Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Επιμελητήριο Αρκαδίας: 100.000 ΝΕΕΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόσκληση Επιδοτούμενoυ Προγράμματος «Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία 
και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών» 
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η εταιρεία Ανάπτυξης Πελοποννήσου «ΑΓΑΠΗΝΩΡ» του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σας ενημερώνουν για την πρόσκληση: «Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών».
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντική Ανακοίνωση) ή στην ιστοσελίδα του «Αγαπήνωρ» www.agapinor.gr
ή στα τηλέφωνα: 2710 227141-2 (εσωτ.4 ) και 2710 230232.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ TAXISNET ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2020 στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των φορολογουμένων στο Taxisnet. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πληρώσουν φέτος τον ΕΝΦΙΑ σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Οι φορολογούμενοι μπορούν φέτος είτε να εξοφλήσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ είτε να εξοφλήσουν τις δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) έως τις 30 Οκτωβρίου χωρίς να υπάρξει κάποια επιβάρυνση. Η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί στις 26 Φεβρουαρίου του 2021.

ΑΑΔΕ: ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ 
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MYBUSINESS SUPPORT
Σε λειτουργία τέθηκε στην πλατφόρμα myBusiness Support, η εφαρμογή για τη διαχείριση των ενστάσεων (αιτημάτων επανεξέτασης) για την αποζημίωση Ειδικού Σκοπού 1, την αποζημίωση Ειδικού Σκοπού 2, την αποζημίωση Ειδικού Σκοπού 3, την επιστρεπτέα Προκαταβολή 1 και , την επιστρεπτέα Προκαταβολή 2. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ: Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτημα επανεξέτασης μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την επόμενη ημέρα παραλαβής της ενημέρωσης. Τα σχετικά ενημερωτικά e-mail θα σταλούν σε όλες τις επιχειρήσεις εντός της επόμενης εβδομάδας. Ειδικά, οι επιχειρήσεις, που έλαβαν σχετική ειδοποίηση μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2020, μπορούν να υποβάλουν αίτημα επανεξέτασης μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες από την ενεργοποίηση της πλατφόρμας των αιτημάτων επανεξέτασης.

ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ 
ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ
Προθεσμία έως τις 5 Οκτωβρίου θα έχουν οι εκτιμητές ακινήτων προκειμένου να παραδώσουν τις προτάσεις τους στο Υπουργείο Οικονομικών για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χ. Σταικούρα προκειμένου να ξεκινήσει πάλι η διαδικασία που είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το περιορισμένο χρονικό διάστημα της προθεσμίας συνδέεται με το γεγονός πως ήδη έχει ολοκληρωθεί περίπου το 90% της διαδικασίας και οι εκτιμητές έχουν σχεδόν έτοιμες τις εισηγήσεις τους.

ΕΝΟΙΚΙΑ: ΠΟΙΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ 
ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Δημοσιεύθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις με τους πίνακες των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας που θα πρέπει να υπάρξει υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40% για τον Σεπτέμβριο αλλά και οι ΚΑΔ για τους οποίους οι ενοικιαστές έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν μείωση ενοικίου σε ποσοστό τουλάχιστον 30%. Στην περίπτωση που η μείωση είναι υποχρεωτική, η αποζημίωση θα φτάνει στο 30% επί του ενοικίου που δεν θα καταβληθεί (δηλαδή του κουρεμένου ενοικίου). Αν πάλι το κούρεμα συμφωνηθεί ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και στον ενοικιαστή, η επιστροφή φόρου θα είναι ίση με το 12% επί του αρχικού ενοικίου πριν αυτό κουρευτεί.

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100.000 ΝΕΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ 
ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ξεκίνησε το μεγάλο ανοιχτό πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επιδοτεί για έξι μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, κινητροδοτώντας νέες προσλήψεις, ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει με ειδική ρήτρα τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το νέο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ διαθέτει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 
ΤΩΝ ΠΑΡ. 51 ΚΑΙ 53Α ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 72 
ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ (Κ.Φ.Δ.)
Παρατείνεται έως και τις 7 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), φόρου διαμονής, περιβαλλοντικού τέλους, φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, για τις περιπτώσεις, που η προθεσμία έληγε σήμερα, και απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, οι οποίοι καταβλήθηκαν τον Ιούλιο. Αυτό ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Όπως διευκρινίζεται ειδικά, για τις επιχειρήσεις, που έχουν έδρα στις περιοχές, οι οποίες κηρύχτηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στις 20 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται έως και τις 26 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία.

ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
 ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Πακέτο παρεμβάσεων με στόχο τη μείωση του κόστους της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες θέτει σε εφαρμογή το ΥΠΕΝ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των μεγάλων καταναλωτών που επενδύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, δυνατότητα συμμετοχής των καταναλωτών στην αγορά με σχήματα διαχείρισης της ζήτησης, μείωση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες. Βασικός πυλώνας της νέας δομής της αγοράς ρεύματος είναι το Κοινοτικό πλαίσιο, το λεγόμενο target model που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη χώρα μας από 1ης Νοεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου