Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Δήμος Μεγαλόπολης: Σχετικά με τα προβλήματα επάρκειας σήματος του αναμεταδότη DIGEA στην περιοχή της Μεγαλόπολης

Για το πρόβλημα της στάθμης σήματος του αναμεταδότη σε μεγάλος μέρος της περιοχής της Μεγαλόπολης, με το με αριθμ. πρωτ. 17750/15-12-2016 έγγραφο, ο Δήμος Μεγαλόπολης επεσήμανε τεχνικά πού βρίσκεται το πρόβλημα και πρότεινε προς την DIGEA δύο συγκεκριμένες λύσεις. 

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν, και με το με αριθμ. πρωτ. 5649/ 28-04-2017 νέο έγγραφο ο Δήμος επανέφερε το θέμα για την ανάγκη ελέγχου της επάρκειας σήματος και καλούσε την DIGEA να στείλει τεχνικό εξειδικευμένο προσωπικό στην περιοχή για έλεγχο μέτρησης της ισχύος και για σύνταξη εμπεριστατωμένης Τεχνικής Έκθεσης.
 Το έγγραφο από το Γραφείο Δημάρχου συνοδευόταν και από σχετικές φωτογραφίες. Επίσης με το με αριθμ .πρωτ. 8139/ 13-06-2017 έγγραφο του Αντιδημάρχου κ.Τζιούβελη Νικήτα προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενημερώναμε την επιτροπή για έλεγχο παρεμβολών στη λήψη σήματος DIGEA σε συγκεκριμένες συχνότητες. Τις ίδιες εκείνες ημέρες είχε ξεκινήσει το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη σήματος στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Μεγαλόπολης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιδημάρχου κ. Δάρρα με τους υπεύθυνους της DIGEA, ο Αντιδήμαρχος και ο Δήμος ενημερώθηκαν αρμοδίως από την εταιρία ότι: Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σήματος και συνεργείο εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται εδώ και πολλές ημέρες για την αποκατάσταση του σήματος. Το πρόβλημα άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά και σήμερα, τέλος Ιουνίου, έχει αποκατασταθεί για την πόλη της Μεγαλόπολης, σύμφωνα με ενημέρωση, περισσότερο από το 70% των καλυπτόμενων περιοχών.

Η εταιρία έχει αναγνωρίσει ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό. Ο Δήμος και στο επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και στις δυο κατευθύνσεις (α) να αποκατασταθεί όσον το δυνατόν συντομότερα το πρόβλημα και στο τελευταίο τμήμα (β) να δηλώσει η εταιρία υπεύθυνα τις αιτίες των προβλημάτων και τι προτίθεται να κάνει για την οριστική επίλυσή τους ώστε να εξαλειφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα (όπως ζητήθηκε και με το με αριθμ. πρωτ. 8581/21-06-2017 έγγραφο).

Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου