Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Έναρξη των εργασιών κατασκευής του Παλαιοντολογικού Μουσείου στο Ίσιωμα Μεγαλόπολης

Με τις εκσκαφές των θεμελίων ξεκινάει την Τετάρτη 19/07/2017 η κατασκευή του Παλαιοντολογικού Μουσείου στο Ίσιωμα Καρυών. 

Το έργο μετά την υπερπήδηση των πολλών τεχνικών αστοχιών και την επιμονή της Δημοτικής Αρχής για την με κάθε τρόπο υλοποίησή του, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη του παλαιοντολογικού πλούτου της περιοχής μας.

Συγχρόνως, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεργασία με τον καθηγητή κ. Θεοδώρου για τους τρόπους εμπλουτισμού του νέου Μουσείου με πρωτότυπα και αξιόλογα εκθέματα. Γι αυτό και υπάρχει η βούληση ο Δήμος, μετά από άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, να προχωρήσει σε Προγραμματική Σύμβαση συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αθήνας για εργασίες ανασκαφικές και σωστικές των ευρημάτων.

Για την Δημοτική Αρχή και τον Δήμο Μεγαλόπολης τα παλαιοντολογικά ευρήματα και το Παλαιοντολογικό Μουσείο που θα κατασκευαστεί στους επόμενους μήνες αποτελούν, παράλληλα με τις προσπάθειες αναβάθμισης του ρόλου του Αρχαίου Θεάτρου, οραματικό στόχο μεγάλης πολιτιστικής και αναπτυξιακής σημασίας για την περιοχή μας.

Για τον Δήμο
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Δάρρας Αθανάσιος

15 σχόλια:

  1. Ωραία και πανηγυρικά όλα αυτά φανφάρες και ταρατατζουμ, όμως αντε και καλά τελειωσε το μουσείο, με τι θα το γεμίσουν αφού από παλαιοντολογικα δεν έχουν παρα ένα χαυλιοδοντα στο Ίσιωμα. Ποιος θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα όταν ο δήμος είναι μέσα μέχρι τα μαλλιά; Μήπως φτιάχνουμε μια περιστερωνα που θα λαλησουν κουκουβαγιες αφού θα έχει πεταχτεί ένας σκασμός ευρωπουλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ασ ανατρεξει η δημοτικη αρχη τι ειχε ψηφισει για το μουσειο οταν ηταν ΔΗΜΑΡΧΟΣ ο κ ΜΠΟΥΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ :ΤΙΤΛΟΣ Η ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΗ .ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ !!!! ΠΑΣ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΑΥΜΑΣΕΙΣ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΝΑ ΟΔΥΝΗΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Παλαιοντολογικό Μουσείο δεν είναι έργο του Παπαδόπουλου ούτε του Δάρρα. Είναι έργο του Μπούρα. Από εκεί και πέρα, θα διαφωνήσω με την κριτική επί της "μόρφωσης και γνώσης" που πρέπει να έχει ένας αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών...Αλίμονο εάν τίθενται κριτήρια γνώσεων για την ανάληψη τέτοιων καθηκόντων! Ο κ. Δάρρας είναι Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο Σ και όχι Τ Ε Χ Ν Ο Κ Ρ Α Τ Η Σ. Ως εκ τούτου, δεν κρίνεται εάν έχει τεχνικές γνώσεις, αλλά εάν έχει ενδιαφέρον και εάν έχει κάνει εκείνες τις επιλογές που φέρνουν αποτέλεσμα στο αντικείμενο που έχει αναλάβει. Για αυτά κρίνονται οι πολιτικοί, όχι για τις γνώσεις τους. Εάν ήταν αλλιώς, τότε στις εκλογές οι υποψήφιοι θα επιλέγονταν από το ΑΣΕΠ...

      Διαγραφή
    2. σωστός ο παίχτης αν και εγώ αντίθετος με τον Παπαδόπουλο και Δάρα συμφωνώ απολυτα

      Διαγραφή
    3. Μπράβο εξαιτίας τέτοιων αντιλήψεων εκλέγονται διαρκώς στην τοπική αυτοδιοίκηση αρλουμπολόγοι, δημοσιοσχεσίτες και λοιποί μαϊντανοί γι' αυτό και ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει χαρακτηριστεί και με την βούλα (και δικαίως) ένας από τους πλέον αναποτελεσματικότερους και διεφθαρμένους στην Ελλάδα.
      Ο κάθε Δάρρας μεγάλε εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, από πότε ο δημοτικός σύμβουλος απέκτησε την έννοια του πολιτικού; Ο πολιτικός δεν απαιτείται να διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο που θα του ανατεθεί να εποπτεύσει, κι αυτό γιατί η ίδια η νομοθεσία του δίνει την ευχέρεια να τον πλαισιώσει ένας ικανός αριθμός εξειδικευμένων συμβούλων. Για τον δημοτικό σύμβουλο από την άλλη υπάρχει το απόλυτο τίποτα.
      Ναι σωστά, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τεχνικά έργα δεν απαιτείται καμία απολύτως σχετική γνώση από τον εκάστοτε αρμόδιο εκ του Δήμου, Περιφέρειας κτλ.. Τα αποτελέσματα αυτής της νεοελληνικής πατέντας τα βλέπουμε ξεκάθαρα στην Μεγαλόπολη. Δρόμοι βουλιαγμένοι, αποχετευτικό άρτια σχεδιασμένο που σε μία έντονη βροχόπτωση καπάκια υπονόμων τινάζονται στον αέρα κι έχουμε σιντριβάνια βοθρολυμάτων σε δρόμους και υπόγεια σπιτιών, τηλεθέρμανση (ένα έργο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ) για λίγους κι εκλεκτούς που υπολειτουργεί και χρειάζεται στήριξη από άλλους οικονομικούς πόρους για να συντηρηθεί, εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού η οποία δεν λειτουργεί γιατί εδώ και κάτι χρόνια είναι ιπτάμενη και ουσιαστικά μη επισκευάσιμη (πεταμένα 5 εκατομμύρια στα σκουπίδια), κεντρική πλατεία με πλάκες που εξέχουν και σκοντάφτει ο κόσμος με "σιντριβάνι" - ταφικό μνημείο που όταν λειτουργεί, το νερό ρέει σε ολόκληρη την πλατεία... και η λίστα συνεχίζεται. Έργα και ημέρες "πολιτικών" που δεν χρειαζόταν να διαθέτουν κανενός είδους γνώση του αντικειμένου, αρκεί που διέθεταν την γνώση τις αρπαχτής οι ψευτοεργολάβοι που αναλάμβαναν την διεκπεραίωση των έργων.
      Να τους χαίρεστε φωστήρες μου και να χαίρεστε και την νεκρή τώρα πια Μεγαλόπολη έτσι όπως την καταντήσατε με τους "πολιτικούς" που επιλέγατε κι επιλέγετε να ασκούν την διαχείριση του Δήμου.

      Διαγραφή
    4. Επειδή δε μπορείς να διακρίνεις κάποιες λεπτομέρειες, δε σου φταίει κανένας. Η Δημοκρατία και το Σύνταγμα επιτάσσει ότι το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ανήκει σε όλους, ανεξάρτητα εάν έχουν γνώσεις ή όχι. Δεν έχουμε "Αριστείες" στη Δημοκρατία, γιατί εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε θα μπορούσαν να καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας ΜΟΝΟΝ όσοι είχαν πρόσβαση στη γνώση, ενδεχόμενο λίαν επικίνδυνο για την κοινωνία...
      Επαναλαμβάνω, ο κ. Δάρρας και ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος, Βουλευτής κοκ, κρίνονται για τις επιλογές τους και όχι για τις γνώσεις που κατέχουν. Εάν θες το κατάλαβες, εάν όχι δε με ενδιαφέρει καν.

      Διαγραφή
    5. Εννοείται πως εγώ είμαι αυτός που δεν μπορεί να διακρίνει τις λεπτομέρειες, άλλωστε εγώ είμαι αυτός που εξισώνει την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου με αυτή του βουλευτή για παράδειγμα, ό,τι να ‘ναι.
      Μάθε πρώτα να διακρίνεις τις έννοιες, άνοιξε να διαβάσεις καμία διάταξη του Συντάγματος (το οποίο μεν αναφέρεις αλλά αμφιβάλλω κατά πόσο γνωρίζεις το περιεχόμενό του) μπας και συνειδητοποιήσεις ότι το ίδιο το Σύνταγμα κάνει διάκριση των εννοιών αυτών (γι’ αυτό άλλωστε τα της βουλής & της εκλογής βουλευτών (άρθρο 51) αναφέρονται στο τμήμα Γ’ ενώ τα της διοίκησης στο τμήμα ΣΤ’ όπου αναφέρονται και τα των ΟΤΑ στο άρθρο 102), διάβασε στην συνέχεια τον εκλογικό νόμο για τα των εθνικών εκλογών και τις διατάξεις του «Καλλικράτη» για τα των αυτοδιοικητικών εκλογών και όταν τα εμπεδώσεις όλα αυτά τότε έρχεσαι να μας κάνεις και μάθημα.
      Πού κολλάει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι με όσα ανέφερα; Απάντηση, πουθενά. Φυσικά κι έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι οποιοσδήποτε πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο εκάστοτε σχετικός νόμος αλλά καμία διάταξη δεν ορίζει πως πρέπει ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος που θα θέσει υποψηφιότητα να εκλεγεί κιόλας, κι ακόμη περισσότερο καμία διάταξη δεν ορίζει πως σε περίπτωση που εκλεγεί θα πρέπει απαραιτήτως να του αποδοθεί και καίριο πόστο στην διοίκηση. Μάλλον ορισμένοι δεν έχετε ιδέα ούτε από διαχείριση περιπτέρου. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της προκοπής και σε οποιοδήποτε τομέα η στελέχωση των θέσεων στην κλίμακα της διοίκησης (κι όχι μόνο) γίνεται με κύριο γνώμονα την αξιοποίηση των δεξιοτήτων και των γνώσεων του Χ προσώπου. Εδώ σε εθελοντικές δράσεις πας και σε ρωτάνε τι ξέρεις να κάνεις για να σε αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.
      Τί λες ρε φωστήρα που κρίνονται οι αιρετοί για τις επιλογές τους; Μου αρέσει κιόλας που ανάφερες και το Σύνταγμα ενώ καθώς φαίνεται αγνοείς και τα βασικά. Εάν ήταν έτσι δεν θα κάναμε εκλογές αλλά δημόσιες κληρώσεις, θα στήναμε μια γυάλα στην μέση της πλατείας με όλα τα ονόματα των δημοτών που θα πληρούσαν τα ηλικιακά κριτήρια, όποιοι κληρώνονταν θα αναλάμβαναν την δημόσια διοίκηση και θα τους κρίναμε μετά για τις επιλογές τους. Οι αιρετοί κανονικά είναι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ, εκλέγονται για να εκπροσωπούν –υπηρετούν τους πολίτες που τους ψήφισαν με κύριο σκοπό την διεκπεραίωση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων και προγραμμάτων, όχι για να κάνουν του κεφαλιού τους. Αλλά τέτοια χαϊβάνια είμαστε στην Ελλάδα κι έχουμε ευτελίσει κάθε έννοια γι’ αυτό έχουμε καταντήσει οι παρίες της Ευρώπης. Τα σπασμένα από τις καταστροφικές επιλογές όμως του κάθε αστοιχείωτου μαθητευόμενου μάγου, που εκλέγετε ορισμένοι με τέτοιου είδους κριτήρια γιατί έτσι έχετε την εντύπωση πως λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα (πηγαίνετε μια βόλτα εκτός συνόρων εκεί που δεν υπάρχουν παραγραφές για τα λαμόγια μπας και καταλάβετε τι εστί οργανωμένο κράτος ορισμένοι), δεν θα τα πληρώσει αυτός εμείς θα τα πληρώσουμε.

      Διαγραφή

    6. Ανώνυμος27 Ιουλίου 2017 - 8:56 μ.μ.
      Ρομπες γινονται με αυτα που λενε οσο για σενα σε απολαμβανουμε,αφου έγιναν εντελώς ρομπα πριν λιγο καιρο με επώνυμη απάντηση δια του δημάρχου τωρα το γύρισαν στα ανώνυμα σχολια γιατι νομίζουν οτι γίνονται λιγοτερο ρόμπες ετσι...

      Διαγραφή
    7. Κατ' αρχήν μην τρελαίνεσαι... Έπειτα, μην κάνεις επίδειξη πνεύματος γιατί σε πήραν χαμπάρι. Τέλος, πρέπει να καταλάβεις ότι στη Δημοκρατία ο Λαός αποφασίζει ποιοί θα είναι οι εκπρόσωποί του, είτε είναι δημοτικοί σύμβουλοι είτε βουλευτές, όπως το Σύνταγμα, επαναλαμβάνω, ορίζει.
      Π Ο Υ Θ Ε Ν Α δεν ορίζει το Σύνταγμα ότι πρέπει να θέτουν υποψηφιότητα μόνον όσοι έχουν πτυχία, γιατί έτσι, απλά, δε θα είχαμε Δημοκρατία. Τα υπόλοιπα που λες κράτησέ τα για πάρτη σου...

      Διαγραφή
    8. Επίδειξη πνεύματος (και μάλιστα αποτυχημένη) έκανες εσύ μεγάλε με τις αναφορές σου περί Συντάγματος του οποίου όμως δεν γνώριζες το περιεχόμενο.
      Χαίρομαι που ήρθες τελικά στα λόγια μου έστω κι αν έπρεπε πρώτα να πάμε Θεσσαλονίκη μέσω Καναδά για να γίνει αυτό. Χαίρομαι που εμπέδωσες ότι κανονικά και βάση Συντάγματος οι αιρετοί είναι εκπρόσωποι του λαού και είναι υποχρεωμένοι να δρουν με βάση τις εντολές του κι όχι να κάνουν του κεφαλιού τους και να κρίνει ο λαός κατόπιν εορτής τις προσωπικές επιλογές τους όπως έγραφες πριν.

      "ο Λαός αποφασίζει ποιοί θα είναι οι εκπρόσωποί του, είτε είναι δημοτικοί σύμβουλοι είτε βουλευτές, όπως το Σύνταγμα, επαναλαμβάνω, ορίζει."
      Α μπράβο και πάνω σε αυτό εγώ αρχικά έγραψα
      “Να τους χαίρεστε φωστήρες μου και να χαίρεστε και την νεκρή τώρα πια Μεγαλόπολη έτσι όπως την καταντήσατε με τους "πολιτικούς" που επιλέγατε κι επιλέγετε να ασκούν την διαχείριση του Δήμου.”
      Ο μοσχαρολαός είναι δεδομένο πως θα επιλέξει μοσχάρια για να τον εκπροσωπούν κι όχι ανθρώπους της προκοπής. Αυτό όμως δεν είναι επιταγή του δημοκρατικού πολιτεύματος, ούτε σημαίνει πως όποιος εκλέγεται είναι αυτομάτως και ο ικανότερος. Επειδή όπως φαίνεται άγγιξα ευαίσθητες χορδές με την αλήθεια που έγραψα παραπάνω, προσπάθησες απλά να βαπτίσεις το κρέας ψάρι ώστε να τα έχεις καλά με την συνείδησή σου και με τις επιλογές σου. Λυπάμαι αλλά τα σκατά με όση ζάχαρη κι αν τα πασπαλίσεις σκατά θα παραμείνουν. Περαστικά σας λοιπόν.
      Υ.Γ Όταν λες με πήραν χαμπάρι; Ποιοί με πήραν χαμπάρι; Κάποιοι άλλοι με υπερφυσικές δυνάμεις και μαντικές ικανότητες; Εάν εννοούσες τον εαυτό σου τότε κρίνοντας από το πόσο καλά γνώριζες το περιεχόμενο του Συντάγματος το οποίο επικαλέστηκες, δεν έχω καμία αμφιβολία πως με πήρες χαμπάρι αφού αντίστοιχου επιπέδου θα πρέπει να είναι και οι μαντικές σου ικανότητες.
      Ο ένας λέει με πήραν χαμπάρι, ο άλλος μου γράφει κάτι ιστορίες με δημάρχους και για κάποιους που με απολαμβάνουν… Εγώ πάλι λέω να δώσω καμιά φιλική συμβουλή. Μην κάθεστε πολλές ώρες στο ήλιο γιατί βλάπτει.

      Διαγραφή
    9. Πάλι δεν καταλαβαίνεις... Δεν πειράζει! Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  4. Πρώτη μέρα και κάνανε το θαύμα τους. Άφησαν το χωριό χωρίς νερό. Η πρόχειροτητα σε όλο της το μεγαλείο. Βιαζοτανε λέει ο εργολάβος και δε μποραε να το αποκαταστησει. Ρεεεεεε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ20 Ιουλίου 2017 στις 3:55 μ.μ.

    Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε όλοι εσείς οι ανώνυμοι για τα ευρήματα και για τα λειτουργικά έξοδα του μουσείου, εδώ είμαστε για κάθε ενημέρωση και τρόπους λειτουργίας του μουσείου μας. Με εκτίμηση προς καλοπροαιρετους, Δημήτρης Κανελλόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή