Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Θαν. Πετράκος: " μοναδικό θέμα στην ειδική συνεδρίαση Πε.Συ Πελ/σου το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Προφανώς καμία σχέση με ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ"!!

Χθες το απόγευμα πήραμε συνέντευξη εκτός από τον Περιφερειάρχη και από τον Θαν Πετράκο,
για το θέμα παρουσίαση μελέτης ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ στην ειδική συνεδρίαση του Πε. Συ. Πελ/σου στις 30/10/2019.

Η παράταξη Πετράκου ήταν που έφερε το θέμα "κλείσιμο μονάδων ΔΕΗ Μεγαλόπολης" προς συζήτηση.
Μας ξεκαθάρισε και αυτός , ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε θέμα παρουσίασης της συγκεκριμένης μελέτης στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Σήμερα πρωί εξέδωσε και το κάτωθι Δελτίο Τύπου, που αποσαφηνίζει θέμα και προσκεκλημένους της συνεδρίασης
(το απόγευμα θα δημοσιευτεί άρθρο πλήρες με τις 2 συνεντεύξεις και το ...παρασκήνιο)
----------------------------------------------------------------
18 Οκτωβρίου 2019 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ  
Με αφορμή δημοσιεύματα για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της ειδικής συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη οφείλω να δηλώσω τα εξής:

1.Η ειδική συνεδρίαση γίνεται στις 30 Οκτώβριου, μετά από δική μας επιστολή- πρόταση κατ αρχάς στις 2 Οκτώβριου. Στη συνέχεια στις 11 Οκτώβριου την πρόταση μας συνυπέγραψαν έξι (6) παρατάξεις .

2.Η πρόταση μας είναι απολύτως σαφής και συγκεκριμένη. Το θέμα της ειδικής συνεδρίασης έχουμε ζητήσει και πρέπει να είναι όπως το έχουμε ζητήσει :«Όχι στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη».

Τονίζουμε χαρακτηριστικά:«…Με δεδομένο ότι:
α) το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης στη χθεσινή (Τετάρτη 9/10/19) έκτακτη συνεδρίασή του ομόφωνα αντιτάσσεται στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ, 
β) οι εργαζόμενοι καθολικά αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να συνεδριάσει άμεσα και έκτακτα το Π.Σ. Πελοποννήσου με θέμα: «Όχι στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη»».

3)Στη συνεδρίαση έχουμε ζητήσει να προσκληθούν και να τοποθετηθούν:
1) Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ,
2)οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ,
3) ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,
4) οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης
και 5) το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

4) Συνεπώς το περιεχόμενο της συνεδρίασης επιμένουμε και οφείλει να είναι: 
Η οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ. Άρα δεν συζητάμε στη συνεδρίαση στις 30 Οκτωβρίου τίποτα άλλο .
Ούτε προφανώς είναι θέμα της συνεδρίασης η «μελέτη για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή, η οποία εκπονήθηκε από το Δίκτυο Δήμων “Βιώσιμη Πόλη”».Άρα κατά τη γνώμη μου ούτε ο κ. Γ. Γεώργιζας ούτε ο κ. Γ. Κρεμλής μπορούν να συνεισφέρουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συνεπώς κανένα νόημα δεν έχει να προσκληθούν.

5) Δηλώνουμε σε κάθε περίπτωση ότι θα κάνουμε ότι πρέπει για να μην «ξεστρατίσει» η συνεδρίαση σε ζητήματα αλλότρια με το θέμα ούτε φυσικά να «πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα» για να μην ξεσκεπαστεί η πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει τη Μεγαλόπολη , τη ΔΕΗ και ολοκληρώνει τη μετατροπή ενός κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος σε ακριβό εμπόρευμα για λίγους .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

 1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος18 Οκτωβρίου 2019 - 5:03 μ.μ.

  Για την "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΝΝΗΣΟΥ" τους Περιφερειακούς της Συμβούλους (ΠΕΤΡΑΚΟΣ & ΔΡΟΥΓΚΑΣ) καιτων άλλων 5 παρατάξεων που ζήτησαν με επιστολή τους να συζητηθει
  ως θέμα συζήτησης το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ και ο σχεδιασμός αντίδρασης.
  Ο κ. Νίκας από τις αρχες της βδομάδας ανακοίνωσε σ' όλα τα τοπικά ΜΜΕ ότι στην συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου θα συζητηθεί η μελέτη που του παρέδωσαν οι εκπρόσωποι της "ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ" και μάλιστα ανακοίνωσε και την παρουσία έγκριτων υψηλών προσκεκλημένων. Άρα η στροφή του κ. Νίκα είναι ολοφάνερη στους εργαζόμενους και τους πολίτες. Πρέπει να κατανοηθεί ότι αυτό και μόνο αυτό μπορούσε να είναι θέμα συζήτησης δηλ. το κλείσιμο των μονάδων που μέρα με τη μέρα προκύπτουν όλο και νέα στοιχεία με την επιλογή και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε δανειστές και ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.
  Σε κάθε περίπτωση η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ έχει σταθεί και στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και του πολίτες και τους Φορείς του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και απέναντι στην ολιγωρία της Περιφερειακής Αρχής και προηγούμενα και σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή