Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και παρουσίαση υποψηφίων του Κώστα Μιχόπουλου

Μήνυμα ξεκάθαρης νίκης έστειλε ο Κώστας Μιχόπουλος στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου που έγιναν χθες Παρασκευή 10 Μαΐου στην Μεγαλόπολη.

Η πολιτική εκδήλωση του Κώστα Μιχόπουλου άρχισε με τον καθιερωμένο αγιασμό, στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία όπου ο κ. Μιχόπουλος έκανε ανάλυση του προγράμματος του συνδυασμού του.

Στο τέλος , έγινε παρουσίαση των υποψηφίων στις εκλογικές περιφέρειες Γόρτυνος, Μεγαλόπολης , Φαλαισίας και την τοπική κοινότητα Μεγαλόπολης.

Ο Κώστας Μιχόπουλος μίλησε και δεσμεύτηκε για πολλά θέματα που αφορούν τους προγραμματικούς στόχους του για την περιοχή και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αλλά και τους πολίτες που γέμισαν τον χώρο έξω από το εκλογικό κέντρο και δημιούργησαν ένα δυνατό προεκλογικό κλίμα.


9 σχόλια:

  1. ΨΕΜΑ 1) Είχε υποχρεώσει την ΔΕΗ ως δήμαρχος στην Καρύταινα να τους στέλνει το ζεστό νερό της τηλεθέρμανσης δωρεάν.
    Έχει τηλεθέρμανση η Καρύταινα???

    ΨΕΜΑ 2) θα αναστηλωθεί το αρχαίο θέατρο όπως αναστηλώθηκε το κάστρο της Καρύταινας.
    Πότε αναστηλώθηκε το Κάστρο της Καρύταινας και δεν το ξέρουμε?Όποιος έχει στοιχεία ότι αναστηλώθηκε να μας παρουσιάσει φωτογραφίες γιατί εμείς οι πολίτες όσο το επισκεπτόμαστε δεν βλέπουμε να έχει γίνει καμιά σοβαρή αναστήλωση. Άλλο πράγμα είναι κάποιες ψευτοεργασίες που έγιναν στο παρελθόν.

    ΨΕΜΑ 3) Επιτέθηκε στο βήμα στο αύριο κατηγορώντας τους ότι έδιωξαν τις φύλακες φωτοβολταϊκά κτλ. Αυτά είναι κατηγορίες που αφορούν τον φίλο του τον Τσιριγώτη και κανέναν από το βήμα στο αύριο.

    ΨΕΜΑ 4) Τον ενημέρωσαν από το κοντρόλ κλείνοντας πως έχει πάνω από 700 άτομα για πρώτη φορά στα χρονικά.
    Όπως και στην εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο που είπε για άγρια καιρικά φαινόμενα ενώ ούτε καν ψιχάλιζε κι όλοι κοιτάζονταν μεταξύ τους με απορία .

    Όσο για τις φανφάρες χωρίς πρόγραμμα δεν θα σχολιάσω αλλά όταν ζητάς τον ψήφο μας και αρχίζεις με τόσο χοντρά ψέματα είναι μια πολύ κακή αρχή για τον τόπο μας κι όχι νέα αρχή.
    Μια νέα αρχή από τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Αν ακούσεις την ομιλία του Τσιριγώτη αυτά θα σου φανούν μικρά ψεματάκια μπροστά στο τεράστιο κατάλογο των ψεμάτων που είπε ο Τσιριγωτης.Οχι απλά ψέματα αλλά ποινικά αδικήματα.Έργα που έχουν δρομολογηθεί στο ΕΑΠ ενώ έχουν ενταχθεί το 2014 επί δημαρχίας Μπούρα τα βάπτισε δικά του και τα παρουσίασε σαν τωρινά έργα της δημοτικής αρχής.Έκτος αν το 2014 δεν ήταν δήμαρχος ο Μπούρας.Αν αυτό δεν ειναι αισχρό τι ειναι?

      Διαγραφή
    2. Ρε πατριώτη, δε σου έχουν πει ότι ο Μπούρας δεν έκανε τίποτα στα χρόνια που ήταν δήμαρχος; Μα, που ζείς;

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι υποστηρικτής του Μιχόπουλου αλλά για το (3) σημειώνω απλά ότι αυτές οι αναφορές του δεν στόχευαν συγκεκριμένα τον συνδυασμό Βήμα στο αύριο. Με τα δύο πρώτα που αναφέρεις συμφωνώ και συμπληρώνω επίσης τα περί δημιουργίας γραφείου στον Δήμο για μητρώο ανέργων, μπαρούφα την οποία είχε πει προεκλογικά και ο νυν Δήμαρχος. Από την στιγμή που υπάρχει ο ΟΑΕΔ αυτά είναι αστειότητες, πόσο μάλιστα όταν αυτό από το οποίο πάσχει η Μεγαλόπολη είναι η ύπαρξη επιχειρήσεων για να απασχολήσουν τον κόσμο κι όχι ένα μητρώο ανέργων από το οποίο να αντλούν οι επιχειρήσεις (που δεν υπάρχουν σημειώνω ξανά) εργατικό δυναμικό.
      Ο Μιχόπουλος έφερε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή ο οποίος πέταξε απλά τα προεκλογικά του πυροτεχνήματα ζητώντας ψήφους για το ευρωκοινοβούλιο (μάλιστα στην προσωπική του σελίδα την επίσκεψη στην Μεγαλόπολη την ανέφερε ως στάση του συνολικού προγράμματος της προεκλογικής περιοδείας του στην Πελοπόννησο κι εδώ μας τον παρουσίασαν ως συμμέτοχο και πρωτεργάτη του μελλοντικού σχεδιασμού για την Μεγαλόπολη, ουδεμία σχέση)
      αλλά μάλλον δεν άκουσε πολύ καλά αυτά που είπε. Γιατί ανάμεσα στα γενικόλογα πυροτεχνήματα περί ευρωπαϊκής χρηματοδότησης κάποια στιγμή του βγήκε μια δόση ειλικρίνειας κι είπε "θα μπορούσατε σε συνεργασία με άλλους Δήμους". Αυτό μάλλον δεν το κατάλαβε ο κύριος Μιχόπουλος κι έτσι μίλησε προχθές για δημιουργία μονάδας ανακύκλωσης στον Δήμο Μεγαλόπολης με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Μέτρησαν τις ποσότητες ανακυκλώσιμων που παράγει ο Δήμος Μεγαλόπολης ώστε να δικαιολογούν με την σειρά τους δημιουργία τοπικής μονάδας ανακύκλωσης η οποία να μπορεί στην συνέχεια να λάβει έγκριση χρηματοδότησης από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα; Μεταξύ άλλων τα δημογραφικά στοιχεία παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων; Ο Δήμος Τρικάλων (τον οποίο ανέφεραν στην εκδήλωσή τους στο πνευματικό κέντρο) των 82.000 κατοίκων, μήπως ξέρουν να μας πουν πόσες ολοκληρωμένες προτάσεις έχει καταθέσει στα Ευρωπαϊκά όργανα, πόσες από αυτές έλαβαν έγκριση και ποιο είναι το συνολικό ποσό που άντλησε από αυτά στην 5ετία; Ας πάνε να ρωτήσουν κι ίσως τότε καταλάβουν τι εννοούσε ο ποιητής όταν έλεγε στην Μεγαλόπολη "σε συνεργασία με άλλους Δήμους".
      Τέλος αναφερόμενος προς όλους τους συνδυασμούς έχω να πω το εξής. Από την στιγμή που εντάσσουν πλέον τα αυτονόητα (π.χ παιδικές χαρές) ως μέρος του μετεκλογικού προγραμματισμού του Δήμου, ας αφήσουν καλύτερα στην άκρη τις φανφάρες για μεγαλεπήβολα έργα των οποίων η χρηματοδότηση είναι ανύπαρκτη ή εάν υπάρχει ελπίδα άντλησης αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από κριτήρια κι αποφάσεις που λαμβάνουν όργανα και υπηρεσίες όχι μόνο εκτός Δήμου αλλά κι εκτός Περιφερειακής διοίκησης.
      Ως τώρα δεν άκουσα κανένα υποψήφιο να θέτει σαν προτεραιότητα την επιδίωξη συνεργασιών, ενεργού ρόλου του Δήμου Μεγαλόπολης και από κοινού διεκδικήσεις με τους υπόλοιπους ενεργειακούς Δήμους της χώρας για την μεταλιγνιτική εποχή (στην οποία η Μεγαλόπολη έχει μπει στην ουσία από το 2009 και προσφάτως βιώνει τις βίαιες κι άμεσες μεταβολές που επιφέρουν οι εξελίξεις στο πεδίο της ενέργειας και του περιβάλλοντος). Ο Δήμος Μεγαλόπολης (των μερικών χιλιάδων μόνιμων κατοίκων) μόνος του θα πορευθεί, έχουν επίγνωση οι υποψήφιοι ότι το ημερολόγιο δεν γράφει 1980 ή 1990 αλλά 2019;

      Διαγραφή
  2. Κύριε Μιχόπουλε έχω μια απορία.Τόσα χρόνια σαν δημοτικός σύμβουλος δεν ενθυμούμαι να προσφέρατε τίποτε στην Μεγαλόπολη κι ας δεχτούμε ότι φταίνε και δεν σας άφησαν οι κακοί συνεργάτες σας που εσείς είχατε επιλέξει να συμ πολιτευτείτε,αν και μερικοί από αυτούς που έδεναν και έλυναν εκεί μέσα τώρα τους βλέπουμε με έκπληξη στον δικό σας συνδυασμό. Πείτε μου όμως τόσα χρόνια σαν πρόεδρος της ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ. Α.Ε. ΟΤΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» όπου είσαστε ακόμη και σήμερα πρόεδρος τι καταφέρατε να κάνετε για την Μεγαλόπολη.Από ότι γνωρίζω εντελώς τίποτα οπότε αφού δεν καταφέρατε να κάνετε τίποτα και με τις δυο ιδιότητες σας δεν νομίζω να υπάρχει ελπίδα να κάνετε κάτι ούτε σαν δήμαρχος.Αν κάνω λάθος διορθώστε με και πείτε μου ποιες αναπτυξιακές ενέργειες επί της ουσίας έχετε προσφέρει στην Μεγαλόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ψαξε και τον δευτερο να μας πεις γιατι τον πρωτο τον ξερουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τον ξέρεις γιατί δεν μας τον λες και μας κρατάς σε αγωνία?

      Διαγραφή
  4. εσυ γεωργια το παιχνιδακι σου με το θαναση ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακολούθησα και τα 4 εγκαίνια γραφείων συνδυασμών Μεγαλόπολης που έγιναν.
    Τα περί αριθμού ατόμων τα θεωρώ φαιδρά και άνευ ουσίας, διότι υπάρχουν στοιχεία των θεατών που προσμετρούν περισσότερο, ώστε να αναγάγουμε σε όποια ποσοστά αποδοχής.
    Ας πούμε πόσοι απο τους παρευρισκόμενους ήταν οικείοι υποψηφίων και πόσοι αμιγείς ψηφοφόροι.
    Τώρα όσον αφορά την ομιλία του Κώστα Μιχόπουλου ήταν θετική ως προς το ύφος, αισιόδοξη, χωρίς επιθέσεις και αρνητική όσον αφορά την ενισχυμένη παροχολογία.
    Να θυμόμαστε όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από τις προεκλογικές ομιλίες.
    Έχουμε δει και ακούσει στη Μεγαλόπολη δεκάδες υπέροχες προεκλογικές ομιλίες! αποτέλεσμα αυτό που βιώνουμε καθημερινά δίπλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή