Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Σκάνδαλο ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Ποινές – χάδι σε 7 συνδικαλιστές για τις παράνομες χρηματοδότησεις

Αθώοι 51 εκ των 58 κατηγορουμένων για τις παράτυπες χρηματοδοτήσεις 
1 και πλέον εκατ. ευρώ προς το σωματείο των εργαζομένων - 
Ελεύθεροι με αναστολή οι καταδικασθέντες

Με την καταδίκη επτά συνδικαλιστών για απάτη και την αθώωση των υπόλοιπων 51 κατηγορούμενων για το λεγόμενο σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ επεσε η αυλαία της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις χρυσές χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της, την τριετία 2008 – 2010.

Παρά την πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας που είχε ζητήσει την ενοχή 56 εκ των κατηγορουμένων, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώους 51 πρώην προέδρους και στελέχη της ΔΕΗ, ενώ έκρινε ενόχους 7 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για το αδίκημα της απάτης, απαλείφοντας ωστόσο την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου που τους είχε αποδοθεί με την άσκηση της δίωξης.

Σε όλους τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν ποινές τριετούς φυλάκισης έως και πενταετούς κάθειρξης, ενώ παράλληλα τους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και αφέθησαν ελεύθεροι.

Η υπόθεση αφορούσε χρηματοδοτήσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τη βούλα της διοίκησης της Επιχείρησης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα ποσά που εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από την ΔΕΗ προς το συνδικαλιστικό όργανο είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τους σκοπούς που διατέθηκαν, είτε αφορούσαν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες (ταξίδια κτλ). Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνετο μάλιστα και δάνειο της ΔΕΗ προς το σωματείο των εργαζομένων, ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να μην επεστράφη ποτέ παρά μόνον λίγο πριν φθάσει στο ακροατήριο η υπόθεση.

Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο κατόπιν εισαγγελικής έρευνας με αφορμή σχετικό πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και οι 58 κατηγορούμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ.

Πηγή:http://www.protagon.gr/epikairotita/skandalo-genop-dei-poines-xadi-se-epta-syndikalistes-gia-tis-paranomes-xrimatodotiseis-44341629874

3 σχόλια:

  1. τυχαιο που βγηκαν οι αποφασεις μετα τη πωληση της ΔΕΗ; αν θελανε ας λεγανε οχι ,προδοτες ουστ απο δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι ήταν οι κύριοι???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πουλάτε Πουλάτε στη φυλακή θα πάτε ??????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή