Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Συμπαραστεκόμαστε στην κινητοποίηση Ο.Μ.Ε. και “Σ.Ε.Ε.Ν.Π.”/ Δελτία υποστήριξης φορέων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Μεγαλόπολη 11/06/2019

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στην κινητοποίηση της Ο.Μ.Ε. και του “Σ.Ε.Ε.Ν.Π.”

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και των σωματείων μελών της στη Μεγαλόπολη.Είμαστε δίπλα σας στη δύσκολη μάχη που δίνετε για την ικανοποίηση του διεκδικητικού σας πλαισίου.

Είναι φανερό ότι προσπάθεια της εργοδοσίας,με τη βοήθεια διάφορων μνημονιακών νόμωνμε πρώτο και κύριο τον αντιδραστικό και βαθιά αντεργατικό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, της σταθερής εργασίας και του σταθερού ωραρίου. Με πρόσχημα την αναγκαιότητα προσαρμογής στις επιταγές της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας,επιβάλλουντις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και διάφορα άλλα αντεργατικά μέτρα.

Είναι ανάγκη να πάρει ηχηρή απάντηση η ενιαία στρατηγική που έχει επεξεργαστεί η αστική τάξη για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, πλήττοντας κάθε πτυχή της ζωής του λαού, τις ανάγκες και τα δικαιώματά του.

Είμαστε μαζί σαςστον αγώνα για :
· Επαναφορά και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕγια όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
· Κατάργηση όλων των αντεργατικών και μνημονιακών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και καταργούν εργατικά δικαιώματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
· Σταθερή δουλειά με δικαιώματα χωρίς ελαστικές σχέσεις, υποαπασχόληση, εργαζόμενους σε εργολαβίες και με το καθεστώς της ενοικίασης.
· Προστασία στην εργασία, με συνθήκες υγείας και ασφάλειας που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες και στο σύγχρονο επίπεδο της επιστήμης.

Συναντηθήκαμε και θα ξανασυναντηθούμε, στους αγώνες για το μεροκάματο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή σύνταξη, στον αγώνα των νέων για μόρφωση και δουλειά, αλλά και για το δικαίωμα στη δημόσια - δωρεάν παιδεία, υγεία και κοινωνική μέριμνα.

Οι εκλεγέντες Δημ. Συμ. της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Κατσιρούμπας Ε. Γεώργιος & Παναγουλοπούλου Λίλα.
-----------------------------------------------------------


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 11/06/2019
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

Το ΔΣ του Σωματείου μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπαράσταση των μελών μας στον Αγώνα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και τον σωματείων μελών της στη Μεγαλόπολη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου και την επίλυση των υπολοίπων προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί (πληρωμή εργολαβικών, ΑΗΣ, τριετίες, αναδρομικά, υγιεινή και ασφάλεια).

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε) αποτελεί κατάκτηση για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα και εργολαβικούς). Είναι μια ΣΣΕ που πρέπει να υπογραφεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες, για να αποτελέσει ένα παράδειγμα για όλους μας πως μέσα από οργανωμένους αγώνες μπορούμε να ελπίζουμε σε κατακτήσεις και δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι με τους οργανωμένους αγώνες τους, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των εργοδοτών, μπορούν να πετύχουν και να επιβάλουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους εργασίας. Καλή δύναμη.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
-------------------------------------------------------------------

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Ο ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ


· Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόποληςεκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα της ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας για Άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2021.
· Είμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων που εργάζονται στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης οι οποίοι αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της Μεγαλοπολίτης κοινωνίας, στον αγώνα τους για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εφαρμογή της.
Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας
Νίκος Αντώνακας                      Χ. Γεωργακόπουλος
-------------------------------------------------------------


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
ΟΔΟΣ: Λ. ΖΕΡΒΑ 8-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Το ΔΣ του Σωματείου μας εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στις δράσεις της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την σωστή εφαρμογή της προηγούμενης.
Καλούμε τα μέλη μας να στηρίξουν τον αγώνα των συμβασιούχων σήμερα και στο μέλλον.
Ο ΄΄ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ΄’ ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΣΣΥΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
--------------------------------------------------

Από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης
Ψήφισμα συμπαράστασης στους λιγνιτωρυχους από το Δήμο Μεγαλόπολης

-----------------------------------------------------------------------------
ΣΥΛΛΟΓΟς ΝΕΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"

Ο σύλλογος Νέων Μεγαλόπολης “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και ειδικότερα οι 8μηνίτες και οι εργολαβικοί που εργάζονται στα Λιγνιτωρυχεία του ΑΗΣ και τα Συνεργεία της ΔΕΗ, συμπαραστέκεται στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος (ΟΜΕ) και τα σωματεία μελών της στη Μεγαλόπολη.

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το Σωματείο ενέργειας στη Μεγαλόπολη (ΣΕΕΝΠ) καταγγέλλουμε τον Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), για τη πλήρη αδιαλλαξία του και τα εκβιαστικά διλήμματα, όρους και προαπαιτούμενα, που βάζει στην ΟΜΕ προκειμένου να υπογραφεί νέα Σ.Σ.Ε. Παράλληλα καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση της ΔΕΗ – ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ που δεν εφάρμοσε πλήρως και σε ορισμένους χώρους την ισχύουσα ΣΣΕ.

Καλούμε όλους τους φορείς να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους και στηρίζουμε τον αγώνα του εργαζόμενων που δουλεύουν με άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες και απαιτούμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα τους που αφορούν την:
· Άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2020
· Άμεση πληρωμή των εργαζομένων σε ΑΗΣ και ΣΒΟ με την σύμβαση της ΟΜΕ όπως έχει συμβεί και στους εργαζόμενους που εργάζονται στο ορυχείο.
· Άμεση πληρωμή των εργολαβικών υπάλληλων που εργάζονται σε εργασίες για λογαριασμό της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
· Την πληρωμή των αναδρομικών των μελών του σωματείου ενέργειας (ΣΕΕΝΠ) από την 24 Ιανουαρίου καθώς και των αναδρομικών των μελών του σωματείου μεταλλωρύχων Αρκαδίας και όσων δεν ανήκουν σε κανένα από τα σωματεία από την 20 Φεβρουαρίου που έγινε η επεκτασιμότητα της σύμβασης.
· Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς από τη στιγμή που έφυγαν 250 εργαζόμενοι από το λιγνιτικό κέντρο μετράμε 4 ατυχήματα σε 3 μήνες.
· Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να σταματήσουν οι εργασιακές σχέσεις – γαλέρας με 8μηνα και εργολαβικούς.
--------------------------------------------------




2 σχόλια:

  1. Ξυλο και φτυσιμο στους απεργοσπαστες.

    Πηρατε ρε κοτες 300 συξηση και δεν κανατε μια σταση εργασίας να στηριξετε αυτα που πηρατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας...Οι στάσεις εργασίας και οι ολιγοήμερες απεργίες είναι για να κοροϊδευόμαστε. Οι αγώνες απαιτούν διάρκεια, επιμονή και κόστος! Δεν είμαστε για τέτοια πατριώτες...Κάποτε, ήταν! Άντε γειά! Και καλά ούζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή