Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Εστιάτορες Αρκαδίας: ο τόπος εκπέμπει SOS, τραγική η επισκεψιμότητα του νομού μας!! / Προτάσεις

Τους προβληματισμούς που προκύπτουν  από την χαμηλή έως μηδενική επισκεψιμότητα  στην Αρκαδία  εξέφρασαν οι εστιάτορες της Αρκαδίας...

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Απόφαση για καταλήψεις και στάσεις εργασίας τις επόμενες μέρες

Σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης
(12 - 4 - 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νομοσχέδιο που ξεπουλάει και διαλύει τη ΔΕΗ, αφήνει στον «αέρα» τους εργαζόμενους και οδηγεί σε ερημοποίηση το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης

Το νομοσχέδιο που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση για το ξεπούλημα τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, 2 στην Φλώρινα και 2 στην Μεγαλόπολη μαζί με τα ορυχεία, δίνει την χαριστική βολή στον ενεργειακό γίγαντα της χώρας, καθιστώντας τη εύκολη λεία στα χέρια των «αρπακτικών» στο χώρο της ενέργειας. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σπεύδει, μετά τον ΑΔΜΗΕ, να τεμαχίσει και να διαλύσει τη ΔΕΗ και να ξεπουλήσει στρατηγικές λιγνιτικές μονάδες, παραδίδοντας τες σε ιδιώτες ανταγωνιστές της και βάζοντας έτσι, αν συνυπολογίσουμε και σειρά άλλων επιβαρυντικών μέτρων (ΝΟΜΕ, πώληση πελατών, κλπ), ταφόπετρα στο μέλλον της ΔΕΗ.

Το ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ γίνεται ευκαιρία να διαλυθούν ταυτόχρονα εργασιακές σχέσεις, εργασιακά δικαιώματα και μισθοί στο χώρο της ΔΕΗ, καταργώντας όποιες κατακτήσεις είχαν επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Το μέλλον που επιφυλάσσουν: Για την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας είναι διάλυση και λεηλασία. Για το Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης συρρίκνωση και ερημοποίηση της περιοχής.

Το συνδ. κίνημα, οι εργαζόμενοι μαζί με τους κοινωνικούς φορείς
με ενότητα και αγωνιστικότητα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις μπορούν να αποτρέψουν
το εθνικό έγκλημα που θα βάλει ταφόπετρα στη ΔΕΗ και στην περιοχή.

Τα Σωματεία εργαζομένων του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης σε Σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 11 Απριλίου μετά από μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφάσισαν για την αποτροπή ξεπουλήματος των Μονάδων και των ορυχείων και διάλυσης της ΔΕΗ εν όψει και της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου την πραγματοποίηση των παρακάτω αγωνιστικών δράσεων και την έναρξη απεργιακών μέτρων.

Παρασκευή 13 Απριλίου
Κατάληψη σε ΑΗΣ Μεγαλόπολης & ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β στις 7 το πρωί
Στο ΛΚΜ στις 10 το πρωί

Κυριακή 15 Απριλίου: (ΛΚΜ - Ορυχεία)
Έναρξη: Από Α΄ Φυλακή 23:01 και για κάθε επόμενη φυλακή (βάρδια) μια (1) ώρα στάσης εργασίας ανά ειδικότητα

Η στάση εργασίας στην έναρξη κάθε φυλακής θα αφορά κατά σειρά: Πρώτη ώρα: Οδηγοί

Δεύτερη ώρα: Εργοδηγοί - Επιστάτες - Επιτηρητές - λοιπές ειδικότητες.

Τρίτη ώρα: Χειριστές Κ.Μ. & Β.Μ.

Δευτέρα 16 Απριλίου: (ΑΗΣ - Μονάδες ΙΙΙ-ΙV-V)
Έναρξη: Από 07:01 και για κάθε επόμενη μέρα μια (1) ώρα στάσης εργασίας (Ημερήσιοι)

Από 07:01 μια (1) ώρα στάσης εργασίας και κάθε πρώτη ώρα σε κάθε φυλακή (βάρδια) για το προσωπικό των Τομέων Λειτουργίας. *

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών μέτρων τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και η μεταφορά του προσωπικού θα γίνεται από επαγγελματία οδηγό.

ΚΑΛΟΥΜΕ 
τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και των Μονάδων της Μεγαλόπολης.

Τα Δ.Σ. των Σωματείων

---------------------------------------------------------------------------
Τα απεργιακά μέτρα ισχύουν για τακτικό-έκτακτο προσωπικό & εργαζομένους στις εργολαβίες.

* Στις Μονάδες που είναι εκτός λειτουργίας σε κάθε φυλακή (βάρδια) προσωπικό ασφαλείας θα είναι 1 άτομο σε κάθε περιφερειακό πόστο και το ελάχιστο αναγκαίο προσωπικό στον Κεντρικό Θ.Ε.

3 σχόλια:

 1. ΟΛΑ ΜΑΤΑΙΑ, ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΑΝΤΡΙΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΥΣ ΘΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ ΠΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΝΑ ΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα την πληρώσει πάλι ο κοσμάκης άμα αρχίσετε τις διακοπές ρεύματος. Να πουληθούν όλα και να έρθουν οι ιδιώτες να σας βάλουν κ. συνδικαλιστές, τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, γιατί το έχετε παρακάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι πλέον στα χέρια τους το δίκτυο και δεν γίνεται να απειλήσουν τον οποιονδήποτε με λιγνιτικές μονάδες που έχουν βγει εκτός λειτουργίας. Πάνε τα χρόνια που οι λιγνιτικές μονάδες ήταν ο κορμός της ηλεκτροπαραγωγής στην χώρα και η ΔΕΗ ο απόλυτος παντοκράτορας. Τώρα κάθε επιπόλαιη & λανθασμένη κίνηση έχει κόστος το οποίο προστίθεται στα ήδη προβληματικά οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης. Πώς οι συνδικάλες θα πείσουν ότι κόπτονται για το καλό της επιχείρησης όταν με την δράση τους θα της προκαλούν ζημίες;
   Στα θετικά της εποχής είναι ότι ξεμπερδεύουμε (έστω και αργά) με τους συνδικα-ληστές!

   Διαγραφή