Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Δελτίο Τύπου για Εδαφικό Σχέδιο Μεγαλόπολης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
 ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 28-03-2021 
 
Το προτεινόμενο Εδαφικό Σχέδιο είναι μια νέα καταστροφική έκθεση ιδεών που δεν απαντά σε κανένα ζήτημα της επόμενης μέρας για το Δήμο Μεγαλόπολης. Στο μόνο που απαντά είναι να εντάσσει στις απολιγνιτοποιημένες περιοχές με όλες τις παροχές και χρηματοδοτήσεις, ακόμα και στο θεσμοθετημένο από το 1996 λιγνιτοσήμο, τους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας. Καταψηφίσαμε το εδαφικό σχέδιο γιατί είναι γενικολόγο, οδηγεί το Δήμο στην υπανάπτυξη, στην ανεργία, στη φτωχοποίηση και αντιμετωπίζεται γι΄άλλη μια φορά ως ένας φτωχός συγγενής ενώ θα έπρεπε να είναι πρωταγωνιστής. Άλλοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

 Η Δημοτική Ενότητα κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο την παρακάτω δική της πρόταση:
 1. Να απορριφθεί το εδαφικό σχέδιο και να έρθει νέο που θα αναφέρεται μόνο στο Δήμο Μεγαλόπολης και όχι στους όμορους Δήμους. 
2. Οι επιδοτήσεις, τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα μέσα από έναν ειδικό αναπτυξιακό νόμο να δοθούν αποκλειστικά στο Δήμο Μεγαλόπολης.
 3. Να καταγγείλει τη συντονιστική επιτροπή και το πρόεδρο του ΣΔΑΜ κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη που με εισήγησή τους στο εδαφικό σχέδιο περιλαμβάνονται οι περιοχές των Δήμων Τρίπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας.
 4. Να καταγγείλει τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα που ενώ γνώριζε το εδαφικό σχέδιο από τις 23- 11-2020 παραπληροφορούσε τους Δημότες της Μεγαλόπολης με συνεχή δελτία τύπου.
 5. Να εκφράσει την έντονη αντίδρασή του στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Βλάση, που προωθεί τη χρηματοδότηση της επένδυσης των 90.000.000€ σε φαρμακοβιομηχανία στη Τρίπολη που εντάσσεται στις απολιγνιτοποιημένες περιοχές, όπως επίσης που προωθεί τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα για όλη την Αρκαδία εις βάρος της Μεγαλόπολης.
 6. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις που εξυφαίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, από διάφορους παράγοντες, σε βάρος του Δήμου Μεγαλόπολης με την προσπάθεια ένταξης όμορων Δήμων ( Δήμος Τρίπολης , Δήμος Γορτυνίας , Δήμος Οιχαλίας) στις πληττόμενες περιοχές από την απολιγνιτοποίηση, ώστε να έχουν όλες τις χρηματοδοτήσεις και όλα τα κίνητρα στήριξης επενδύσεων, όπως φοροαπαλλαγές κ.λπ. Χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον των δημοτών, η Δημοτική Ενότητα ψήφισε την πρόταση της Δημοτικής αρχής για το Εδαφικό Σχέδιο Μεγαλόπολης.
 Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο κ. Δήμαρχος δεν δέχτηκε την πρόταση μας, τη συνεργασία και τη συμπόρευση όλων των παρατάξεων στη διεκδίκηση ενός δίκαιου Εδαφικού Σχέδιου. Αναλαμβάνει έτσι πλήρως την ευθύνη για ότι συμβεί στο μέλλον.
Εμείς επιμένουμε ότι ο Δήμος χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συστράτευση για να τεθούν όλοι αυτοί που επιβουλεύονται το μέλλον μας ενώπιον των ευθυνών τους.
Με συλλογικότητα, μαζί με τους φορείς, την κοινωνία, το συνδικαλιστικό κίνημα, θα αποτρέψουμε καταστροφικές πολιτικές για τον τόπο μας!!!


2 σχόλια:

  1. Κυρίως συμπόρευση με τους συνδικαλιστές για να Μεγαλουργήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου ρε σύντροφε Σπύρο, μπροστάρη στους αγώνες! Ακάματε στρατιώτη, που χύνεις επί τριάντα χρόνια τον ιδρώτα σου για τα δίκαια της Μεγαλόπολης!
    Από ένα μήνα ζωής να σου δώσει ο καθένας και η καθεμιά μας, να είσαι στις επάλξεις για χίλια χρόνια!!! Κρίμα που σε αδικούν οι συμπολίτες σου και σε έχουν στον "πάγκο" της πολιτικής παλαίστρας! Αν ήσουν τώρα Δήμαρχος εσύ, όχι μόνο δε θα κλείναν οι μονάδες της ΔΕΗ, αλλά θα κατασκεύαζαν και κανα δυο-τρείς ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή