Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης/ η μισή Μεγαλόπολη χωρίς νερό

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 Από το πρωί η μισή πόλη της Μεγαλόπολης είναι χωρίς νερό Αιτία σοβαρότατη βλάβη στην οδό Λυκόρτα , σήμερα τα χαρ...

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

Κώστας Βλάσης: " άμεσα η συντήρηση του οδικού άξονα Τρίπολης – Πατρών "

Κώστας Βλάσης: 
«Να προχωρήσει άμεσα η συντήρηση και οι εργασίες αποκατάστασης στον οδικό άξονα Τρίπολης – Πατρών (πρώην 111). Η Κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει άμεσα την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών!»

Την άμεση συντήρηση και αποκατάσταση των προβλημάτων του οδικού άξονα Τρίπολης – Πατρών, ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Ύποδομών & Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Ο οδικός άξονας Τρίπολης - Πατρών (Ε.Ο. 33 – πρώην 111), που διέρχεται από Αχαΐα, Αρκαδία και Ηλεία και εξυπηρετεί πολλούς ορεινούς Δήμους της Αρκαδίας αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών και «εγκυμονώντας» σοβαρούς κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα και την ασφάλεια των επιβατών τους.

Το βασικό πρόβλημα είναι η κατάσταση του οδοστρώματος, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί επαρκώς, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές, που καθιστούν ιδιαιτέρως επικίνδυνη την οδήγηση. Πέρα από τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του οδοστρώματος, απαραίτητες κρίνονται και εργασίες άρσης επικινδυνότητας, στις οποίες περιλαμβάνονται η αποκατάσταση βλαβών σε πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης, η προσθήκη πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης, ο καθαρισμός των πρανών αλλά και η διαγράμμιση του οδοστρώματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Ο οδικός άξονας Τρίπολης - Πατρών εκθέτει τους διερχόμενους οδηγούς σε τεράστιο κίνδυνο και αυτό πρέπει να διευθετηθεί άμεσα. Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Πέραν αυτού, η συντήρηση και βελτίωση του εν λόγω οδικού άξονα θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά θα αποτελέσει και σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας μας».Με βάση τα παραπάνω ο κ. Βλάσης ζητά να πληροφορηθεί, από τον αρμόδιο Υπουργό, αν προτίθεται να προχωρήσει σε σε εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και άρσης επικινδυνότητας στον οδικό άξονα Τρίπολης - Πατρών και βάσει ποιου χρονοδιαγράμματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που διέρχεται από την Αρκαδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου