Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Δείτε πως μοιράζονται οι 751 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (και μην ψάχνετε για ελληνικά κόμματα...)



Δείτε  πως κατανέμονται 
οι 751 έδρες
στο Ευρωπααϊκό Κοινοβούλιο

(Όπως θα δείτε δεν υπάρχουν κόμματα όπως μας το "πασάρουν" εμάς εδώ...
Ότι ψηφίζουμε  κόμματα και καλά....

Πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 
ΕΛΚ - Κoιvoβoυλευτική Ομάδα τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς (Χριστιαvoδημoκράτες)
S&D - Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΕΣΜ - Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών
ALDE&R - Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη + Renaissance + USR PLUS
GUE/NGL - Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών
Verts/ALE - Ομάδα τωv Πρασίvωv / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία
EFDD - Ομάδα Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας
ΕΕΕ - Ομάδα «Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας»
NI - Μη Εγγεγραμμένοι
Λοιποί - Νεοεκλεγέντες που δεν ανήκουν σε πολιτική ομάδα του απερχόμενου Κοινοβουλίου

Από το 2009, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου, μια πολιτική ομάδα απαρτίζεται από τουλάχιστον 25 βουλευτές που έχουν εκλεγεί σε τουλάχιστον επτά κράτη μέλη.

Σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με βάση τα διαθέσιμα προσωρινά ή τελικά εθνικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας σε όλα τα κράτη μέλη, με βάση τη δομή του απερχόμενου Κοινοβουλίου.

3 σχόλια:

  1. Το σημαντικότερο συμπέρασμα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα το οποίο δεν πρόκειται να ακουστεί σε κανένα εγχώριο ΜΜΕ είναι το εξής:
    Η Ελλάδα, η μοναδική χώρα της Ευρώπης στην οποία επιβλήθηκαν τα σκληρότερα και σε μεγαλύτερη διάρκεια μνημόνια είναι ταυτόχρονα και η μοναδική από τις χώρες του νότου που ενίσχυσε την ευρωομάδα του κυρίου Σόιμπλε με τις πολιτικές σκληρής λιτότητας, το ΕΛΚ.
    Η Ελλάδα λοιπόν την Κυριακή έστειλε το εξής μήνυμα στην Ευρώπη. Υποστηρίζουμε κι εγκρίνουμε τις πολιτικές σκληρής λιτότητας.
    Τα ίδια αποτελέσματα τα οποία αναμένεται να εδραιωθούν και μέσω των εθνικών εκλογών θα στείλουν κι ένα ακόμη μήνυμα σε δεύτερο χρόνο. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού μέσω της σύνθεσης της νέας βουλής ανανεώνει εκ νέου την υποστήριξή του στα κόμματα που εφάρμοσαν στην Ελλάδα τις πολιτικές σκληρής λιτότητας.
    Το πρώτο μήνυμα έφτασε ήδη από την Γερμανία προς τους υποψήφιους νέους κυβερνώντες κι αφορά την τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Το δεύτερο θα αφορά την νέα "περήφανη" επαναδιαπραγμάτευση που αναφέρει προεκλογικά ο Κούλης για μείωση ετήσιων πλεονασμάτων στο 2,5% και θα λέει μέσες άκρες τα εξής "καλώς να μας ορίσετε και μην ξεχάσετε να περάσετε πρώτα από τον κύριο Τσίπρα να σας δανείσει το νταούλι του!"
    Νεοέλληνα σου έρχεται πάλι, καλοφάγωτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που πρόλαβε ο ALEXIS και 'εσκισε τα μνημόνια που είχανε υπογράψει οι ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΆΔΕΣ ,όπως τους 'ελεγε και συ προφανώς χόρευες στούς ρυθμούς του νταουλιού του Τσίπρα που στη συνέχεια έγινε το πιό πιστό σκυλάκι της ΜΕΡΚΕΛ και του Σόιμπλε.Κατά τα 'αλλα,<< Κότερα και χαβιάρι και Βελουχιώτη 'Αρη >> για τα Χαϊβάνια που θέλουν να νουετίσουν τον Νεοέλληνα τρομάρα τους....

      Διαγραφή
    2. Εδώ δεν είσαι σε θέση να συντάξεις μια σωστή πρόταση που να βγάζει νόημα είναι ποτέ δυνατόν να κατανοούσες τι έγραψα παραπάνω;
      Αυτό κατάλαβες εσύ; Ότι χόρευα στους ρυθμούς του νταουλιού του Αλέξη; Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια δεν είναι όλοι κομματικά χαϊβάνια σαν εσένα.
      Ποιος να σε νουθετήσει εσένα, είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως, έχεις φάει 10 χρόνια μνημονίων και συνεχίζεις ακάθεκτος να θεωρείς ότι είσαι έξυπνος και σπουδαίος. Ο μεγαλύτερος καρπαζοεισπράκτορας του δυτικού κόσμου είσαι. Εάν είχες βγει έστω και μια φορά εκτός ελληνικών συνόρων θα το είχες αντιληφθεί.

      Διαγραφή