Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Μεγαλόπολη | Αυτές οι παιδικές χαρές θα αναβαθμιστούν!

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, 
του Δήμου Μεγαλόπολης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης 
Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο: 
«Αναβάθμιση παιδικών χαρών Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης» 
του Δήμου Μεγαλόπολης 
ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και λήγει με την ολοκλήρωση και αποπληρωμή του Έργου. η διάρκεια εκπόνησης του έργου είναι δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης ανάθεσης με τον ανάδοχο.

“Το Έργο” αφορά την αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση των παιδικών χαρών, που είναι χαρακτηρισμένοι κοινόχρηστοι χώροι...
Εθνικής Αντιστάσεως (εμβαδού περίπου 450 τμ),
Λυκόρτα (εμβαδού περίπου 720τμ),
Μητροπολίτου Ευσταθίου (εμβαδού περίπου 270τμ),
Θωκνίας (εμβαδού περίπου 480 τμ),
Αναγεννήσεως και Πλάκας (εμβαδού περίπου 170 τμ),
Ψαθίου (εμβαδού περίπου 340 τμ) και
ΟΕΚ (εμβαδού περίπου 190 τμ).

Στο έργο περιλαμβάνεται η αποξήλωση του υφιστάμενου επικίνδυνου εξοπλισμού και η τοποθέτηση νέου ασφαλούς, πιστοποιημένου εξοπλισμού, που θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλες τις ηλικιακές ομάδες και η τοποθέτηση φωτιστικών ιστών και φωτιστικών σωμάτων.

Η μελέτη για την αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση των εν λόγω παιδικών χαρών έχει λάβει υπόψη της τις εξής παραμέτρους: 
α) οι εξοπλισμοί να είναι ειδικά σχεδιασμένοι για ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι και η τοποθέτηση τους να εξυπηρετεί τον διαχωρισμό των ηλικιακών ομάδων. 
β) τα υλικά των εξοπλισμών να είναι ελεγμένα και ασφαλή για τους χρήστες 
γ) ο εξοπλισμός να πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται στη σειρά προτύπων ΕΝ 1177: 2008.

Oι παιδικές χαρές θα παραδοθούν σε κατάσταση πλήρους και απρόσκοπης λειτουργίας, πιστοποιημένες με τον εξοπλισμό πλήρως τοποθετημένο και έτοιμο προς χρήση.

Δείτε την σύμβαση ΔΗΜΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  (εδώ)

5 σχόλια:

  1. Μέσω της Περιφέρειας θα γίνει η δουλειά; Καλά κρασιά τότε, ούτε και την επόμενη 4ετία μετά τις εκλογές του 2019 δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι επισκευές. Όπως έχει γίνει άλλωστε με κάθε έργο στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και φέρει την σφραγίδα της. Οι εκλεκτοί εργολάβοι της βέβαια μια χαρά τα τσεπώνουν και δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση όσο χάλια κι αν παραδώσουν το έργο ή όσα χρόνια και να κάνουν να το παραδώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που πλησιάζουν εκλογές για να κάνουν και κανα εργο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από ανάρτηση στο fb...
    Γιούλη Παπαδοπούλου
    Χθες στις 9:32 π.μ. ·
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ δεν είναι να τρέχεις στις πόλεις, στα βουνά και τα λαγκάδια σε διάφορα RUN
    ή να βγάζεις ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟΥΣ λόγους περί αυτού στους χρήσιμους ηλίθιους ....... που σέρνονται ευπειθώς, μπροστά σε κάθε υποψία προσκόλλησης στην εξουσία των εκάστοτε φραγκάτων απατεωνίσκων....
    Είναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ προς τον κάθε ΑΝΘΡΩΠΟ κι όχι μόνο στους προσκυνητές των πολιτικών απατεώνων, είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και το ΗΘΟΣ σε κάθε έκφανση της ζωής και της πολιτικής, της κοινωνικής και κυρίως της προσωπικής συμπεριφοράς......
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΚΠΕΦΡΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ .....
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι η συστράτευση για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και την ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και καθόλου δεν είναι το βόλεμα των αδίστακτων αιλουροειδών, που όπου μυριστούν χρήμα, δόξα και ''αναγνώριση'' (?????) τρέχουν και αλλαξοπιστούν κάθε λίγο και λιγάκι .....σε νέο αφεντικό και σπόνσορα....
    Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ !!!

    Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ, ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ....ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΜΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ .....ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ....
    Υ.Γ.
    Καθόλου ''τυχαίο'' δεν είναι το κείμενο....
    Αφορμή του η τελευταία ΜΑΝΙΑ του τρεχαλητού, ανά τα οδούς και τας ρύμας πόλεων, χωριών, βουνών και λαγκαδίων....ομού μετά των εκδηλώσεων ανά τας δημοτικάς αιθούσας του σουλτανάτου......όπου διάφοροι μαϊντανοι του πολιτικού - και όχι μόνον - γίγνεσθαι του σήμερα, μας αναπτύσσουν με διάφορες αοριστολογίες, τα υποτιθέμενα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους, προκειμένου να μας .....''εκπολιτίσουν''......όντας οι ίδιοι απλά ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ και φυσικά στυγνοί εκμεταλλευτές όλων των ευκαιριών που άρπαξαν από μαλλιά και νύχια, για την προσωπική τους προβολή και .....''καταξίωση'' , χρησιμοποιώντας ως εφαλτήρια , όλα όσα ο ταλαίπωρος λαός έχει συνειδησιακά αποκηρυγμένα ως ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ.....από εκατονταετίες.....

    ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ???

    ΚΑΙ ΠΩΣ ???

    Γεμίζοντας τις τσέπες τους με απροσδιορίστως προερχόμενο χρήμα και τα βιογραφικά τους με φιέστες πληρωμένες με ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ???

    ΞΥΠΝΑΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ μου φιλε.Ειδες ομως οτι οι περισσότεροι πηγαν και καμάρωναν για να βγαλουν μια φωτογραφία στο fb (ψωνισμένοι) ότι έτρεξαν και κάτι έγινε.Αρα τα θέλουν οι πολλοί όλα αυτά τους αξίζουν και δυστυχώς την πληρώνουμε όλοι.

      Διαγραφή
  4. Σύμβαση για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας

    Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και η νόμιμη εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Κατασκευή Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας».
    Mειοδότης, κατόπιν διαγωνισμού, αναδείχθηκε η εταιρεία Vasartis SA, με μέση έκπτωση 53,33%, για έργο προϋπολογισμού 998.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 365 ημέρες και η ανάδοχος εταιρεία θα ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες άμεσα.
    Μετά την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου, η Καλαμάτα θα διαθέτει ένα χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων περίπου 2.000 θέσεων και θα δοθεί η δυνατότητα μετάκλησης σ’ αυτόν σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς οι παραστάσεις θα είναι ανταποδοτικές.
    Δίπλα στο Ανοικτό Θέατρο, που θα κατασκευασθεί στο χώρο όπου μέχρι τώρα βρισκόταν το Δημοτικό Φυτώριο, θα βρίσκονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης (της Κεντρικής Αγοράς και πλησίον αυτής), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα προσπέλασης του Θεάτρου και περπατώντας, αλλά και με ποδήλατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή