσμα.

Τέλος, ανακοινώσεις να αναμένουμε από την ερχόμενη Δευτέρα οποιαδήποτε και αν είναι η εξέλιξη.


1 σχόλιο:

  1. Ανεξάρτητα από τη λαϊκή ετυμηγορία που θα καθορίσει ποιός θα είναι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως η ισχυρότατη, μετά τις εθνικές εκλογές, Νέα Δημοκρατία, προτίθεται να υποστηρίξει εν νέου έναν μη Αρκά για υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.
    Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι δεν προέκυψε υπουργική θέση για το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κ. Βλάση, στη νέα Κυβέρνηση, καταδεικνύει ότι παγιώνεται η δεινή θέση της Αρκαδίας στην Πελοπόννησο, σε σχέση με άλλους Νομούς, εφόσον έχει απωλέσει από καιρό το ρόλο που είχε παλαιότερα.
    Κοντολογίς, η Αρκαδία, και κατ' επέκταση η Τρίπολη ως κέντρο και οι περιφερειακές πόλεις-κωμοπόλεις της, διαφαίνεται πως θα είναι στο εξής θεατής των εξελίξεων και θα αδυνατεί να τις επηρεάσει στο ελάχιστο, συγκριτικά με άλλους Νομούς της Πελοποννήσου και αστικά κέντρα (Καλαμάτα, Κόρινθος).
    Σαφέστατα, είναι μια διαπίστωση οδυνηρή, πλην όμως αναπόφευκτη, εφόσον πληθυσμιακά αιμορραγούμε ολοένα και περισσότερο.
    Ας προβληματισθούμε λοιπόν και να πάψουμε να κάνουμε τα κοκκοράκια είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις περιφερειακές είτε στις δημοτικές, στην Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη, τη Γορτυνία και την Κυνουρία και κυρίως, να μην κατουριόμαστε από τη χαρά μας που μας βαρούν στην πλάτη οι κάθε λογής γραβατάκηδες και μη γραβατάκηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή