Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Επιτάχυνση επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την επιτάχυνση επέκτασης του δικτύου 
φυσικού αερίου
 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- γνωστοποίησε 
ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης,
στη συνάντηση που είχε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου με το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), στη συνεδρίαση του εν λόγω οργάνου στην Αθήνα, στην οποία μετείχε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση του σώματος το απόγευμα της Δευτέρας.
Επιπλέον, ο Π. Νίκας -με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού για την επέκταση του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τα δημόσια κτήρια-, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει περί τα 10 με 11.000.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων.

Εξ άλλου, ο υπουργός ενημέρωσε ότι πλέον, όσον αφορά τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, η αρμοδιότητα για τα έργα που θα εκτελούνται, καθώς και για την ήπια ανάπτυξή τους περνά στις Περιφέρειες, ενώ οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα είναι αρμόδιες για τη φύλαξη των εν λόγω περιοχών -ενώ η χρηματοδότηση για τις δράσεις τους θα καλύπτεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου