Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Επιτυχής η δεντροφύτευση στα Μαλλωτά Μεγαλόπολης

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ 
ΣΤΑ ΜΑΛΛΩΤΑ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΙ  
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΕΣΚΕΝΗ

Μια ιδιαίτερη ημέρα ήταν για το χωριό μας η Κυριακή 24-3-2019.

Μια ημέρα αφιερωμένη στον συμπατριώτη μας δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Βασίλειο Ηλ. Μπεσκένη που τόσο πρόωρα και ξαφνικά έφυγε από κοντά μας.

Ήταν η ημέρα που εκπληρώθηκε η επιθυμία των συναδέλφων του, που ήταν επιθυμία και του Βασίλη μας, να γίνει δεντροφύτευση στην ιδιαίτερη πατρίδα του Μαλλωτά Μεγαλόπολης.

Οι συνάδελφοί του από τον ΣΚΑΙ Άρης Πορτοσάλτε, Γιώργος Κεραμιτζόγλου, Γιάννης Ντσούνος και Γιάννης Πιτταράς με τις οικογένειές τους, η δημοσιογράφος Φωτεινή Πιπιλή, η οικογένεια του Βασίλη, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, φίλοι και συμπατριώτες μας βρέθηκαν στο χωριό μας για να δημιουργήσουμε ένα δασύλλιο σε αυτή την υπέροχη τοποθεσία με απέραντη θέα στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

Τέτοιες κινήσεις βοηθούν να μένει ζωντανή η μνήμη των ανθρώπων μας που φεύγουν από τη ζωή, ταυτόχρονα όμως βοηθούν και το περιβάλλον που τόσο πολύ έχει πληγεί στην περιοχή μας από την καταστροφική λαίλαπα του 2007.

Μετά το τέλος της δεντροφύτευσης η οικογένειά του ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους με γεύμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.

Εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας των Μαλλωτών Μεγαλόπολης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσιος Κόκκοτας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δήμητρα Βελισσάρη και οι κάτοικοι του μικρού μας χωριού, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τον Πρόεδρο του Ομίλου ΣΚΑΙ κ. Ιωάννη Αλαφούζο και τους συναδέλφους του δημοσιογράφου Βασιλείου Μπεσκένη, για την πρωτοβουλία τους να πραγματοποιηθεί η συμβολική δεντροφύτευση στη μνήμη του με 43 δέντρα, όσα και τα χρόνια που έζησε κοντά μας.

Ευχαριστούμε από το Δασαρχείο Τρίπολης, το Δασάρχη κ. Αθανάσιο Αργειτάκη και το Δασοπόνο κ. Θεόδωρο Ζαρρή για τη βοήθειά τους και την έκδοση της απαραίτητης άδειας.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Μεγαλόπολης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ανδρέα Δούκουρη για τη βοήθειά τους και τη διαμόρφωση του χώρου.
Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρέθηκαν και με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη του.

Στο blog του Συλλόγου μπορείτε να δείτε φωτογραφίες
και το video από την δεντροφύτευση.
  https://mallota-arcadias.blogspot.com/2019/03/blog-post_25.html 

1 σχόλιο:

  1. Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΨΉΦΙΣΕ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ.ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΟΛΎΝΟΥΝ ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΜΟΛΎΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή