Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Σωστός σίφουνας ο Νίκας στην Περιφέρεια! /ξεκαθάρισμα , δουλειά και προτεραιότητες από την 1η μέρα

Π.Νίκας: Όρισε τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες 
Κάλεσε "εργασιακή επιστράτευση" από Κυριακή - Ανάκληση αδειών
Προτεραιότητα μεταφορά μαθητών 
και πολιτική προστασία
Σε black list Τατούλης και Νικολάκου
Φύλλο και φτερό  οικονομικός 
έλεγχος  μεγάλης εταιρίας


Η επιλογή, έγινε με κριτήριο τις ψήφους που συγκέντρωσαν αφού ο περιφερειάρχης, θεώρησε πως αυτό, είναι το πλέον δίκαιο, καθώς όπως είπε, σχετίζεται και με την επιλογή της πλειοψηφίας των πολιτών. «Είναι το πρώτο δείγμα σεβασμού προς τη λαϊκή βούληση και ψήφο», δήλωσε χθες κατά την ανακοίνωση από την Τρίπολη ο Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας πως και οι πέντε, θα ξεκινήσουν άμεσα δουλειά.
Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε πως η θητεία τους είναι για ένα έτος και όρισε πρώτο αναπληρωτή του, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο.
Στη Μεσσηνία, αντιπεριφερειάρχης ορίστηκε ο  Στάθης Αναστασόπουλος.
Στην Αργολίδα ανέλαβε αντιπεριφερειάρχης ο Γιάννης Μαλτέζος, 
στην Αρκαδία, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, 
στη Λακωνία, ο Θεόδωρος Βερούτης και 
στην Κορινθία ο Αναστάσιος Γκιολής, 
με όλους, να έχουν το βλέμμα του στραμμένο στις οδηγίες του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος τους κάλεσε από την Κυριακή, πρώτη μέρα της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων τους, να σηκώσουν… μανίκια και να δουλέψουν σκληρά, διευθετώντας αρχικά, τη μεταφορά των μαθητών και τα της Πολιτικής Προστασίας. «Από σήμερα θα επισκεφθούν τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων και από την Κυριακή το πρωί, θα αναλάβουν υπηρεσία», είπε ο κ. Νίκας, ο οποίος κάλεσε τη γενική διευθύντρια και όλους τους διευθυντές των Περιφερειακών Ενοτήτων, είτε είναι σε άδεια, είτε όχι, το πρωί της Κυριακής να είναι δίπλα στους αντιπεριφερειάρχες για να αρχίσει η ενημέρωσή τους.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
«Η κατάσταση των ρεμάτων και γενικά των Περιφερειακών Ενοτήτων ενόψει των βροχών του φθινοπώρου και του χειμώνα, καθώς και η μεταφορά των μαθητών αφού ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, είναι τα πρώτα θέματα με τα οποία θα καταπιαστούν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες», δήλωσε ο κ. Νίκας, ο οποίος για μια ακόμη φορά στάθηκε στο θέμα των πόρων, που όπως είπε πρέπει να διαχειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή, αλλά και στη διοικητική αναδιοργάνωση, με αξιοποίηση των Στρατοπέδων της Κορίνθου, της Τριπόλεως και του Ναυπλίου. «Αυτό, για να τελειώσει η ιστορία με τα νοικιασμένα κτίρια για τις ανάγκες των υπηρεσιών μας, που στοιχίζουν 1.800.000 ευρώ το χρόνο», δήλωσε ο κ. Νίκας, τονίζοντας πως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να στεγαστούν σε αυτά. «Η… ιστορία με τα μοναδικά και αναγκαία κτίρια που συνεπάγονται σπατάλη χρημάτων, προφανώς, πρέπει να τελειώσει», σημείωσε εμφατικά ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, ανακοίνωσε πως πριν παραλάβει την Περιφέρεια θα κάνει… φύλλο και φτερό για να την ελέγξει, διεθνούς φήμης εταιρεία.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ, ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
«Τα στελέχη αυτής της εταιρείας θα μελετήσουν όλα τα διοικητικά και οικονομικά στοιχεία και εύχομαι να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα», είπε ο κ. Νίκας, επισημαίνοντας πως αν χρειαστεί, είναι διατεθειμένος ακόμη και συγγνώμη να ζητήσει, ξεκαθαρίζοντας πως δε γινόταν διαφορετικά, αφού δε θα μπορούσε να παραλάβει μια… λευκή επιταγή! «Υπάρχει μια συνήθης κατάσταση εδώ», ανέφερε ο περιφερειάρχης που επεσήμανε πως προτίθεται να συνεργαστεί με όλους και με τον κ. Δέδε και με τον κ. Μπουντρούγκα, ακόμη και με τη Νέα Πελοπόννησο του Πέτρου Τατούλη, εκτός φυσικά από τον ίδιο και την κα Νικολάκου κυρίως και ίσως 1, 2 ακόμη άτομα. «Έχω αναφερθεί σε αυτό, αφού η συμπεριφορά των συγκεκριμένων ήταν ακραία, όπως και η επιθετικότητα, κάτι που εύχομαι να σταματήσει», δήλωσε ο περιφερειάρχης, λέγοντας σε όλους τους τόνους, πως ξεκινά με κάθε πρόθεση συνεργασίας. «Εύχομαι να γίνουν όλα τα αναγκαία βήματα ώστε να συγκλίνουμε. Επί των ημερών μας άλλωστε, το Περιφερειακό Συμβούλιο δε θα είναι αρένα αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων ή εκτοξεύσεως ύβρεων, τις οποίες έχουμε ζήσει και δηλητηρίαζαν την πολιτική μας ζωή», σημείωσε με νόημα και αιχμές κατά της απερχόμενης Αρχής ο Παναγιώτης Νίκας, που στάθηκε και στα έργα. «Με 21% απορροφητικότητα, είναι βέβαιο πως ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων είναι άμεσος! Κάποια έργα δεν προχωρούν και η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για έργα σε κεντρικό επίπεδο. 
Επομένως, ο δρόμος τον οποίο έχουμε, είναι να προχωρήσουμε σε απεντάξεις και εντάξεις νέων έργων και έχουμε βρει τον τρόπο να προχωρήσουν γρήγορα και οι διαδικασίες», δήλωσε καταληκτικά ο περιφερειάρχης, τον οποίο ευχαρίστησαν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι δεσμεύτηκαν για σκληρή και ουσιαστική δουλειά.

Πηγή: ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου