Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό/ Τι έρχεται στην Πελοπόννησο

Σύντομα θα ενημερώσει 
κάθε έναν ξεχωριστά 
για τα κέντρα φιλοξενίας 
που έχει εντοπίσει το υπουργείο 
σε κάθε περιφέρεια 
και θα ζητήσει εκτενώς 
τις δικές τους προτάσεις 
και θέσεις. 
Αυτό είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στους 13 περιφερειάρχες στην  σύσκεψη ια το μεταναστευτικό. 

Η σύσκεψη που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Κουμουτσάκου, καθώς και αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση των περιφερειαρχών να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης με τη διάθεση χώρων φιλοξενίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «εθνικό πρόβλημα», θέτοντας, όμως, όρους και προϋποθέσεις, όπως δήλωσαν μετά τη σύσκεψη, κατά την οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης τους ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης για την ταχεία και αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την αποσυμφόρηση των νησιών.

Οι περιφερειάρχες ζήτησαν ισοκατανομή των αλλοδαπών σε όλη την Ελλάδα, συνεπώς κλειδώνει η έλευση και άλλων προσφύγων στην Πελοπόννησο οι οποίοι θα προστεθούν στους 2000 που ήδη φιλοξενούνται αυτή την στιγμή, κυρίως στην Κόρινθο. 
Το πόσοι θα είναι αυτοί θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών που θα εισέλθουν στη χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το μυστικό σχέδιο για την Πελοπόννησο προβλέπει τη φιλοξενία περίπου 4500 μεταναστών σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία, αν και δεν αποκλείεται αυτός ο αριθμός να μεγαλώσει στην πορεία.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός, πρότεινε μεταξύ άλλων να αξιοποιηθούν ξενοδοχεία στην επαρχία, που δεν δουλεύουν, πράγμα το οποίο και τους ξενοδόχους θα σώσει και οι αλλοδαποί θα έχουν μια πιο αξιοπρεπή φιλοξενία, καθώς, όπως τους είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, απώτερος σκοπός είναι αυτό το μέτρο να είναι προσωρινό και οι αλλοδαποί να ενσωματωθούν στην κοινωνία ή να επαναπατριστούν.

Όχι άλλοι πρόσφυγες στην Κόρινθο
Ο Παναγιώτης Νίκας επέμεινε να μην επιβαρυνθεί άλλο η Κόρινθος, καθώς έχει ήδη φθάσει στα όρια της.
 Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου:
«Στα όριά του έχει φθάσει ο χώρος του στρατοπέδου της Κορίνθου. Είναι αδύνατον να υποδεχθεί επιπλέον πρόσφυγες! Η επισήμανση ότι το στρατόπεδο Κορίνθου δε μπορεί να δεχθεί επιπλέον πρόσφυγες, καθώς οι υποδομές του έχουν φθάσει στα όριά τους, καθώς και το αίτημα για ισοκατανομή των προσφύγων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, διατυπώνονται –μεταξύ άλλων- στο ψήφισμα που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Το σώμα, μετά από εκτεταμένη συζήτηση κατά την συνεδρίασή του, έκανε αποδεκτό το ψήφισμα που εισηγηθήκαμε».

2 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα σε όλους σας! Δε νομίζω ότι η Αρκαδία με τα προβλήματα που έχει, με την ελλειπή αστυνόμευση, την ανασφάλεια των κατοίκων στα χωριά και γενικά την κατάσταση που επικρατεί εδώ, μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες. Ας υπάρξει από την Κυβέρνηση μέριμνα ώστε να επαναπροωθηθούν στις χώρες τους. Σε πολλές εξάλλου από αυτές, ούτε πόλεμος γίνεται ούτε αναταραχές επικρατούν! Για ποιο λόγο έρχονται τα άτομα αυτά στην Ελλάδα κατά εκατοντάδες κάθε μέρα; Κάτι δεν πάει καλά. Να καταλάβουν ότι η χώρα μας δεν μπορεί να δεχτεί άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη περίπτωσή μας, ως χώρα, ισχύει το ρητόν: μάθανε πως γα....ε πλάκωσαν και οι ρομά! Έτσι είναι πατριώτη τα πράγματα: Σε μια χώρα διαλυμένη από τη δεκαετή κρίση, μας την πέφτουν όλες οι φυλές του Ισραήλ, που μόνον στο Ισραήλ δεν πάνε!
      Δεν είναι η Ελλάδα χώρα για να αντέξει ούτε πρόσφυγες πραγματικούς, ούτε μετανάστες ούτε λαθρομετανάστες. Δυστυχώς όμως, όποια Κυβέρνηση κι αν υπάρχει, θα υπακούσει σε όσα της ορίζουν οι πραγματικοί αφέντες της, οι Δυτικοευρωπαίοι...Οπότε, θα γεμίσουμε με μουσουλμάνους που γεννοβολάνε σαν τα κουνέλια και το κακό είναι ότι δεν τρώνε και τα αγριογούρουνα, λόγω θρησκείας, οπότε να δούμε με τι θα τους ταϊζουμε...

      Διαγραφή