Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Επιμελητήριο Αρκαδίας: προθεσμία έως 14 Ιουλίου για την ασφάλιση των ανασφάλιστων αυτοκινήτων

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΓΚΥΟΥ Η ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Το Εφετείο Αθηνών αποφάνθηκε ότι απαγορεύεται η απόλυση μητέρας, εγκύου ή λεχώνας, ακόμη και αν απασχολείται με άκυρη σύμβαση εργασίας ή αν είναι συμβασιούχος, δικαιώνοντας έτσι μητέρα νεογέννητου τέκνου η οποία απολύθηκε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 644/2017 απόφαση του Εφετείου Αθηνών οι διατάξεις για την προστασία των εγκύων, των λεχώνων και των μητέρων από την απόλυση εφαρμόζονται και σε περίπτωση απασχόλησης της προστατευόμενης εργαζομένης με απλή σχέση εργασίας ή έμμισθης εντολής λόγω ακυρότητας των συμβάσεων που καταρτίσθηκαν μεταξύ αυτής και του εργοδότη της.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr



ΤτΕ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 11,3% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Κατά 11,3% αυξήθηκαν τον Απρίλιο τα έσοδα από τον τουρισμό, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι φέτος ο τουρισμός θα είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Η θεαματική βελτίωση του Απριλίου είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η εικόνα στο τετράμηνο, με τις αφίξεις να αυξάνονται κατά 3,2% και τις εισπράξεις κατά 2,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης αποτυπώνεται και στην απασχόληση. Επτά στις δέκα νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Μάιο σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, σύμφωνα μα το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας.



ΔΙΟΡΙΑ ΕΩΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των ανασφάλιστων οχημάτων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμο και ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, θα τους επιστραφεί το ποσόν του προστίμου, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές. Αναφορικά με τα πρόστιμα που λαθεμένα έχουν καταλογιστεί σε ιδιοκτήτες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να εντοπιστούν και να διορθωθούν άμεσα.



ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων στο οποίο αποτυπώνεται η πτώση που έχει επέλθει στις τιμές των ακινήτων τα τελευταία χρόνια. Στο Μητρώο καταγράφονται πραγματικές τιμές αγοραπωλησιών ακινήτων οι οποίες έγιναν από τις αρχές του 2017 σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των φορολογούμενων στις συναλλαγές τους. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι η εφαρμογή Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων στο site του υπουργείου Οικονομικών (minfin.gr) είναι πληροφοριακού και στατιστικού χαρακτήρα για την διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων ανά περιοχή.


ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Παράταση δόθηκε στην ολοκλήρωση των επενδυτών σχεδίων των παλαιών επενδυτικών νόμων, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε στη Βουλή, μέσω της οποίας τροποποιείται και ο τελευταίος νόμος (του 2016) και συγκεκριμένα το σκέλος που αφορά στη διαδικασία αξιολόγησης των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου